![]() |
[QUOTE=lerdemir;120189]Sevgili BENBEN1967;
Siz insanı çatlatırsınız ! :) Böyle şeyler söyleyip bizi kıskandırmak mı istiyorsunuz yoksa? :) İstanbul da ısındı iyice. Yavaş yavaş bizimkilerden de ses gelmeye başlar sanırım... Ama daha çok minikler maalesef. Bakalım ne olacak. Ayrıca benimkini de epeyce dipten budamıştım okuyanlar hatırlar belki... :([/QUOTE] Eyvaah! Üzgünüm, galiba hiç şansın yok.:( (Saygıdeğer Mine Pakkaner kardeşimizin tavsiyesine uygun bile olsa) budanan ful, bu sene çiçek açamayacak gibi görünüyor. Benim budadığım ful, çok güzel sürmüş fakat hiç çiçek tomurcuğu yok. Budamadığım ise bu sene de bolca çiçeklendi. Sanırım, budanan, gelecek sene açığı kapatacak.:D Sen de bu fikre alişsan iyi olur.:p |
rahmetli anneannem ve ful
Tüm izmirliler gibi rahmetli anneannem de ful meraklısıydı, domateslere sapladığı fulleri bize getirir ve çok da keyif alırdı bu başlığı görünce aklıma geldi:( . Nur içinde yatsın toprağı bol olsun. En kısa sürede bende edinmeye çalışacağım bir tane hatta elinde olan varsa bana haber veririse çok sevinirim.:rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar;
Fullerimi budamıştım en son. Bilinçsiz bir budamaydı ama sonuç çok güzel oldu. Fotoğrafları yüklüyorum. Budadığım yerlerden patlayan yeni sürgünler toplam 7 adet ve her birindede tomurcuk var :))) Toplam 7 tomurcuk yani. Çok mutluyum. Yedisi bir yerde açacak gibi.;) |
Maşallah, maşallah....
Çiçek için çok geç bir mevsim sanıyordum. Hele mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık da varken.. Sevgili Lerdemiiiirrrr.... Bakın burada ne var?:p :p |
Hfzciğim bende şaşırdım. :D
Helede bulduğum dalı kestiğim budamam stilim göz önünde bulundurulursa şaşkınlığım iyice arttı. :dilli: :D ..Naptın sen Hfzciğim, Lerdemir çıldırır şimdi :D :D :D.. |
Alıntı:
Maşallah, çok canlı görünüyor. Ben emanet bir bilgisayar aracılığıyla katılıyorum, o yüzden fotoğraf gönderme şansım az. Benim budadığım, çok gürbüz dört(veya beş) sürgün vermiş ama tomurcuk yok.:( |
Kendi bilgisayarınıza geçince sizde yükleyin fotoğrafları lütfen.
Aslında ben budamadan sonra kesin ölür diye düşünüyordum. Fakat gelişmesi ve tomurcuklar tamamen sürpriz oldu.:D |
Allahımmm !!! Allaahım !!! ???
Çıldırmak işten bile değil !!! Deli olucam !!! Şaka bir yana; Penelophe, maaşallah hakikaten... Tam olarak bakım detaylarınızı yazar mısınız? Sulama rejimi - ışık koşulları - vitamin vb katkıları - müzik ve konuşma tarzı - hangi elinizle sulama yapıyorsunuz vb tüm detaylar... |
:D
Sulama rejimi: Toprak kurudukça. Işık koşulları: Akşama kadar güneşin altında. Vitamin vb. katkıları: Alsille karışık toprağa diktim. Ayda bir kere çiçekli bitkiler için sıvı bitki besini. Müzik: Queen dinliyor. Konuşma tarzı: Moralime göre değişiyor. Amanda aman, ne tatlısın sen, bıdı bıdı gibi **** Bugün pek kurumlusun, hayırdır?, hani yeni yaprak? gibi.. :D :D :D Domates, kabak, biber vermiyorum. Toprakla besleniyor benim ki. :p ..Hfzciğim demiştim ama ben sana. :D.. |
Sevgili Penelophe,
Maşallah Ful'ün çok sağlıklı ve mutlu gözüküyor. Tabi son mesajına bakınca şu geldi aklıma; hangi çiçek bu kadar neşeli ve esprili sahibi varken açmaz ki!!! Sevgiler. |
Penelophe harika çok sevindim.Maşallah.
