![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Kamelya Çiçeği
Merhaba Kamelya çiçeklerim çiçeklerini bozuk açıyor sararmış bir şekilde. birde yaprakları çok sağlıksız çok kuru. acaba budama yapıp tekrarmı gelişmesini beklemeliyim? yanmış çiftlik gübresi verdim geçtiğimiz hafta çiçek açması hızlandı bu seferde çiçeğini çabuk döktü. galiba kamelya ile anlaşamıyoruz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kamelya ve orman gülleri cok revacta şu sıra. cok bol cicek muhteşem albenisiyle. bu 2 degerli bitki karedeniz iklimi istiyor. cok denedim olmuyor. her yıl ufak bir fliz getirtiyorum kışın cok saglıklı yazın kuruyor. kamelyanın kökleri kılcal toprak yüzeyinde sanırım donda en cabuk etkilenen yeri kökleri . sıcaklar başlıyıncada yaprakları nem kaybedip dogal güzeligi gidiyor .bir süre sonrada cansız cirkin bir bitki kalıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Kamelyaların aslında güzel görünüyorlar. Gerekli gördüğün yerleri budama yapabilirsen baharda yeni filizlenmeler olacak. Birde iklim değişikliğinden etkilenmiş olabilirler. Umarım baharda çok daha güzel olurlar. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya en güzel karadeniz ikliminden hoşlanır. Fakat yurdumuzun pek çok yerinde yetiştiriliyor. Hatta İstanbul yıldız parkında ve farklı yerlerde görmüştüm. Kamelyalar nemli ortamları çok severler. Elinizden geldiğince nemli tutabilirseniz problem olmaz sanırım. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Çiçekleri açtığında bizimle paylaşırsan çok memnun olurum. Kamelyaların çok farklı türleri olduğunu biliyorum. Bu farklı türler faklı zamanlarda çiçeklerini gösteriyorlar. Umarım sizinki katmerli türdendir. Sağlıcakla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Pembe Kamelya
Pembe çiçek açan kamelyalarımdan bir örnek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyaların gelişimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın kamelya vadisi . nem cok önemli kesinlikle kamelya fazla yakıcı güneşi sevmiyor yaprakları kavrulup kıvırcıklaşıp dökülüyor bol fısfıs şart . pembe kamelyanız cok hoş . gecen yıl getirttigim sarı kokulu orman gülü yine olmadı . bu 2 bitki icin karedenizde yaşamayı göze alıcam sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Kamelyam kistan biraz sarsilip tomurcuklarinin cogunu dökse de ilk cicegini acti. Iki tane acmak üzere olan tomurcuk daha var. Demek ki -20 derece sogukta bile üzerini sarip sarmalayinca bahcede yasayabiliyor. Umarim zamanla güclenir de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Renkleride çok güzel. Sağlıcakla www.kamelyavadisi.com sitesini incelerseniz bilgi alabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyanızın tomurcuk tutması çok güzel. Kamelyalarda tomurcukların çiçek açmamasının en önemli sebeplerinde biri fosfor eksikliğindendir. Önümüzdeki yıllarda çiçek aça mevsimine yakın fosfor ağırlıklı gübre ile desteklerseniz iyi sonuç alacağınıza inanıyorum. Sağlıcakla kalınız. Bu arada , kamelyanızın fotoğrafını bizimle paylaşırsanız budama konusunda size yardımcı olabilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyalar sanırım fosfor eksiği var. fosfor ağırlıklı gübre verirsen çiçekleri çok daha gür açacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kamelya Vadisi, Bütün tomurcuklar kurudu. Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesindeki Kamelyanın tomurcuklarını seyrelttiğini öğrendim. Sizin tavsiyenizi de yerine getireceğim. Şu anda yeni sürgünler ve yapraklar geliyor. Çiçekler gelecek yıla kaldı. Güzel çiçek resimlerini sizden bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Benim kamelyalar da filizlenmeye başladılar. Önümüzdeki yılda yeni çiçekleri paylaşırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Kamelya Budama
Kamelyalarda budama işleminin ne kadar verimli olacağını göstermek için kendi kamelyamın bir kaç fotografını paylaşmak isterim. Bitki için bakım şartlarım basit, kamelyamı her gün bol su ile suluyorum, çiçeği her gün akşam saatlerinde fısfıslıyorum. haftada iki kere bitkiyi bol su ile yıkıyorum. Çelik zamanının verimli geçmesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
bu hastalıkmı dır ne yapmak gerekir ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni Filizlenmeler olduğunda eski yapraklarını dökecek. Sanırım İklim değişikliğinden oluşmuştur. Biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyanız harika görünüyor. Umarım çiçeklenme mevsiminde bol çiçek açar. Oluşan filizlerden çelik alma şansınız var. Kolay gelsin. www.kamelyavadisi.com |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Teşekkür
Alıntı:
Özellikle sizden bu şekilde iltifatlar duymak çok güzel, bir saksıya 7 li çelik aldım eğer kayıpsız büyütebilirsem ne mutlu bana, Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
emeklerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kamelyavdisi, benim kamelyam tüm çiçeklerini döktü ve sararmaya başladı, aldığımda çok sağlıklıydı. Yerine alışmaması kadar toprağının da uygun olmadığını düşünüyorum, müdahale etmezsem kuruyacak gibi. Bu mevsimde budayıp, yerini değiştirsem problem olur mu? Şimdilik saksıya dikmeyi düşünüyorum (toprağını ayarlamak için), uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz? Çayım, yeni filiz vermedi ama yaşıyor belki onu da saksıya almam daha uygun olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Bu mevsimde budamanın zararı olmaz. Hemen budarsanız yeni filizlenmeler olur. Suyunu eksik etmemeye çalışın. Kamelya, saksıdan çok bahçe ortamında daha iyi büyür. Karar sizin. Sağlıcakla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyaların filiz atma zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Kamelyaların İstanbul'da sağlıklı büyüdüğünü biliyorum. Yer değişikliğinden dolayı bazen yaprak dökmeleri olabiliyor. Şayet yapraklarını döken fidenin gövdesi sertleşmişse kurudu demektir. Biraz daha bekleyin , şayet tomurcuklanma olmuyorsa yapacak bir şey yoktur. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2011
|
merhaba ben konya da yaşıyorum kışa doğru 90 cm boyunda kamelya aldım çiçekli ve sağlıklıydı şimdi yaprakların rengi açıldı ve yapraklarda lekeler oluştu. bu bitkinin konya da yetişeceğini de bilemiyorum.fotoğraf koymaya çalışacağım.yapraklar için ne yapabilirim ve konya şartları soğuk oldugundan hala saksıda tutuyorum toprağa alsam olurmu.teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2011
|
pardon kış sonu almıştım şimdi ilk kışı geçirecek konya da |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalardaki kurumalar pek de iyi gözükmüyor. Bu kamelyalar benim olsaydı derhal yarı gölgeli bir yere toprağa dikerdim ve budamasını yaparsın. kamelyaları nemli tutmaya çalışırdım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kamelya teras serdar |
|
|