![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaşlar Osmanthus bitkisi İ.Ü.Orman Fak de bir adet vardı, yol üzerinde ve kışın yağışların altında bile yanından geçerken kokusu burnumuza dolardı. Müthiş güzel bir koku, üretiminde hızlı olmak açısından ligustrum-kurtbağrı üzerine aşılanabileceğini okumuştum bir yerde...Bu arada sabah oraya uçuyorum flower show 2012 fuarı için. Eğer uğrayabilirsem kesin alıcam çelikleri |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Bu günkü hali. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, sanirim bu fotografdakiler de Osmanthus ama henùz tùr isimlerini bilmiyorum. Cok gosterisli olmayan bu kùcùcùk cicekler etrafa oyle guzel kokular yayiyor ki, sasirmamak elde degil. Fotograflari 26-10-2013 tarihinde Brùksel Botanik Parkda cekmistim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Yine ezber mi bozuldu? Yaprakları dikenli ve dikensiz kokulu mu? Inşallah biz de görürüz. Orhan bey'inki dikenli yapraklı kokusuz olan değilmiydi? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili woltran25; Çok haklısınız. Şimdi bende türleri karıştırdım. Yukarıdaki mesajda Nilgün Hanım'ın paylaştığı fotoğraflardaki dikenli yapraklı Osmanthus' un yaprakları, bendekinin yapraklarına göre daha belirgin dikenli ve tombulca. Benimkinin yaprakları daha uzun. Arkadaşlarımız, kendi bahçelerindeki Osmanthus çeşitlerinin çiçeklenmiş hallerini(doğal olarak kokularını) görüp tanımlamadıkça, bizler internetteki bilgi kirliliği içinde yanılmaya devam edeceğiz. Benimki iki yıldır açtı. Geçen yıl, bit kadar birkaç çiçek kümesi idi. Onlarda dökülmek üzere iken farketmiştim. Pek kokusunu algılayamamıştım. Bu yıl epeyce çiçeklendi. Oldukça güzel bir kokusu olduğunu farkettim. Ancak; Birkaç yıl önce, bir arkadaşımızın bahçesini ziyarete gittiğimde ve bir fidanlıkta gördüğüm, düz yapraklı olan türü (Osmanthus Fragrans) çok daha yoğun kokulu idi. Ama anlayabildiğim kadarıyla, hepsi kokulu. Sadece Fragrans daha yoğun kokulu. Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bu resimdeki bitki kesinlikle osmanthus değil, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama. |
|
|
|
![]() |
|
|