Benimkiler durdu.Yanlış bir ilaç sıkmıştım.Yapraklar döküldü. Filizlemesini bekliyorum.Bu arada budama sitili işe yaradı.Bol çiçekler...:) |
Penelopheciğim
Maşallah fullerin çok güzel. Açmalarına yakın haber verde İzmir'e geleyim.:D Benimkiler balkonda onlara bir katlımcının söylediği gibi kabak rendelemiştim. Hakikaten yeni çıkan yaprakların rengi daha parlak ve daha canlı sanki. Belki de yeni çıktıkları içindir, bilmiyorum. Birde fule, ortancaya gardenyeya ve mum çiçeğime arad bir limon tuzlu su veriyorum. Keyifleri gayet iyi. Ama daha tomurcuk yok. |
İlknur oldu. Başka. :mad:
O bir kere olur. :p İlknurcuğum fulünü buda bence ama profesyonel yardım al Mine hanımda. Ben bodoslama daldım fakat şansım yaver gitti. :dilli: |
Alıntı:
Uğraşın siz, uğraşın benimle... :( Mazlumun ve fulü büyümeyip açmayanın:( ahını almayın derdi hep büyüklerimiz :D :D :dilli: :dilli: |
Sevgili penelophe
Ne kadar şanslısın odan miss gibi kokacak, balkonundaysa, orada çay yudumlamanın keyfine diyecek yoktur herhalde. Hayatın da mis gibi olsun. |
:D Lerdemir;
Alsil nedir?. Ayrıca google'ada alsil yazıp bakabilirsin. Elimde bolca döküman vardı ama şimdi bulamadım. Bir incele bence, sen kesin bayılırsın.:D Guler hanım çok teşekkür ederim. |
;)
Alsil, bir toprak düzenleyicinin marka adıdır. Leonardit ve doğal olarak Hümik Asit içerir. İzmir'deki çiçek fuarında satışını yapan firmadan tanıtım numuneleri almıştık. Sevgili Penelophe bunları kullandı sanırım. Elindeki Alsil bittiğinde Hümik Asit veya Leonardit ile bitkilerine bakıma devam edebilir. |
Alıntı:
hatırlarsan fuarda da Gloxiniamın üzerinde tam 14 adet tomurcuk var demiştin ne oldu ? sayı vermeyelim nazar değiyor :). |
Alıntı:
Merhaba... Uzun sayılabilecek bir aradan sonra tekrar burada yazabilmek çok gurur ve mutluluk verici bir olay. Bazı özel durumlarımdan dolayı internet aleminden uzunca bir süredir kopuk yaşıyordum. Aslında bir süre daha kopuk olacağımı sanıyordum ama şöyle bir göz atmak için uğradığım ful konusundaki gelişmeleri okuyunca kendimi alamadım. Baştan sonra herşeyi okudum. Gerçekten yapılanları çok takdir ettim. Bu konu bayağı bir yol almış... Ben ful'ümün resimlerini, açınca sizlerle paylaşmayı düşünüyordum. Lakin yazılanları ve bu konuya olan ilgiyi görünce ful'ün çiçeklerini henüz gonca iken sizlerle paylaşmam, sanırım daha güzel olacak. Yaklaşık 10 gündür goncalar büyümeye çalışıyor ve içlerinden 2 tanesi açmak üzere. Diğerleri henüz gonca oluşumu aşamasındalar. Bu yıl çiçeklenmiş olması beni çok mutlu etti. Geçen sene sezon sonunda aldığım için maalesef çiçeklerini görme şansım olmadı ve hem de hiç gelişme yaptığını da görememiştim. Bu sene hem güzel gelişimini ve hem de çiçeklenmesini zevkle izliyorum. Bu seneki en gözde çiçeğim ful oldu... Yarın sabah erkenden, işe gelirken fotoğraflarını çeker, sizlerle paylaşmaya çalışırım. Şimdilik bu kadar yazabiliyorum. Sorularınız olursa yarında itibaren cevaplamaya çalışırım... Herkese selamlar... |
Merhaba...
