agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni1568Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2015, 20:16   #1
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chatoon Mesajı Göster
Merhabalar, konuya uzun uzadıya göz attım ama aynı soruları buldum sadece, lütfen yardımcı olur musunuz?
2 Adet ortancam var biri mavi biri kırmızı, geçen sene kışa girmeden budadım ve bu sene filizlenmeye başladı.
Biri çok hızlı büyüdü ama bir anda yaprakları sararmaya ve dökülmeye başladı, filizlenmeye devam ediyor.
Diğeri ise filizlenen yapraklarının hepsini döktü bir tane kaldı.
Sulama yaptığımda dallarına doğru küçük sinek benzeri böcekler çıkıyor topraktan. Ne yapacağımı bilemedim.
Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi?
İlk önce topragini ortanca topragi ile degiştirin; saksida ise topraginin yarisini bahcede ise önce havalandirip yeni toprak ekleyin. Beyaz sinek bir bitki bitidir kimyasal kullanmadan once forumun ev yapimi ilaclar adi altinda arapsabunlu karisimi uygulayin içinize sinmezse kimyasal kullanabilirsiniz.

kupecim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 19:13   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2015
Merhaba Kupecim,

Ortanca icin ozel ortanca topragi diye birsey mi var gercekten? 1 ay kadar once bir ortanca aldim ve aldiktan sonra farkettim ki 3-4 yapraginda delikler varmis. Aldigimda topraginin ne topragi oldugunu bilmiyorum. Toprak cinsini anlamak icin bir yol var mi?

Kolay gelsin
Gulsen

gulsenmerkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 19:28   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2015
Merhaba Kupecim,

Ortanca icin ozel ortanca topragi diye birsey mi var gercekten? 1 ay kadar once bir ortanca aldim ve aldiktan sonra farkettim ki 3-4 yapraginda delikler varmis. Aldigimda topraginin ne topragi oldugunu bilmiyorum. Toprak cinsini anlamak icin bir yol var mi?

Kolay gelsin
Gulsen

gulsenmerkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 20:56   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulsenmerkez Mesajı Göster
Merhaba Kupecim,

Kolay gelsin
Gulsen
ortanca toprağı dedikleri: PH değeri (asiditesi) 5-6 olan biraz humusca zenginleştirilmiş, kireçsiz bir toprakdır. PH değeri 7 nin üzerinde olan topraklarda ortanca toprakdan Fe (Demir) elementini alamaz. Bu nedenle yaprakları sarı olur. Fe elementini alması için toprağın PH değeri 5-6 olmalıdır. Bu da kayın yaprağı çürüntüsü olan topraklardır. bunlara ortanca toprağı derler.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2015, 01:30   #5
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
ortanca toprağı dedikleri: PH değeri (asiditesi) 5-6 olan biraz humusca zenginleştirilmiş, kireçsiz bir toprakdır. PH değeri 7 nin üzerinde olan topraklarda ortanca toprakdan Fe (Demir) elementini alamaz. Bu nedenle yaprakları sarı olur. Fe elementini alması için toprağın PH değeri 5-6 olmalıdır. Bu da kayın yaprağı çürüntüsü olan topraklardır. bunlara ortanca toprağı derler.
Sayın kgursan benim de balkonumda yetiştirdiğim bir ortancam var. Maalesef iki senedir yaprakları beyazlaşip kısa süre sonra dökülüyor. Ortanca için özel toprak aldım ozel sıvı besin aldım, yarı bölgede duruyor ama yaprakları maalesef ki sağlıksız. Ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz bana???

Eski 22-06-2015, 10:13   #6
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupecim Mesajı Göster
Sayın kgursan benim de balkonumda yetiştirdiğim bir ortancam var. Maalesef iki senedir yaprakları beyazlaşip kısa süre sonra dökülüyor. Ortanca için özel toprak aldım ozel sıvı besin aldım, yarı bölgede duruyor ama yaprakları maalesef ki sağlıksız. Ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz bana???
Beyazlaşma dediğiniz yaprak üstlerinde küfümsü bir durumsa, küllenmedir. Mantari bir sorun. Topas isimli ilacı kullanabilirsiniz. 2-3 hafta arayla tarifine uygun 2 kez uygulayın.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2015, 19:46   #7
Ağaçsever

kupecim's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Beyazlaşma dediğiniz yaprak üstlerinde küfümsü bir durumsa, küllenmedir. Mantari bir sorun. Topas isimli ilacı kullanabilirsiniz. 2-3 hafta arayla tarifine uygun 2 kez uygulayın.
Sevgili musk bugün Topas isimli ilaçla demir sülfat aldım. Ancak satıcı nasıl kullanmak gerektiğini yarım agiz söyleyince bir de size sormak istedim. Topas i nasıl kullanmak gerekiyor? Demir sülfatı nasıl kullanayim??

Eski 24-06-2015, 19:55   #8
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Sevgili musk bugün Topas isimli ilaçla demir sülfat aldım. Ancak satıcı nasıl kullanmak gerektiğini yarım agiz söyleyince bir de size sormak istedim. Topas i nasıl kullanmak gerekiyor? Demir sülfatı nasıl kullanayim??
Şişe üzerinde yazıyor olması lazım. 10 lt suya max. 5ml olarak hesaplayın.
Demir sülfatı yapraklar sağlığına kauştuktan sonra verseniz daha iyi olur. O da litre basına bir çay kaşığı olarak.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 22:10   #9
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Sayfamda yazmıştım; http://www.agaclar.net/forum/1388752-post427.htm

Topas 3 lt. ye 1 cc. (1 ml) gelecek şekilde vermeniz gerek.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025