![]() |
Sn . Mutlu Kutlu ,
gölgede olması açmasına engel değilse , tam aydınlık ancak güneş almayan bir yerde çiçek ömrü daha uzun mu olur ? Hep derler ya " koklarken burnun çiçeğe değerse çiçek kurur " , koklamaya korkar oldum ;) Teşekkürler . |
Bol çiçeklenmesi için güneş şart, tomurcukların daha uzun süre açık kalması için aydınlık gölge bir yer iyi olur.
Veya sn. Mine Pakkaner'in önerdiği gibi, bitkiyi güneş altından almadan çiçeğini sapıyla beraber koparıp domatese saplamak ve koklanacak alana koymak. Çiçeği koklarken çiçeğe burun değmesi sonucu kırılgan olan çiçek sapından kopabilir, burundaki derinin ürettiği yağ çiçeğe bulaşabilir ve kararmasına neden olabilir. Ama koklanmayacaksa çiçeğin amacı sadece uzaktan bakmakmı olacak:) nasıl olsa 3-5 gün sonra kuruyup dökülecek. Bende teşekkür ederim. |
karınca yasemini
Uzun zamandır aradığım karınca yaseminine Mutlu Bey sayesinde nihayet kavuşuyorum. Yaprakları ezince kötü kokan fakat çiçekleri muhteşem bir bitki
|
selamlar. bugün kemeraltından ful çiçeği aldım. üzerinde açmak üzere olan bir tomurcuğu var. çok güzel... ben onu balkonum için aldım balkonun dışına koymak istiyorum. 30 cmlik balkon saksına diktim. balkonum çok güneş alıyor ayrıca rüzgarlı... şunu sormak istiyorum
1. balkonum kapalı orada mı dursun yoksa dışarda mı tutayım 2. diktiğim saksı bu çiçek için uygunmu? bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. sevgiler |
Alıntı:
Saksınızın kaç litrelik olduğunu yazarsanız daha aydınlatıcı olacak.Saksının üzerinde bir yerde kaç litre olduğu yazıyordur.Ya da 30 cm.lik saksı kaç litre oluyor önce bunu bilmek lazım..Eğer balkonunuz kapalı olmasına rağmen yeterli hava akımını alıyorsa başka deyişle havadarsa sorun olmaz.Önemli olan güneşli ortamda bulunması ve en az 20 litrelik bir saksıda dikili olmasıdır.Bu şartlrı sağladığınızda yasemin sağlıklı gelişip epey uzayacaktır. |
Selamlar, ful çiçeğimi salonda yetişir mi? Salonum çok güneş alıyor, balkonum ise tam güneyde ve çok fazla güneş alıyor
|
Alıntı:
bir soru daha sormak istiyorum mahsuru yoksa... ben çiçeğimin çok uzamasını istemiyorum. ne kadar uzar acaba... boy uzunluğu çiçek sayısını arttırır mı? |
Alıntı:
Ful fazla uzamaz sarılıcı değildir.Ancak yoğun çiçeklenmesi için budayarak enine form veriliyor,yani boyuna doğru uzaması engellenip gövdeden bol yan dal çıkması sağlanıyor.Bunun dışında saksı toprağına bir avuç keçi gübresi karıştırıp haftada bir saksı toprağına domates gömün ya da püre olarak toprağına karıştırın. |
Budamanın bir zamanı var mı ?
Bir süredir üzerinde tek çiçek oluyor , o geçince yenisi açıyor . Budama yaparsam çiçeklenmeyi teşvik etmiş olurmuyum ? |
Alıntı:
|
Zaten dibinde hep domates var , çimlenirler mi tohumları diye de ayrıca kaygılanıyorum .
Bitkimden aslında çok memnunum biricik de olsa hiç çiçeksiz kalmıyor . Buradan onu havai köklendirmeyle üretip bana hediye eden Bedriye Hanıma teşekkür ederim . İnterneti bilmez ama bir Ful ormanı var , hepsi havai köklendirilmiş . Satmıyor , sadece dostlara armağan ;) |
Sanırım bana yapılmıştı o uyarı.