Bu sabah erkenden çektiğim ful resimlerim... Bu resimde tam boy olarak göstermek istedim. Dalların gelişimi, yeni sügünler ve çiçek tomurcukları komple olarak görülebilsin diye... Bizim buralarda havalar geç ısındığı için, ful 'ün gelişimide henüz yeni başladı sayılır. Son 1-1.5 ay içerisinde gelişme gösterdi. Son günlerde ise daha hızlı bir gelişme gösteriyor. Bunu yeni sürgünlerden farketmişsinizdir... http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-8.gif |
Birkaçtane de yakın plan çekim eklesem yeterli olur sanırım. Zaten öyle çok ciddi bir gelişmesi şimdilik yok...
http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-6.gif |
|
Birkaç da çiçeklerin yakın plan görüntüsünü ekledim mi, kendi ful' ümü sizlere göstermiş olacağım.
http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-4.gif,http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-5.gif |
Goncalar açmak üzereler. Yaklaşık 10 gündür gelişmelerini devam ettiriyorlar ama henüz şimdilik kokuları yok. Çocukluğumdan beri koklamadığım o güzel ful kokusunu hissetmek için sabırsızlıkla bekliyorum...
Çiçeklerini kokladıktan sonra ful' ün geneline ciddi bir şekil verme çalışması yapacağım. Tomurcuklar sürgünlerin tepelerinde çıktığı için tepe alma işlemi yapmak istemiyorum. Şimdilik ne kadar ful 'u, ne kadar kısa sürede koklarsam o kârdır diyorum. http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-3.gif http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-07-2007-1.gif |
Yaprakları ne kadar da iri ve koyu yeşil duruyor maaşallah.
Nasıl bir şekil verme çalışması o düşündüğünüz? PS:Penelophe??? :dilli: |
Yaşlılar fulun en güzel tenekede yetiştiğini söylerler.Tecrübeye saygım sonsuz :rolleyes: ben de yere ful dikeceksem hep tenekeli diktim, sadece dibini aldım ,yanlarını da açtım :)
Selamlar... 5 yaşında bir ful çiçeğim var. İlk 2 senesini İzmir'de saksıda geçirdi. Şu an 3 yıldır Mordoğan'daki bahçemizde. Ama bu 'tecrübe'yi o zamanlar duymuş olsaydım tenekeye alır ondan sonra bahçeye dikerdim. Acaba tenekede olması ihtiyacı olan bazı elementleri mi karşılıyor? Şu an keyfi yerinde. Üzeri irili ufaklı çiçekle dolu ama yaprakları yeterince canlı yeşil değil. Aynı mantıkla düşünerek dibine paslı çivi atsam faydası olur mu ne dersiniz? Geçen hafta bahçedeki erik domateslerden kızaranlarına birer ful batırıp salona koydum ve yan komşularıma da hediye ettim! Bir şey yetiştirmenin en güzel yanı bu bence. İnsan paylaşacağı şeylerin de olabildiğince güzel olmasını istiyor doğal olarak. Mordoğan'a gittiğimde fulümün resmini çekip sizlerle paylaştıktan sonra 'tavsiye' ve 'tecrübe'lerinize göre çiçeğime bakmaya devam edeceğim... |
O zaman asıl soru şu değil mi? "Fulün çiçekle dolu ama yaprakları yeterince canlı yeşil değil.Neden olabilir? Nasıl giderilebilir?"
