![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir. tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
kamelya
Alıntı:
Yalınkatlar pek tercih edilen türden değildir. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Benimde çok miktarda ve farklı türlerde çiçek açan kamelyalarım vardı. www.kamelyavadisi.com sitemden görme fırsatınız vardır. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalar çiçek açmadan dökülüyorsa fosfat ağırlıklı gübre vermeni öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyan harika görünüyor. Bende çiçek açmasını bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya fide
Alıntı:
Şayet kamelyaları çelikten(sürgün) çoğaltmak istiyorsanız, mayıs ve haziran aylarında budama yaptığınızda elde ettiğiniz sürgünleri toprağa dikerek oluşturmalısınız. Üretimle ilgili görsel resimlerimi www.kamelyavadisi.com siteme koydum. Oradan da takip edebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Çiçek açmış bir kamelyam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
fide
Havaların soğumasıyla etkilenmiş olabilirler. Gövdelerinde kuruma yoksa baharda yeni tomurcuklarını gösterirler. Beklemeliyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım. ![]() Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Fideler sağlıklı görünüyorlar. Havaların ısınmasıyla bahçeye dikebilirsin. Renkleri ve yapraklarının farklı oluşları türlerinden kaynaklanabilir. Elimden geldiğince farklı türlerden gönderdim. Toparlanacaklarını umuyorum. Yakında yeni filizlenmeler olacak. O zaman eski yapraklarını dökmeleri normaldır. Bendeki kamelyaların da açmalarını bekliyorum. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn Kamelyavadisi. Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken ![]() Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış. Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Fidelerinin büyümelerini buradan takip ediyorum. Yeni açan yaprakların açık renkte olmaları gerekiyor. Elindeki büyük kamelyadan zamanı gelince çelik alıp çoğaltabilirsin. O konuda da size yardımcı olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Karlar altındaki kamelyalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Kamelyalar karlar altında bir başka güzel görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Kamelya Çeşitliliği
Her kamelya fide safhasında birbirine çok benzerler. Büyümeye başladığında farklılıklar ortaya çıkar. Herbiri farklı renk ve görünümde çiçeklerini bize sunarlar. Bahçelerimizin vaz geçilmez çiçeklerindendirler. Düzenleyen malina : 29-08-2012 saat 16:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
kamelyta
Kamelyanın Ankara'da yetişmesinin zor olduğunu biliyorum. Çevrenizde başka yetiştiren var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağlıcakla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben çelikle üretim yaparken çelikleri direk toprağa dikerek üretimi gerçekleştiriyorum. Suya koyman hususunda bilgim yok ve denemedim. Bence ikisinide denemelisiniz. Sağlıcakla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya budama
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya aşırı derecede güneş ortamının altında büyümede zorluk çekebilir. Fakat saksıdaki toprağı nemli tuttuğunuz sürece bir problem yaşayacağınızı ummuyorum. Sağlıcakla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyalar baharın gelmesiyle tekraradan filizlenmeye başlayacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |