agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

hfz 14-05-2007 12:35

Yok canım! O minicik fideler çiçek mi açıyor?

Yazınızı okuyunca hemen kalkıp benimkine baktım.. Benimki neredeyse 1 metre oldu hala bir emare göstermedi çiçek gibi.. :( Bol bol boy veriyor. Tekrar okusam sizin neler yaptığınızı iyi olacak sanırım..:mad:

Sevgili Elfogi ve Benben1967,

İnanılmaz sevindim sizin adınıza. Çok erken çiçeklendi sizinkiler, demek ki çok mutlu bebişleriniz..:p Tebrik ederim sizleri ..

BenBen1967 14-05-2007 12:54

HFZ'ciğim ilk yolladığın çiçek açıyor.İkisini aynı tenekeye dikmiştim,balkonun kenarında sabahtan akşama kadar güneş görüyor .Hatta şimdi gidip bir kez daha baktım bir çiçek kesin ,galiba 2. çiçekte yolda geliyor, yaprağın birinin yanında minicik bir çıkıntı çiçek formunda başkaldırmış gibi;)Ben öyle domates,kabak falanda koymadım diplerine .Sadece 2 kez vitamin koydum ,anlatamayacağım kadar çok mutluyum.HFZ çok teşekkür ediyorum tekrar sana .Sen olmasaydın ben hala ful arıyordum.;)

hfz 14-05-2007 14:09

Çok sevindim Benben1967'ciğim.. Bu mutluluğa vesile olmak da apayrı bir mutluluk benim için..

İnşallah yakında çiçeklerinin resimlerini koyarsın da gözümüz gönlümüz açılır..

Sitemizde 'Bilin bakalım bu ne?' başlığında dikkatimi çekmişti. 45. sayfa Sevgili Zenfree sormuş ve aşağıdaki bilgileri vermiş cevaplarken:

-Dr.Masaru Emoto donmuş suda oluşan kristallerin kendilerine belirli düşünceler yoğun olarak yönlendirildiğinde değişiklik gösterdiğini keşfetmiştir (düşüncenin şekline göre su kristalleri değişiklik gösterir).

Dr.Emoto’nun su araştırmasını bu kadar popüler kılan nokta ise onun bu araştırma ile ispat ettiği düşünce ve duyguların fizik realiteyi etkilediği gerçeğidir. Aynı yerden alınan su örneklerine yazılı ve sözlü kelimelerle veya müzikle değişik niyetler, düşünceler yönlendirildiği, odaklanıldığı zaman ‘’su kendi ifadesini değiştirmektedir’’.

Yapılan deneyler sonucunda çok temiz kaynaklardan gelen su örneklerinin ve kendilerine sevgi dolu sözcükler söylenen su örneklerinin aynen kar tanelerinin modeline benzeyen çok parlak, yoğun motifli, simetrik ve çok renkli desenler oluşturdukları görülmüştür.-

Çiçeklerimiz sevildiklerini çok çok iyi biliyorlar..;)

Penelophe 14-05-2007 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 103958)
Çığlık efekti koyacaktım ama olmadı!Sevinç nidalarım üst sınırda FUL de çiçek gördüm bu sabah .Tek gözüm açık uykudan kalkar kalkmaz ilk işim çiçeklerimi kontrol etmek oluyor.Bir de ne göreyim?Fulde bir adet çiçek ,sağdan baktım soldan bakTım bu ne diye?Resmen çiçek açıyor .;)Ay ne mutluluk oluyormuş böyle,ilk kez bir ful çiçeği göreceğim ,hatta uzaktan da olsa koklayacağım;)Darısı diğer arkadaşların başına;)AMİNNN

Tebrikler.
Eee hayırlı olsun, benimkindede bir tomucuk var inşallah darısı benim başıma.
Güle güle büyütün.

lerdemir 14-05-2007 22:02

İnanamama Mesjıdır, Mümkün Olsaydı Hayret Nidaları da Eklerdim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 104032)
HFZ'ciğim ilk yolladığın çiçek açıyor. Bir çiçek kesin ,galiba 2. çiçekte yolda geliyor, yaprağın birinin yanında minicik bir çıkıntı çiçek formunda başkaldırmış gibi

Nasıl olur?! Hfz'nin yolladıkları mı çiçek açıyor? Nasıl olur?!! :eek:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 104022)
Benimki neredeyse 1 metre oldu... Bol bol boy veriyor.