Uzmanlardan mutlaka teknik yardım gelecektir. Acaba demir sülfat mı ekleseniz suyuna? Yapraklardaki yeşil rengi artırdığını okumuştum forumumuzda. Zaten sırf buna ilişkin bir de konu başlığı var şu linkte bakarsanız... "demir sülfat (saçı kıbrıs)" |
Sevgili TigerX, Ful'ünüz gerçekten çok sağlıklı görünüyor. Çoğu arkadaşlar İzmir'de bile bu kadar sağlıklı Ful bakmayı başaramadık.. Sizi tebrik etmek isterim. Bugüne kadar nasıl baktıysanız aynen devam edin. Ve lütfen dikkat: ''Fulünüzün çiçeğine temas etmeden koklayın, yoksa kararır''
Sevgili Askidincer, keyfi yerinde ise sorun yok demektir. Yapraklarının rengi fazla güneş-ışık almasından da olabilir. Bu anlamda takip edin derim ben. Fazla güneş alan çiçeklerin yaprak renklerinin açık, daha az güneş alanların daha koyu renk olabiliyor. Sakız sardunyalarımda özellikle gözlemlediğim birşey bu. Tüm gün güneş alanların yaprakları hem çok açık renk hem de çok daha küçük. Sanırım güneşin zararını minimuma indirmeye çalışıyorlar.:p Çivi olayını pek çok kişi yapıyor, hatta teneke levhalar, demir tozları koyanlar var. Faydası olabilir. Sevgili Lerdemir, sevgili Penelophe Alsil'in içeriğini bilmediği için anlatamamış olabilir. Benim şansım eşimin ürünü çok iyi bilmesinden.;) Bazen bildiğimiz ürünleri bizlere öylesine sunuyorlar ki uzaydan geldiğini sanıyoruz. Ya da bizlere sunanlar bizleri uzaydan geldi sanıyorlar..:p |
Sayın hfz;
Benimkisi sadece latife idi. Ayrıca, Alsil marka ürün yerine -ki sitelerinden incelediğim kadarıyla, magma tabakasındaki elementlerin un ufak edilmesi sonrasında temizleme ve ayrıştırma işlemine tabi tutulmuş doğal bir malzeme olduğu belirtiliyor- leonardit ve hümik asit alıp uygulasak da aynı şey midir? Sitelerine bakarsak gerçekten de mucizevi bir ürün gibi tanıtılıyor da..? |
Sevgili Lerdemir,
Latife yaptığınızı biliyorum. ;) Leonardit ve Hümik Asit pek çok bilim adamı tarafından 'doğanın mucizesi' olarak tanımlanıyormuş. Sevgili Fmt79'un Leonardit ve Hümik Asit başlığındaki yazısını aynen kopyalıyorum, sanırım elde ediliş şekli aynı şeyler olduğunu yeterince gösteriyor: '' Leonardit; Amerikalı bilim adamı Dr. Leonard tarafından bulunan bir yeraltı madenidir. Organik (bitkisel ve hayvansal) artıklar önce ayrışarak organik maddelere, sonra torfa, sonra Leonrdit'e ve daha sonra da Linyite dönüşürler. Kısacası Leonardit, linyitin kömürleşme esnasında yüksek oksidasyona uğramış halidir. Ve Leonardit içinde %40-90 arasında değişen miktarlarda Hümik asitler içerir. Hümik asitler genel bir kavramdır. Hümik asit ile Fulvik asit asit en iyi bilinen hümik asitlerdendir. Leonardit maden ocaklarından çıkarılmaktadır. Aynen linyit yatakları gibi maden yataklarından çıkarılan Leonardit, potasyum hidroksit ile reaktörlerde kimyasal işleme sokularak ham sıvı humik asit elde edilir. Homojenizasyon ve filitrasyon işlemlerinden geçirilen sıvı humik asit şişelenip satılır.'' |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025