![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan; güle güle büyüt arkadaşım. Gelişmeleri merakla bekliyorum. Büyük ihtimalle bir ay içinde çiçeklerini de görürüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İnşallah Almiracığım çok teşekkürler. Diğerlerini de toprağa eksemiydim acaba yoksa suda köklensinmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Suda köklenen çeliklerle aynı zamanda birkaç çeliği toprağa dikmiştim. Onlarda hiçbir gelişme olmadığı gibi hiç kök de yapmamıştı. Bunun yanı sıra suya koyduklarım bir ay içinde kök yaparken daha toprağa almadan tomurcuklandı ve çiçek açtı. Kesinlikle suda köklendirin. Çelikleri ılık ve ışık alan bir yerde tutun. Toprağa alınca çok kolay uyum sağlıyor ve gelişiyor. Bir ay önce toprağa aldıklarım yeni filiz oluşturdu ve çiçek açmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Tamam zaten suya koymuştum ama yine de fikrinizi almak istedim Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Demek ki melek borazanı suda köklendirilecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili melek borazanı severler, Bu çiçeğin çok zehirli olduğunu söyleyenler var bu konuda bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı?Neyi zehirli nelere dikkat etmeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Almira, Bugün Eminönündeki bir ziraat mühendisi gözümü korkuttu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira, Gönderdiğiniz melek borazanından sadece 1 tanesi köklendsi suda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Merak etmeyin. Hepsi kökleneceklerdir. Sarı melek borazanları diğerlerine göre daha çabuk kökleniyorlar. Pembe ve beyazın köklenmesi biraz daha uzun sürüyor. Benim suda hala köklenmeyi bekleyen çeliğim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira, Peki köklendirme suyunu haftada bir değiştirelim mi?çünkü suyun rengi değişiyor ve kokuyor sürekli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Su içerisine yapraklar düşüyorsa daha çabuk koku yapıyor. Suyun rengi değişiyorsa suyu değiştirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira, Tavsileriniz için teşekkürler.Çeliklerden 3 tanesi çürümüş,içleri tamamen çürüyüp yumuşamış o yüzden attım çok kötü kokuyorlardı..Umarım diğer çelikler çürümeden köklenirler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Çelikleri mümkün olduğunca uzun, boylarını kısaltmadan göndermiştim. Çürüyen kısımları kesip, iyi olan kısmı tekrar suya koyabilirdiniz. Neyse sağlık olsun. Umarım diğerleri sağlıklı olur. Benim şimdiye kadar hiç çürüyen çeliğim olmadı. Çeliklerin bulunduğu yerin ve kabın resmini ekleyebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Almira, çelikler geldiğinde yaprakları sarkmıştı ama suya koyunca canlandı, canlanamayan yapraklar olduysa da bir çok yeni yaprak çıkardı. Kurudu gibi gözüken dallarda bile yeni oluşumlar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Çelikleri kola şişesinin yarısını kesip içine koydum..çelikler güneş görmeyen bir odada ve kombi peteğinin yanında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz; çeliklerin sağlıklı olmasına sevindim. İnşallah en kısa sürede de köklenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Eline sağlık Almira, çok güzel görünüyor çiçeğin. Bana köklü olarak yolladığın çok sağlıklı, yaprak vermeye devam ediyor. Suda olanlar geldiği gibi duruyor diyebilirim, bir hareket yok. Çiçeğin umut verdi bana, darısı başıma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Adalet abla ; Sizin geçen sene bu zamanlar ektiğiniz, Datura ve Brugmansia larınız ne durumda ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
selam aldıgım 5 tohumdan ücünü denedim cıkmamıştı 2 datura tohumumu saklıya saklıya şubata geldik arkadaşlar ve Adalet hanım bu tohumları ne zaman dikmeliyim elim varmıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cenan, Kasım sonunda daturaları diktiğim bölümü naylon sera örtüsü ile korumaya almıştım, Pazar günü baktığımda örtü açılmamış olmasına rağmen daturaların tamamı ölmüştü. Bu sene yeniden ekeceğim, Sevgili İris41, tohum ekimi için Mart başını düşünüyorum, siz de biraz daha sabredin. Bu sene kış oldukça soğuk geçiyor, çimlenme gerçekleşse bile fideyi yaşatamayabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Adalet hanım beyaz daturamı dibinden kesmiştim gecen gün 2 filiz vermiş dibinden son donda biraz hırpalandı fakat yaşıyacak gibi sürgünler keşke naylona sarmak yerine dibinden kesseydiniz kökler uykuya yatıyor ama havalar ısınınca sanırım tekrar sürgün veriyor büyümüş daturayı kesmekte el vermiyor ![]() of of kokusundan vaz gecilmiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
üç yıldan beri hiç bir sara görmeden kısı atlatmayı başaran melek borazanım soguk geçen bu kıştan nasibini aldı .neyseki tekrar uyanmaya başlamış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira, Yolladıgınız çrliklerden 3 tanesi köklendi..Sürgün vermeye başladı hatta birisi eper sürgün verip uzadı ve yaprakları birden döküldü fazla sulamadan olabilir mi?pencere önünde evde tutuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Fazla sulamadan olabilir. Toprak kuruyuncaya kadar bir süre su vermeyin. Toprağı kurudukça sulayın. Su istediği zaman zaten yapraklarını aşağı doğru eğiyor. Benimkiler bütün kışı balkonda geçirdi. Hala balkondalar ve çok sağlıklılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
sayın almira ; yollamış olduğunuz çeliklerde 6 sı köklendi zannedersem 2 adet beyazlar çürüdü diğerlerini de daha dışarı toprağa ekmedim poşetlere ekmiştim içerde tutuyorum havalar ısınınca yerlerine dikecem o zaman fotoğraflarınıda çekip yayınlarım teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|