![]() |
Az kalsın burnumu içine sokacaktım. Zor tuttum kendimi :)
|
Aman sokma :) Ada'nın başına gelenleri unutma,
ama o güzelliği görüp te koklamamak mümkün değildir herhalde o yüzden ben Ful istemedim dayanamam koklarım sonra kaybedersem kötü olurum |
Alıntı:
Muhteşem görünüyor Sevgili Qxyl.. Doya doya teneffüs et o kokuyu bizler için de..:p |
Fulüm (hfz'nin gönderdiği), bana rağmen yaprak vermeye başladı.Bana rağmen diyorum diyorum, misafirini yere göğe sığdıramayan ev sahibi misali, zavallıcığa pek rahat yüzü gösteremedim.Toprağını iki defa değiştirdim.Toprağını değiştireyim derken köküyle biraz oynadım.En büyük şaşkınlığım ise kökünde nerdeyse yumruk kadar bir taş bulduğumda oldu.Bitki ilminde elbet bir sebebi vardır.Şimdi o taş yok ama.
Neyse domates soslu toprağını hazırlayıp yeni yerine ikinci kez dikişimden sonra bir hata yaptığımı anladım.:o Arkadaşlar, yemek tarifi verirken bile "Tohumlarını çıkarın" derler.Bir Allah'ın kulu bunu yazmamış.Haliyle aynı saksıda hem ful hem domates yetiştirme gibi bir durum hasıl oldu.Topraktan ha bire domates filizleri topluyorum. :) Ama şu an fulümün gerçekten keyfi yerinde. Bu arada Sevgili hfz'nin gönderdiklerinden çiçek açan var mı?O kısmı anlamadım. |
Sevgili Denizden,
Domateste koptum..:D :D Bizler domatesin kabuğunu soyup, kabuğu toprağına gömüyoruz. Bazı arkadaşların Fullerinde çiçek tomurcuğuna benzer oluşumlar varmış ben de çok şaşırdım. |
Alıntı:
İkide bir balkona gidiyorum içime çekiyorum kokuyu, ama burnumu sokmamak için zor tutuyorum kendimi. Sokmayacağım , solmasını kahverengi olmasını istemiyorum :( |
Alıntı:
|
Muhteşem.
Alıntı:
Benimkide büyüme aşamasında.İnşallah böyle acacak.Kokusu gardenya gibi mi? |
Alıntı:
Keşke herkese koklatma şansım olsaydı :( |
sevgili hfz 'nin gönderdiği fulüm şu anda kendini toparlamaya başladı. Tomurcuklar çıkıyor. Biraz daha düzelince fotoğrafını sizlerle paylaşacağım. Şu anda mevsimi olduğu için bütün ilgim güllerde. Ful 'cük büyüyene kadar güllerimle idare edeceğim :) Herkese sevgiler
|
Selamlar;
Fulün çiçeği maksimum ne kadar dayanıyor bilen var mı? Üç gün oldu benimkinde hafiften kararmalar başladı. Bu normal mi? yoksa eşim mi kokladı acaba :( Saygılar. |
Alıntı:
Daha önce size yanlış bilgi vermişim , bugün annemle konuştum , annem ' Sen yanlış hatırlıyorsun babaannenin fulleri sadece gül zamanı açar , gül bitince onlarda biterdi' dedi . |
Cevizağacı aniden süpriz yapıyor ful bir bakıyorsun ceeeee deyip bir çiçek fırlatıyor;)
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar;
Sevincim 4 gün sürdü. Fulüm kararıyor. Kimse dokunmadı ve koklamadı. Acaba neden bu kadar erken karardı? Saygılar. |
Aldığım çiçekçiye sordum;
Oda 15 gün felan beyaz kalması lazımdı dedi ? Anlayamıyorum. |
Alıntı:
Aldığında çiçek açmak üzereydi zaten. Sanırım dışarıdan alınan tüm çiçekler gibi eve gelince o da sarsılmıştır.. Daha uzun yaşaması gerek çünki çüçeğinin.. |
O zaman demek ki 2. çiçeği bekleyeceğim o daha uzan yaşayacak sanırım :)
İkinci dalının ucunda minicik bir tomurcuk belirdi belirecek gibi :) |
Benim fulüm 2 ayrı yerden yaprak çıkartıyor. Büyümeye çok hevesli görüyorum onu.:))
|
Bendeki de iyi gitmekte şimdilik... Hadi hayırlısı bakalım...
|
Umarım çiçeklerin müjdesini de veririz Sevgili lerdemir.:)
|
Sevgili hfz 'nin gönderdiği ful ümdeki yapraklar döküldü. Yerine yeni yapraklar çıktı. Şu anda durum iyi görünüyor. Paslı teneke veya domates kabuğu vs. de kullanmadım henüz.
|
Benim tomurcuk hala büyüme aşamasında.Çok geç açıyor galiba.:))
|
Evet geç açıyor, benim tomurcuk neredeyse çiçek kadar büyüyüp açmıştı :)
|
Açan çiçek ne durumda Penelophe? Koklanmazsa, dalınada ne kadar yaşıyor merak ettim?
|
Açan çiçeğin resmi 477 numaralı mesajımda. Benim aldığım çiçekçi koklanmazsa ve temas olmazsa 15 gün beyaz kalması gerektiğini söyledi.
|
Eyvah ben tomurcuğu kokuyornu diye koklarken burnum deydi.Açmadan kuruyacak...:(
|
:eek: :eek: :eek:
:( :( :( Çok üzüldüm ama sen yinede uzak dur belki açmadan dokunmak zarar vermiyordur(İniallah). ..burnunu herşeye sokmanın bedeli iste.. |
selam bu bitki kamelya arkadaşım maalesef
|
Alıntı:
Anlayamadım? Hangisi Kamelya? |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025