View Single Post
Eski 26-04-2014, 13:07   #1162
nikon_
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamervehir Mesajı Göster
Merhaba nikon daha yeni üye oldum ama bayadır takip ediyordum bu siteyi eşim 2 hafta önce bana ortanca aldı bende sızın gibi Ankara'da yasıyorum salonuma koydum çünkü aldığı çiçekçi ev bitkisi demiş ama okuduğum kadarıyla değil salonumda sabah güneş alan bir yere koymuştum ama dun aksam çiçekleri kıvrılmaya başladı acaba yeteri güneş almıyor mu diye balkona koydum sabah güneşini sevdiğini okudum buradan bugün birde baktım hep mahvolmuş tamamen solmuş bana yardımcı olabilir misin çok üzüldüm kurtarabilir miyim ortancamı resim eklemeyi bilmiyorum öğrenir öğrenmez resmini atacağım
Sayın tamervehir, ortancalar gölge/yarı gölge alanlarda sağlıklı bir şekilde gelişirler. Kapalı alanda(salonda) tutmanız ortancanın sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Balkonda, ancak yakıcı güneşi görmeyeceği bir köşede tutmalısınız. Sabah güneşini veya akşam güneşini bir miktar aldığında keyifli bir şekilde çiçeklerini açacaktır. Öğle güneşi gibi direk güneş ışığına maruz kalan ortancaların yaprakları ve çiçekleri zarar görür. Ortancanın toprağını da susuz bırakmamaya çalışın, sürekli nemli(balçık gibi değil) kalmasına özen gösterin.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön