![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Bukalemun Lantanalar!
[ATTACH] ![]() Aralık ayına girdiğimiz şu günlerde, Ağaç minelerim hala albenilerini koruyorlar. Bu çalıyı bu nedenle çok seviyorum. Bu çalıların çiçeklerinin bir özelliği de, mevsimine göre bukalemun gibi renk değiştiren çiçekleri. Yaz başından beri sarı kırmızı açan çiçeklerin kırmızısı, daha bir pembemsi-turuncumsu bir hal aldı. Tek çiçek olarak görüntülediğimde ise; kremler, sarıya dönüştü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2010
|
Selamlar, Benim mine çiçeğim aldığımda iki çiçeğe sahipti. Ama çiçekleri döküldü. Şİmdi de gözüm gibi bakıyorum ama çiçeklenecek mi emin değilim. Nedeni ne olabilir acaba? Yeniden çiçeklenmesi için ne yapabilirim? (Eklediğim fotoğraf, çiçeklerini dökmeden önceki hali) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiniz oldukça sağlıklı görünüyor. Çok fazla su vermeyin. Toprak nemli kasın yeter. Biraz gübre ve bol güneş. Reçete bu. Bu sene tekrar çiçeklenmeyip, kök ve dal yapısın güçlendirebilir. Bu da benim geçen kışı atlatabilen tek Lantana'm. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
istediğim renkli mine çiçeği,inşallah bulurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Avustralya'da yasaklanan çiçek (çok güzel açıyor)
Arkadaşlar bu çiçek inanılmaz güzel açıyor. Sıcağı ve bol suyu seviyor. Sarı ve kırmızı renklerde açan türleri var. Geçen gün annemin arkadaşı geldi ve saksıda bu çiçeği görünce çok şaşırdı ve nefretle baktı çiçeğe. Avustralya'da yaşıyor kendisi. Çiçeği neden sevmediğini sordum, çok fazla yer kapladığı, çok arsız olduğu ve başka bitkinin yeşermesine izin vermediği için Avustralya'da bu çiçeğin, yetşitiriciliğinin ve parklarda sulanmasının yasaklandığını söyledi. Hiç bir şekilde saksıda dahi yetiştirilmiyormuş. Şimdi konuya gelirsek bu çiçeğin bir adı var mı? Eğer varsa tohumu nerden bulunur? Eğer tohumu da yoksa bunu çelik yöntemiyle çoğaltabilir miyiz? Benimkilerin tomurcukları açma aşamasında.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Bence de korkulacak bir şey yok tabi bakımı yapıldığı sürece. Çok arsızmış, çok yer kaplıyormuş falan filan. asıl sorun bu bitki tohum üretiyor mu? Üretiyorsa da kısır mıdır? Ekersek çıkar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarından dökülenlerden yeni bitkiler kolaylıkla çoğaldığından istilacı olarak belirlemiş olabilirler. Doğal bitki örtüsünü bozacağından endişe ediyorlardır. Gerçi benim de bahçemde var bir adet. Etrafında da zaman zaman yeni çimlenmeler oluyor. Demek ki Avustralya yasaklamış, vardır bir bildikleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2010
|
benim favorilerimden biridir. böğürtlene benzer bir meyvesi ( tohum) var. Onlardan üretemedim. çelikten üretimi oluyor. apartman bahçemin özel çiçeği. 3 tane var. çabuk uzuyor. her sene düzenli budama yaparsanız sorun olmaz. sarı, bej-lila, truncu-sarı rengi var ben de bir minyatür sarı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() Sormak istediğim bir şey var. Tohum oluşma aşamasını çiçek açtıktan itibaren anlatabilir misiniz? Nasıl oluşuyor yani nerede oluşuyor. Çiçekler dökülünce kendiliğinden, ortaya çıkan küçük bir oluşum var zeytin çekirdeği gibi. Acaba bunun içinde mi tohum? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Neden tohumla uğraşıyorsunuz ki, bu bitki çelikten kolayca yetişir. İlkbaharda alacağınız 10 cm. lik çelikleri kaliteli bahçe toprağına dikin, toprağını nemli tutmaya çalışın. Mersin'de çok sık rastlarım bu bitkiye, bahsedildiği gibi istilacı olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı, bu gün tüm Mersin'i ağaç minesi kaplardı. Bitkinin tek kusuru, o güzel çiçeklerinin hoş olmayan kokusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
![]() Bazı çeşitleri kötü mü kokuyor acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim lantanam... Kışın donar, yaşamaz korkusuna bahçeye dikemedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir bitki bence ve renkleri de mevcut. Benim bildiğim Ege ve Akdeniz yani çook güneş isteyen bir bitki... Fakat bilemiyorum işte kışın ne olur; onun için şimdilik saksıda bıraktım kendisini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Belek'te her yer bu çiçeklerle donatılmıştı. Akdeniz iklimi seviyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Kışın donar korkusu ile bahçeye alamadım; saksıda duruyor öyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Bu lantanamı çok sevdim.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kücük bir celik aldım suya koydum kök salarmı bu ayda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Sayın iris41 ben fide iken almıştım lantanayı, bilemeyeceğim özür. Bilen bir arkadaş cevaplar inşallah sorunuzu. Teşekkürleer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Mineyi istanbulda bulmak cok kolay neredeyse her serada var . Ben öylesine bir celik aldım şansa bakarsınız yaşamak ister ![]() İstanbulda bahcelerde de görüyorum sanırım kışın fazla etkilenmiyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Lantana ağaç minesi
Ağaç minesi çeliği buldum bu mevsimde tutarmı ? Birde dallar biraz sert odunumsu perlit vermikülit karışımına daldırdım ve kapaklı kutuya seraladım. Tecrübesi olanlarlardan bilgi yardımı istiyorum doğru yaptımmı bilmem ? Birde dallar incecik odunumsu formda, tutarmıki ? Çok taze değil ![]() Düzenleyen nazlı hilal : 06-11-2012 saat 10:04 Neden: yanlış yazılım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |