agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni1567Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2014, 11:29   #1
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Galeri: 63
Balkondaki 2 ayrı renkteki ortancalar çiçek tomurcuklarını oluşturdular. Hızlı bir şekilde çiçek açmaya hazırlanıyorlar. Aşağıdaki linklerde geçen yıl açtıkları halleri mevcut.

http://www.agaclar.net/forum/1162636-post1088.htm

http://www.agaclar.net/forum/1161303-post1085.htm

Name:  ortanca01.jpg
Views: 1663
Size:  41.4 KB

Name:  ortanca02.jpg
Views: 1661
Size:  68.0 KB

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2014, 12:19   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Saksıda olmalarına rağmen belli ki tam bir özenle el bebek, gül bebek büyütülen ortancalar. Muhteşem gözüküyorlar. Yaprakları sağlığının göstergesi. Tomurcukları da, formları da aynı şekilde muntazam. Böyle güzel ve layığı ile bakılan bitkileri görmek büyük keyif. Sayın nikon_ tebrik ederim, sizi örnek almalıyız.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2014, 09:52   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ Mesajı Göster
Balkondaki 2 ayrı renkteki ortancalar çiçek tomurcuklarını oluşturdular. Hızlı bir şekilde çiçek açmaya hazırlanıyorlar. Aşağıdaki linklerde geçen yıl açtıkları halleri mevcut.

http://www.agaclar.net/forum/1162636-post1088.htm

http://www.agaclar.net/forum/1161303-post1085.htm

Eklenti 483748

Eklenti 483749
Merhaba nikon daha yeni üye oldum ama bayadır takip ediyordum bu siteyi eşim 2 hafta önce bana ortanca aldı bende sızın gibi Ankara'da yasıyorum salonuma koydum çünkü aldığı çiçekçi ev bitkisi demiş ama okuduğum kadarıyla değil salonumda sabah güneş alan bir yere koymuştum ama dun aksam çiçekleri kıvrılmaya başladı acaba yeteri güneş almıyor mu diye balkona koydum sabah güneşini sevdiğini okudum buradan bugün birde baktım hep mahvolmuş tamamen solmuş bana yardımcı olabilir misin çok üzüldüm kurtarabilir miyim ortancamı resim eklemeyi bilmiyorum öğrenir öğrenmez resmini atacağım

tamervehir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2014, 13:07   #4
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Galeri: 63
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamervehir Mesajı Göster
Merhaba nikon daha yeni üye oldum ama bayadır takip ediyordum bu siteyi eşim 2 hafta önce bana ortanca aldı bende sızın gibi Ankara'da yasıyorum salonuma koydum çünkü aldığı çiçekçi ev bitkisi demiş ama okuduğum kadarıyla değil salonumda sabah güneş alan bir yere koymuştum ama dun aksam çiçekleri kıvrılmaya başladı acaba yeteri güneş almıyor mu diye balkona koydum sabah güneşini sevdiğini okudum buradan bugün birde baktım hep mahvolmuş tamamen solmuş bana yardımcı olabilir misin çok üzüldüm kurtarabilir miyim ortancamı resim eklemeyi bilmiyorum öğrenir öğrenmez resmini atacağım
Sayın tamervehir, ortancalar gölge/yarı gölge alanlarda sağlıklı bir şekilde gelişirler. Kapalı alanda(salonda) tutmanız ortancanın sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Balkonda, ancak yakıcı güneşi görmeyeceği bir köşede tutmalısınız. Sabah güneşini veya akşam güneşini bir miktar aldığında keyifli bir şekilde çiçeklerini açacaktır. Öğle güneşi gibi direk güneş ışığına maruz kalan ortancaların yaprakları ve çiçekleri zarar görür. Ortancanın toprağını da susuz bırakmamaya çalışın, sürekli nemli(balçık gibi değil) kalmasına özen gösterin.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2014, 20:10   #5
Yeni Üye

Tesekkur ederim sayin nikon bugun cicekciye sordum su dplu bir kovanin icerisine koy sabaha hic birseyi kalmaz dedi acaba dogru bir dusunce midir o kadar suyun icinde kalmadi sanirim ciceklerini kaybettim cunk baya sonduler tekrar cicek acma umudu varmidir acaba

Eski 26-04-2014, 23:02   #6
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Sayın tamervehir,

Aynı durum benim başıma da geldi. Çiçekçinin dediği gibi yaparsanız işe yarar. Benimki bu şekilde düzeldi. Çiçeklerde düzeliyor. Ama zaman kaybetmeyin.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2014, 21:09   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Sayın tamervehir,

Aynı durum benim başıma da geldi. Çiçekçinin dediği gibi yaparsanız işe yarar. Benimki bu şekilde düzeldi. Çiçeklerde düzeliyor. Ama zaman kaybetmeyin.
Merhaba zuleyha hanim,
Gercekten ise yaradi ve sok oldum sabah ortancami ole cap canli gorunce cunku bayagi solmustu simdi keyfimiz yerinde

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025