![]() |
1 Eklenti(ler)
Sn.cevikry o bitki çok şekilsiz duruyor.
Biraz budayıp şekil verseniz, bahara sizi çok sevindireceğinden eminim. Mesela bu boy çok iyi Dama-da-noite (Cestrum nocturnum) - YouTube Bonsai yapmayı bile denemişler. Eklenti 461768 Fikir olsun, yoksa bu hali pek çirkince. |
Alıntı:
Çok haklısınız ancak şimdi budamam doğru olur mu? Mart gibi budamak gerekiyor diye biliyorum. Fikir için çok teşekkürler |
Elimde 100e yakın melisa fidanı var. Haziran ayına kadar hepsi bitip yenileri geliyor.
Sevdiği toprak karışımı yazayım bitkileriniz coşsun :) Malzemeler: Cocopeat (hindistan cevizi torfu), perlit, humik asit (toprak düzenleyici) Cocopeat ve perlit % 50 oranında karıştırılır. Sulama suyuna (5 litre) toprak düzenleyici (10 gram) ekleyip 2 haftada 1 sulama yapın. Saksının altına mutlaka altlık koyun ve suyun yarıya kadar gelmesini sağlayın. Gübre içinse yılda 1-2 defa 20-20-20 gübre kullanabilirsiniz. Budama konusuna gelince, eğer kışın içeride kalıyorsa her zaman budama yapabilirsiniz. İçerde değil de sakın budama yapmayın, budama bitkiyi uyanmaya teşvik edeceğinden dona dayanmaz ve genç filizler yanar.. |
Alıntı:
İsmail Bey; melisamın resimlerini gördünüz mü? neden yaprakları sararıp dökülüyor? |
Hiç susuz bıraktınız mı bitkiyi? Toprağı hep nemli kalsın mümkünse. Suyu çok seviyor çünkü.
Bunun gibi sararmalar bende küçük saksılarda suyun hemen dibe geçmesiyle oluşmuştu. Saksı değişimi yapıp torfa ekim yapmıştım şuan yanlarından yeni filiz çıkarmaya başladılar. Eğer oda sıcaklığında duruyor ise haftada en az 2-3 defa sulamanız gerekli.. |
5 Eklenti(ler)
Dün ara sıra geçtiğim bir sokaktan geçerken, birkaç yıl önce bahçesinde Cestrum Elegans (Kırmızı Çiçekli Melisa) gördüğüm binayı hatırladım. Kafamı çevirip baktım. Bir de ne göreyim? Aslanlar gibi duruyor.;) Kıştan hiç etkilenmemiş. Gerçi İstanbul'da, kar yağdı ama henüz don olmadı.
Üzerinde bayağı çiçeği vardı. Akşam hava karardıktan sonra, bu kez budama makası ile geldim. Bir dalını budadım. Çeliklerini diktim. Birkaç ay bekleyeceğiz. Bakalım, ya nasip.:p Eklenti 462737 Eklenti 462738 Eklenti 462739 Eklenti 462740 Eklenti 462741 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunu ilkkez gördüm. Çok güzelmiş. Kokusu da aynı mı? |
Alıntı:
Bende 1 ay önce benzer bir harekat yaptım. Sonuç 4 çelik sera ortamında hala yeşil, biri tazecik sürmüş. Kokusu yok ama rengi harkulade:rolleyes: Çok hayal kurmadım ama biri bile tutsa kafi bana. Cesrtum elegans 'Kuippiantem' veya Cestrum fasciculatum 'Newell' artık hangisi ayırt etmek zor. |
2 Eklenti(ler)
Maalesef, bunlar kokmuyor Sayın cevikry. Ama sanırım kışa çok iyi dayanıyor. Üç-beş senedir var orada.
Kokulusu bu kadar dayanıklı değil. Ben her şene sarıp sarmalıyorum ve öylece koruyabiliyorum. Eklenti 462747 Eklenti 462747 Not: Nedenini anlayamadığım bir hata oldu. Çiçekli halinin fotoğrafı iki kez kopyalandı. Özür dilerim. |
Sayın Jezebel;
Şimdi siz beni daha da umutlandırdınız. Ben üzerlerini uygun boyutta saklama kabı kullanarak kapattım. Veee...ortalama sıcaklığı fix 24 derece olan, aydınlık bir yer buldum onlara. Gerektikçe fısfıs lamak ve havalandırmak için alırım kabı üzerinden. |
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki Melisa' mın üstü tohum dolu.
Tohumdan yetişir mi acaba:confused: Çelikten çok kolay oluyor, tohumla uğraşan yoktur sanırım. Eklenti 462976 . |
Alıntı:
Çeliklerinize talibim. Kabul ederseniz almaya Balıkesir e gelirim. :rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
herkese selam bahçemde iki adet kocaman melisam var budama zamanım yakındır isteyene çelik gönderebilirim. isteyene tohumda gönderebilirim. herkese iyi günler.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim melisam.Üzerindekiler tohumsa çiçek açmayacak mı?Ben de güzel çiçeklerini koklayacağım diye bekliyordum
|
Sizin çiçekte bayağı tohum var :) Biraz daha bekleyip onları toplayın, içerisinden tohumlar çıkacaktır. Tohumları sıcak bir odada kurutun ve donlar geçtikten sonra ekim yapın.
Çiçeklerin kokusu için ilkbaharı beklemeniz gerekli :p |
arkadaslar bu sitede yeniyim.. melissa fidesi ve kokulu yasemin fidesi satin almak istiyorum.. uretip satan arkadaslardan yardimlarinizi rica ediyorum..
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün yürüyüş sırasında sarı çiçekli ve şu an açmış olan bir melisa keşfettim :)
Cestrum aurantiacum Lemon oduğunu öğrendim. Kokusuz:mad: Eklenti 466731 Araştırırken bir de turuncusu olduğunu öğrendim. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 467142 |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar melisalarımı Ne zaman budamalıyım nasıl budamalıyım yardım lütfen
|
1 Eklenti(ler)
Bu da diğeri
|
1 Eklenti(ler)
Dünün keşfi, anca fırsat bulup yüklüyorum.
Bunun kokusu var:)yağmur sonrası olunca mı bilinmez, ama parfüm gibi... Eklenti 469496 ;) çelik aldım. Bu benim yürüyüşler çok faydalı - hem sağlığıma iyi geliyor hem yeni keşifler yapıyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
Eğer uzun süreli donlar olmuyorsa budayı şimdi yapabilirsiniz. Fazla oluyorsa mart nisan ayında yapabilirsiniz. Ana dalın bitki ağırlığını taşıması için yan dalları kısaltın. Bu şekilde ana dal kalınlaşmış olur. Eğer çok dallı olmasını istiyorsanız 50-60 cmden makas vurun. Alt kısımdaki gözlerden filizler çıkıp yan dalları oluşturur. (Bu şekil daha çok kullanılır.) Budamayı yanlış yapsanız bile sorun yok yeni gözleden çıkan filizler bile 3-4 ay içinde 1,5-2 metre olabiliyor :) |
1 Eklenti(ler)
Kırmızı çiçekli çeliklerinden, bugüne sadece üç tanesi kalabildi. Bir tanesi ''tamam'' gibi.:)
Eklenti 469613 |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025