![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Kamelya Çiçeği
Merhaba Kamelya çiçeklerim çiçeklerini bozuk açıyor sararmış bir şekilde. birde yaprakları çok sağlıksız çok kuru. acaba budama yapıp tekrarmı gelişmesini beklemeliyim? yanmış çiftlik gübresi verdim geçtiğimiz hafta çiçek açması hızlandı bu seferde çiçeğini çabuk döktü. galiba kamelya ile anlaşamıyoruz.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kamelya ve orman gülleri cok revacta şu sıra. cok bol cicek muhteşem albenisiyle. bu 2 degerli bitki karedeniz iklimi istiyor. cok denedim olmuyor. her yıl ufak bir fliz getirtiyorum kışın cok saglıklı yazın kuruyor. kamelyanın kökleri kılcal toprak yüzeyinde sanırım donda en cabuk etkilenen yeri kökleri . sıcaklar başlıyıncada yaprakları nem kaybedip dogal güzeligi gidiyor .bir süre sonrada cansız cirkin bir bitki kalıyor . |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Kamelya en güzel karadeniz ikliminden hoşlanır. Fakat yurdumuzun pek çok yerinde yetiştiriliyor. Hatta İstanbul yıldız parkında ve farklı yerlerde görmüştüm. Kamelyalar nemli ortamları çok severler. Elinizden geldiğince nemli tutabilirseniz problem olmaz sanırım. Sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Kamelyaların aslında güzel görünüyorlar. Gerekli gördüğün yerleri budama yapabilirsen baharda yeni filizlenmeler olacak. Birde iklim değişikliğinden etkilenmiş olabilirler. Umarım baharda çok daha güzel olurlar. Sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kamelya teras serdar |
|
|