Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 18-06-2015, 13:30   #427
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Dün (17.06.2015) bahçedeydik; son kalan üç-beş domates biber fidelerini, üç hafta önce viyolde aldığımız 10 kök kadar bamya fidesini, çiçekçi amcamızın verdiği üç saksıdaki 15 kök kadar salçalık iri biber fidesini, eksik kalan yerlerdeki barbunya tohumlarını toprağa ekip diktik.

Dahliyalar birer kucak olmuş, evin kenarındaki unuttuğumuz 10 kadar dahliyanında dibine gübre verdik.

Aslan gibiydi, mis gibiydi derken hercai menekşeler külleme olmuş. Zaten külleme olan ortancaları, menekşeleri ve koruma amaçlı dahliyaları (bir bahçedeki mantarın alarm sinyali gibi oluyor dahliyalar, ilk onlarda başlıyor genelde) ve geçen sene mantara yenik düşen kavun fidelerini (daha birkaç yapraktalar) ve dört tek (beş idi biri yok olmuş) çengelköy hıyarını da elimde pompa varken ilaçladım. Kullandığım ilaç 'topas' 3 lt. lik pompaya 1 cc. koydum.

Aşağıda kökleri bardağın dışından epey belli olan ve iyi geliştikleri için külleme belirtisi göstermeyen plastik bardaktaki yedi tane ortancayı da diğer büyük ortancaların önlerine diplerine biraz gübre de koyarak diktik.

Üstte yazmıştım can suyu vermeyi unuttuğumuz ve topraktan çıkarıp yan tarafa aktardığımız karpuzlar tek tük de olsa zayiat vermiş.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön