agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)




Beğeni Düzeni231Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-06-2014, 21:02   #11
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cottonmel Mesajı Göster
Sayın Zeytinci,

yanıtınız için çok teşekkür ederim. Gözü ışığa tuttuğumda bir delik olmuyor, odunsu kısmı kolayca alıyorum, (hatta bugün bir gün suda beklettiğim daldan diğer dallara nazaran daha kolay kabuk aldım, tesadüf müdür emin değilim). Yalnız gözün arkasında odunsu tabakayı aldıktan sonra minik bir boşluk kalıyor, odunun üzerinde de bu gözün arkasından çıkan küçük bir öz yapışık şekilde kabuktan ayrılıyor. Bu kaynamaya engel teşkil eder mi? Bahsettiğim görüntünün bir de fotosunu ekliyorum. Görüşlerinizi rica ederim.
Kalemden aldığınız gözü odunsu kısımdan kendinize doğru çekerek almamak lazım. Sağa veya sola kaydırarak odunsu kısımdan ayırmak daha doğru. Gözü besleyen çıkıntı odunsu kısımda kalmaması tutması için daha iyidir. Delik olmasın dememin amacı odur. Odunsu kısımda gözün karşılığı olacaktır.
Aldığın gözü ne kadar çabuk anaca aşılarsan o kadar iyi olur. Sıkıca bağlamayı unutma. 7 veya 10 gün sonra çözersin. Göz yeşil kaldığı sürece tutma ihtimali yüksek olacaktır.
Kolay gelsin.


Düzenleyen Zeytinci : 13-06-2014 saat 21:07 Neden: Düzeltildi
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026