![]() |
|
![]() |
#1081 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Herhangi bir budama yapıyor musunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2013
|
Bilmediğimden henüz hiç budamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaların tomurcukları renkleri göstermeye başladılar. Bu yıl önceki yıllara göre hem daha çok sayıda ve hem de daha iri çiçek açıyorlar. İki ayrı renkte ortanca var, biri güzel bir uçuk pembe, diğeri ise koyu pembe renklerinde. Geçtiğimiz aylarda hem demir sülfat, hem de bir miktar kükürt ekledim topraklarına, onun yararı olmuş olabilir. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
merhaba gilan, karadenizdeyim ama burda hava pek nemli olmuyor.karasal iklim agir basiyor malesef, ic kesim oldugundan. O yuzden nemli bir ortam olusturabilmek icin ne yapabilirim sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar güzelliklerini iyice sergilemeye başladılar. Koyu renkli olan ile, açık pembe olanın her ikisi de bol çiçek vererek balkonumuzu güzelleştirdiler. Her iki renkteki ortanca bir arada; ![]() Koyu pembe renkli ile açık pembenin çiçekleri bir arada; ![]() ![]() Koyu pembe; ![]() Açık pembe; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2013
|
nikon maşallah allah nazardan saklasın ne kadar güzeller içim açıldı..bu arada bizim bahçede henüz hareket yok tomurcuktalar..sizinkiler açmış şenlenmiş bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama çok denemek isterseniz yassı bir kaba çakıl taşları doldurup, taşların üzerine çıkmayacak kadar da su ekleyip ortanca saksınızı da bunun üzerine oturtabilirsiniz. Su buharlaştıkça lokal olarak nemli bir hava oluşturacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkur edrim.benim ortancalarin tomurcuklari kenarlardan acmaya basladi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2013
|
Herkese merhabalar. Ağaçlar.net'e yeni üye oldum. Aslında uzun zamandır forumda dolaşıyor ve bilgi ediniyordum, ama daha fazla beklemeden bir an önce üye olmak istedim. Forumda yararlı birçok bilgi var, özellikle doğayla ilgilenenler için çok faydalı bir forum. Ayrıca forumum ciddi ve dil kurallarına da saygılı olması çok hoş. Forumdaki birçok üye de bu ciddiyet içinde sıcak bir iletişim kurmayı başarmış. Umarım ben de bu sıcak dialoglardaki yerimi en kısa sürede alırım. Bu vesileyle ilk mesajımı ortancalar başlığında vermek istedim. Ortancaları çok seviyorum, renkleri, şekilleri ve görüntüleriyle muhteşem bitkiler. Benim de birçok ortancam var. Bazılarını bahçemde bazılarını da saksıda yetiştiriyorum. Bahçemdeki ortancalar yarı gölge olmasına rağmen çiçek açtılar ve renklendiler. Ancak saksıda yetiştirdiğim ortancalarım yavaş gelişiyor. Tomurcukları renklenmeye henüz başladılar ve çok yavaş renkleniyorlar. Bunun nedeni ne olabilir? Az güneş almalarından mı kaynaklanıyor acaba? Ayrıca çiçeklerinin daha uzun süre canlı kalmalarını sağlamak için neler yapılabilinir? Herkese yeşili ve çiçeği bol günler dilerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
*** formda yeniyim ama uzun zamandır takıp ediyorum benimde bi ortancam oldu sonunda aldıgımda renksizdi çiçekci ilk yılını beyaz kullan dedi ama ben aldıgım ilk günü dut un kırmızı suyunu döktüm ve süreklide cay suyuyla suluyorum şimdilerde rengi kırmızı gibi olduu çokda mutlu oldum renklendigi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Merhabalar, benim de bir adet ortancam var. Zamanında yanlış budama yaptım sanırım. Şu anda çok fazla yaprak veriyor ve üzerinde 3 adet çiçek tomurcuğu var. Ancak kesinlikle boyu uzamıyor. Bu bahar tarhana tabir edilen besinden verdim ve saksısını 1 boy büyüğüyle değiştirdim. Yani saksı ebatının ve besinsizliğin bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum. Toprağın kurumasına müsade etmiyorum ve tam gölge sayılabilecek bir yerde duruyor. Bitkinin uzamama nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Ortanca 4-6 yaprak sonra genelde çiçeklenir ve gelişim hemen hemen durur. Çiçeklerini daima bir onceki yıl sürdüğü dallardan yapacaktır. Siz büyük ihtimalle her sene çok derinlerden buduyorsunuz, bu da az çiçek vermesine aynı zamanda da hacim olarak büyümemesine sebebiyet vermiştir. Seneye bu yıl verdiği sürgünleri bitkinizin boyuna göre 4-6 göz üzerinden budayınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Ağaç Dostu
|
Ortancamin kenar kisimlari ciceklendi fakat ortalarindaki tomurcuklar hafif pembelesip cok farkli minik cicekler seklinde acti. İlk defa goruyorum bunu. Sebebi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.google.com/search?q=Hydr...w=1061&bih=873 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
Merhaba arkadaşlar. Bugün pazardan fide şeklinde ortanca aldım. Yan dalından birisi kırılmıştı. Kırılan dalı da yine aynı saksıya gömdüm ama sanki soluyor gibi bu mevsimde kırık dal tutar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil dal ise tutar. 15 cm civarında üstte 4 yaprak brakın gerisini temizleyin. 5 cm kadarını toprağa gömün çiçek varsa çiçeği de kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim umarım tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Hey maşallah ilk defa görüyorum harika..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2013
|
Ortancam hayata tutunabilir mi?
merhabalar, bugün yol kenarında üst dalından kırılmış bir ortanca buldum plastik bir pet şişeye dikip üzerini kavanozla kapattım bir sitede böyle yapılması gerektiği yazıyordu. Doğru yapmış mıyım acaba? Bir de şuan evin içinde aydınlık bir yerde duruyor acaba balkona mı çıkarmalıyım? şuan ki durumu böyle.. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Ortancalarim cok guzel acmisti ama simdi cicekler bozulmaya basladi. renkleri soldu, lekelendi. Yapraklar iyi durumda. cicekleri koparmanin bir sakincasi var mi? uzerinde mi kalmalari gerekiyor. Koparilacaksa neresinden itibaren koparmaliyim? Solgun cicekler hosuma gitmiyor, Sardunyada falan hemen kopariyorum ama ortancayi bilemedim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2013
|
selamlar
ben baharda 2 adet ortanca fidesi aldım fakat bir tür büyümüyorlar.büyük saksılara dikmem gerektiği söylendi acaba ondan mı?birde ikisin yaprakları çok farklı.biri koyu yeşil diğeri yeşil tonlarında alacalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
|
Hiç ortancaya benzetemedim. Daha yakından ve net bir fotoğraf ekleyebilir misiniz? Zira ortanca yaprakları daha geniş ve büyük oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
hatta ortancadan ziyade nane gibi duruyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |