![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Brugmansiaciklar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe,kirmizi ve sari brugmansialar 1 aylik ayda koklenme surecinden sonra yerlerine yerlesti.Beni kirmayip brugmansia celikleri ile sevindiren Zafer Abiye sevgiler,tesekkurler.Insaallah yazin cicek resimlerini de paylasirim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Malesef celiklerden kirmizi uc celigini curume sonucu kaybettim.Digeri gayet saglikli.Insaallah tutarlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Bunlarda Zafer Bey'in bana gönderdiği 2 buçuk aylık brugmansialar Tekrar çook teşekkür ederim, çok sevindirdi beni Allah razı olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2014
|
Bugün çelikleri son yolculuklarına uğurladım, zavallılar hepsi telef oldu, yeni çelik alıcam ya yarın ya da yarından sonra :/ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Yılmak yok, devam. Çelik aldığınız bitki sürekli elinizin altındaysa ilkbahar başında da denersiniz , garanti olur. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
engelstrompeten burgmansia
11/11/biride türkiyeden ayrildik meleklerin tam sonbahar son acislarin üzülerek kestik kisi gecirecekleri kapali mekana aldim mecburun avrupaya dönmemiz gerekiyordu demekki orada olsaydik cicekler halan acmis olcaklardi bende sanirim 13/14 saksim var bu yil ilk defa iki tanesini sökmedim deney icin toprak seviyesinden keserek üzerini humoslu yaprak karisimi tortularla kapattim yaza cikacagindan ümitsizim ama denemem gerekti nisanda sanirim ne olacagi belli olur....melek meraklilarina kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni diktigim brugmansiaciklarin minik celikleri kurumaya basladi ortam sicakligi 24 derece kalorifer yani cam onunde yerini degistir melimiyim oda sicakligini dusureyim mi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimlerde goruldugu uzere; |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Samur; Torfa dikmişsiniz. O da kuru gözüküyor. Torfun her yeri suyu almayabiliyor. Ben bir hafta kadar suda bekletip toprak ve torf ile karışım yaparak dikmiştim. Yeni diktiğinizi söylüyorsunuz. Büyük yaprakların tamamına yakınını koparırsanız su ihtiyacı azalacak filizler bozulsa da yeniden canlanacaktır. Gövde üzerindeki beyaz noktacıkların her birinden zaman içinde kök salacaktır. Güneş gören yere iyice kökleninceye kadar koymamak gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Önümüzdeki hafta gece eksi derecelere düşeceği haberi verildikten sonra, depo olarak kullanılan odalardan birine bazı bitkileri bir çırpıda taşıdık. Sarı borazan göz bebeğimiz olduğu için öncelik onun oldu. Beyaz ve pembe onun kadar şanslı değiller. Sarı hala çiçek açıyor maaşallah. İnşallah tohum bağlar da önümüzdeki yıl tohum paylaşım etkinliğinde yerini alır. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
meleklerin borulari
arkadaslar sizlerle bir konuyu paylasmak istedim 2014/2015 yili kisi türkiyede bayaga sert gecti ben istanbulun en soguk semtindeyim (tarabya)ben kisin avrupadaydim komsum benim bahcemin fotografini cekmis bana yolladi bahcede 20cm asan kar vardi bu kar birkac gün devam etti üc kok melek borularimi deneme amacli toprakta biraktim yaptigim üzerlerini toprakla kapatmak oldu hava almasi icin iki yana lastik hurtum koydum ve 4 hafta önce üzerindeki topraklari actim cok cok merakta ediyordum baktim kökler yesil su anda filizler cikmaga basladi bunuda denemis oldum artik melek borularini bahceden cikarip koruma altina almayacagim kökleri toprak seviyesinden keserek üzerlerini torfla diyilde toprakla kapatin isik alacak seffah naylonla kapatin naylon rüzgardan ucmamasi icin yanlarina tas koyum hicbirsey olmadan kisi atlatabilirsiniz naylonu secerken posta ambalaj naylonlari var naylon kücük kücük baloncuklarla yapilmis en iyi bununla yapiniz hava almasi icin naylonu delerek lastik hortum koyun ve sonuca ulasacaginizi saniyorum ben bu kisi atlattim hersey güzel yolunda problem yok saygilar... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
sayin sindirgili insallah birsey olmaz ama yaptigin kesim zaten yanlis gelecek yila sihatli sürgünler olmasi icin gacen yilki sürgünlerin bes santim kadar üzerinden kesecaktin siz hic budamamissiniz bana sorarsaniz ben her yil toprak seviyesinden keserim her yil cok cok kuvvetli sürgünler alirim bu cicek üc dört ayda zeten agac oluyorlar seneye baska türlü yaparsin hepsi kurursa yardimci oluruz caniniz sag olsun.. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben budama yapmadim, yapamadim. Daha kis bitmedi, yarin tekrar kar bekleniyor. Hele biraz havalar isinsin. Yaptigim kesim, sadece ici bosalmis dallari imha edip kestigim yerleri asi macunu ile kapatmak. Daha havalar isinmadi; Ilgin icin tesekkurler.. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
İçeriye alıp güç bela donmaktan kurtardığımız sarı brugmansia tohum bağlayacak gibi görünüyor. İnşallah tutar da dağıtıma koyarız. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
melekler ne durumda?? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Ben hala balkona cikaramadim bozulacak diye.... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
bu böyle kesilmesi güzel güzelde kis icin kapatirsan birsey olmuyor iceriye almagada gerk yok iyi bir düsünce kolaygelsin |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| zafer inandıklı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|