İnanamıyorum! "1 metre" mi!!??:eek: :eek: :eek:
Nasıl olur!?:eek:

Benim bebişler daha ancak 1 karış boydalar ve sadece mini mini yaprakcıklar çıkarmaya çalışmakla meşguller!!!:mad: :mad:

Sizlerinki nasıl olur da çiçek açar, 1 metreye varır?!!:confused: :confused:

Hfz, nedir, nasıldır? Bana genetik hatalar mı denk geldi yoksa??? ;)

Ophrys 14-05-2007 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 103692)
Sevgili Ada ne güzel . Benimkinde de minicik bir yaprak var ama böyle canlı değil. Maşallah...

Geçenlerde soyduğum domates kabuklarını toprağına gömdüm. Birde paslı çiviler koyuyorum toprağına.
Bitki garip. Dikkatli davranmak lazım.

zenfree 14-05-2007 22:15

Lerdemir sana katılıyorum.;)

Hatta benim fulü kınıyorum.:D ( Daha doğrusu kendimi :( iyi bakamıyorum galiba)

hfz 14-05-2007 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 104215)
Nasıl olur?! Hfz'nin yolladıkları mı çiçek açıyor? Nasıl olur?!! :eek:

Benim bebişler daha ancak 1 karış boydalar ve sadece mini mini yaprakcıklar çıkarmaya çalışmakla meşguller!!!:mad: :mad:

Hfz, nedir, nasıldır? Bana genetik hatalar mı denk geldi yoksa??? ;)

Çok güldüm Sevgili Lerdemir, Allah da sizi güldürsün..

(Farkettiyseniz sizinki biraz daha torpilli aslında..) Ama arkadaşların Ful'lerinin bu kadar çabuk çiçeklenmesini ben de kıskandım doğrusu!:dilli: Benimki de bir boy bir boy maşallah.. Ama çiçek derseniz yok!:mad: Üstelik domates kabuğu koyduğum halde.

Bir de tenekeyi deneseniz derim ben.;)

Ophrys 14-05-2007 22:20

Hfz inşallah kış gelmeden bir çiçeğim daha olur.
Onu uzaktan sever koklarım artık. Etobur bitkiler gibi cezbedip kendine çekiyor, ondan sonra ceza olarak sararıp soluyor.(Burnumu ısırmadı en azından)

Oğuzhan 15-05-2007 09:47

Merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 104022)
Yok canım! O minicik fideler çiçek mi açıyor?

Yazınızı okuyunca hemen kalkıp benimkine baktım.. Benimki neredeyse 1 metre oldu hala bir emare göstermedi çiçek gibi.. :( Bol bol boy veriyor. Tekrar okusam sizin neler yaptığınızı iyi olacak sanırım..:mad:

Sevgili Elfogi ve Benben1967,

İnanılmaz sevindim sizin adınıza. Çok erken çiçeklendi sizinkiler, demek ki çok mutlu bebişleriniz..:p Tebrik ederim sizleri ..

Evet bir tanesi tomurcuk.Hemde daha poşette duruyor.Teneke arıyorum.Bulunca dikecem.Çok sevinçliyim.İnşallah açar.Tekrar teşekkür ederim.

Ophrys 15-05-2007 09:51

Elfogi sen kokuluları seviyorsun ama bunu sakın burnunu dokundurarak koklama.

Oğuzhan 15-05-2007 09:51

Arkadaşlar Ful bir kere mi açıyor.Yok yaz boyu açar mı?

ceviz ağacı 15-05-2007 10:05

1 Eklenti(ler)
benim babaannemin vardı ve yaz boyu açardı ama benimkinde tık yok sadece yaprak var.

Oğuzhan 15-05-2007 10:09

Maşallah çok güzel büyümüş.Çiçek açtıran gübre verin.Domatesi denedinizmi.Birde ben limon tuzlu su ile suluyorum.

ceviz ağacı 15-05-2007 10:13

Eve gidince hemen bunları deneyeceğim ama limon tuzunun oranı nasıl olmalı çok fazla olursa bitkiye zarar verirmi acaba teşekkürler.

Oğuzhan 15-05-2007 10:18

0,5 lt pet su kabına 2 adet koyup suluyorum.Bunu sardunyalara uyguluyorum.