Ben de size şu mevsimde asla tepe sürgünü budaması yapmamanızı önereceğim ful bitkisinde. Budarsanız, budadığınız dalın tepesinde oluşacak çiçeklenmeyi engellemiş olursunuz. Ben, top çalı formu meraklısı biri olarak ful bitkimde aynı biçimi sağlamak için 2 yıldır o şekilde budama yapmıştım. 2 yıl da çiçeğini göremedim. Bu yıl, ustların uyarıları doğrultusunda budamasız geçiriyorum. Bana göre biraz biçimsiz uzayan dallar oluyor ama dokunmuyorum. Umarım bu yıl ful çiçeğinin kokusunu alacağım... Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim fulün dibine gömdüğüm domateslerden birinin çekirdeği çimlendi de 15-20 cm boya ulaştı bile. Bende ellemedim hiç bakalım domatesini de görebilecekmiyiz diye. Gerçi görsek de fulüme haftada bir kimyasal çiçek coşturan verdiğim için o domatesten pek hayır gelmez ama. Peki çimlenen bu çekirdeğin fule zararı olurmu? domatesi ayırmalımıyım mutlaka?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Seneler sonra Ful ile kavuştuk ,önce şüphe duydum ama bugün açtı çiçeklerini.Çok mutluyum.
|
benim fulüm hala sadece gövde ve yapraklardan ibaret. inanılır gibi değil her yerinden sürgün veriyor ama hiç çiçek belirtisi yok. sanırım artık açmazda. mevsim ve sıcaklar dolayısıyla da budamada yapamıyorum. zaten ökçeli çelik almak gerekecek. çünkü dallar taze. gübre ve domateste veriyorum. yeşilkende güzel ama çiçeğini koklatmıyor nazlım. acaba çokmu sabırsızım?
sizce seneye mi açar? |
Sevgili rahna mosa yeni sürgünlerin uçlarında tomurcuk oluşuyor, azcık sabırlı olun, yakında çiçeklerini koklarsınız:)
|
Fulumu geçen yaz başında almıştım, tüm yaz 3-4 çiçek açtı. Bu yaz balkonun sabah güneşi gören kısmına aldım, yerini çok sevdi, devamlı yeni sürgün ve çiçekte:)
|
acemifüsun teşekkür ederim. sürgünlerin uçlarına bakıyorum. hatta bunu günde 3-4 kez yapıyorum. sanki ben bakınca açacak :)) umarım dediğiniz gibi olur ve kış gelmeden çiçeklerini koklarım.
tekrar teşekkürler.sevgiler... |
Alıntı:
Güle güle büyüt çiçeğini domatese saplayıp odaya koyarsan günlerce kokuyor:) |
Yılmazcığım teşekkür ederim, dediğin gibi domatese saplıyorum, harika kokuyor:)
Kokulu çiçekleri çok seviyorum:) |
[QUOTE=rahna_mosa;6830 sürgünlerin uçlarına bakıyorum. hatta bunu günde 3-4 kez yapıyorum. sanki ben bakınca açacak :)) umarım dediğiniz gibi olur ve kış gelmeden çiçeklerini koklarım.
tekrar teşekkürler.sevgiler...[/QUOTE] Ah ah hepimiz yapıyoruz, devamlı gözlerimiz üstlerinde, biraz onları rahat bırakabilsek, çok daha güzel gelişecekler:) |
Alıntı:
|
Potasyum ağırlıklı gübrelerden biri de kabak rendesi:)) Kabak potasyum deposu imiş:)
|
Ve muz..
Muz da ayrıca folik asit ve B6 da var. Muz kabuklarından enzim yaptım.İlk denemem! Hafta sonu çiçeklerimden birinde denemeye başlıyorum. |
Ben de adını, ne işe yaradığını buradan öğrendim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18541 Ve birbirine bağlı daha birçok konular var forumda.. Mükemmel ötesi paylaşımlar bunlar!! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025