![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Kışın açık balkonda bıraktığım ortancam ne yazık ki öldü. Ankara'da kışın açıkta duran ortancalar olduğunu bildiğim için bu sonuç beni önce şaşırttıysa da durumun güneşle ilgili olduğunu farkettim. Benim balkonum kışın hiç güneş almaz oysa 2 yıldır izlediğim dışardaki ortancalar güneş altında duruyorlar. Gündüzleri aldıkları az da olsa bir sıcaklık onların dışarda yaşayabilmelerine olanak veriyor demek. Şu anda epey bir yapraklandılar ama henüz çiçek görünmüyor. Ankara'da ortanca yetiştirmek isteyenlerin dikkatine. Kışın kapalı balkonda korumaya aldığım ortancalarım ise çiçekleniyorlar, hem de oldukça güzel bir şekilde. Gündüzleri havalandırsam da gece oluşan nem ve belli bir ısı, normal ortamlarında alışık oldukları koşulları sağlamış oldu galiba. ![]() ![]() Koyu pembenin çiçekleri çok büyük ve çok albenili ama yerli olan açık pembe bana çok zarif geliyor ve çok da verimli. Her dalı çiçekli veya tomurcuklu. Açık pembenin üstündeki raftan, çiçeklerini açmaya hazırlanan maviş uzanıyor. O da açsın görüntü bayağı hoş olacak. Düzenleyen nevsune : 21-05-2012 saat 18:12 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|