Ophrys 15-05-2007 10:29

Limon tuzu mu? Nasıl yani?
Asitli olmaz mı?

hfz 15-05-2007 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 104352)
Evet bir tanesi tomurcuk.Hemde daha poşette duruyor.Teneke arıyorum.Bulunca dikecem.Çok sevinçliyim.İnşallah açar.Tekrar teşekkür ederim.

İnanmıyorum size!:dilli: Hem de poşetteyken.. Saksıya bile almamışsınız hala..
Benimki niye açmıyoooorrrr!:mad: :mad:

Oğuzhan 15-05-2007 10:48

Hergün değil.Haftata bir.Yalnız domateste asitli.Sanırım Asitli toprakları seviyor.Domates kabak yediğine göre :)))))

Oğuzhan 15-05-2007 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 104380)
İnanmıyorum size!:dilli: Hem de poşetteyken.. Saksıya bile almamışsınız hala..
Benimki niye açmıyoooorrrr!:mad: :mad:

Çiçek açmasını bekliyorum.Hani saksıya alınca açmaz falan.Bir kokluyayım.Bir göreyim çiçeğini ondan sonra saksıya alacam.

hfz 15-05-2007 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 104370)
Limon tuzu mu? Nasıl yani?
Asitli olmaz mı?

Sevgili Adabayrakoğlu,

Mum Çiçeği, Ful, Gardenya ve Sardunyalara verdiğimiz bir sıvı bu. Ayda bir ben de veriyorum..;) Ayrıca Sardunya hariç diğerlerine Demir Sülfat da veriyorum ayda bir kez. Domatesler, kabaklar,özel vitaminler extraya giriyor.:p

hfz 15-05-2007 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 104386)
Çiçek açmasını bekliyorum.Hani saksıya alınca açmaz falan.Bir kokluyayım.Bir göreyim çiçeğini ondan sonra saksıya alacam.

Sevgili Elfogi,

Yerinizde olsam çiçek dönemi tamamen geçinceye kadar hiç dokunmam ona.. Çiçekteyken tüm çiçekler sevmiyor değişikliği.. Sanırım siz de öyle yapacaksınız. Sakın dokunmayın, sevinciniz yarıda kalmasın..

Vallahi tekrar tebrik ederim..:p :p

Oğuzhan 15-05-2007 10:57

Ya bu demir sülfatı nerden buluyorsunuz.?

zenfree 15-05-2007 10:58

Saçıkıbrıs diye sorarsan aktarlarda bulursun.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2772

Ophrys 15-05-2007 11:12

Ben de veririm öyleyse.
Çiçeğe bak, garip ötesi.
Domates, kabak türlüsünün yanında limontuzu içiyor. Garip garip. Daha neler duyacağız bakalım.

BenBen1967 15-05-2007 11:23

[QUOTE=lerdemir;104215]Nasıl olur?! Hfz'nin yolladıkları mı çiçek açıyor? Nasıl olur?!! :eek:

LERDEMİR peynir tenekesine ek fideleri.Ben bakkal amcadan istedim ufak bir teneke verdi bana 3 kg lık falan teneke ,dışına poşet geçirdim pas lekesi yapmasın diye.İki fideyide içine ektim ,sanırım tekini çıkartmam gerekecek zira ful bütün yaz çiçekleniyormuş.Birini yazlığa götüreyim diyorum yaz boyu çiçeğini görebileyim.
Bu arada HFZ ful kışın bahçede kalabilir mi?Ona göre yazlığa götürüp bırakacağım ,eğer kışın dışarda kalamıyorsa hiç taşımayayım diyorum;)

hfz 15-05-2007 11:26

İzmir gibi ılıman yerlerde dışarıda kalabilir. Don tehlikesi ile karşılaşmaması gerek. Kar ve don dışında, yaşamayı başarır.

zenfree 15-05-2007 11:27

Ben toprak saksıya dikmiştim. Karar verdim.Kesinlikle tenekeye aktaracağım. Gelişmesinde değişiklik olursa paylaşırım.

limon 15-05-2007 11:33

Şu güzel galvaniz saksılar olmaz mı peynir tenekesi yerine?

limon 15-05-2007 11:34

Hoş bende ful mul yok ta sizinkileri merak ettiğim için kaçırmıyorum bu forumu :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025