![]() |
|
![]() |
#1141 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
ancak şöyle bir durum var. siz istanbuldasınız.. havanız benim yaşadığım yere göre daha nemli ve daha ılıman. Benim kış boyu ortancayı balkonda tuttuğumu bir düşünsenize. içeri almak kaçınılmazdı yani.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genel olarak kışın dinlenme gereksinimi gösteren bitkiler, kışı sıcakta solamadan geçirdiklerinde daha sonra ciceklenme sorunları başgösteriyor. İçeri alıp sıcakta tutmaktan ziyade dışarda sarıp sarmalayıp dona karşı koruyarak kışlatmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak buna reğmen korunamıyorsa o zaman korunaklı ama soğuk bir yerde kışlatılırsa baharda daha iyi çiçeklenecektir. Aksi takdirde kışın zayıf dallar geliştirecek ve onlar da hem şekilsiz olacak hem de çiçek açması çok zor olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
Alıntı:
karanlık dediğim yer merdiven altı... baya hırpalanmıştı ve yaprakları hızla solmaya başlamıştı... Kış gelmeden de biz taşındık zaten, yani kışı dışarda geçirdi... Şimdilerde diğer ortancalarım dediğiniz gibi baya yapraklandı ama, malesef bu hala yeni uyanmış gibi, gelişimi çok yavaş. Bugün toprağını değiştirdim ve içeriye aldım, birkaç gün içerde tutmam iyi olmaz mı bu durumda ? Toprağını değiştirerek hata yapmadım umarım, fazla köklü değildi, köklerinde bir sorun mu olmuş acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim sn. Musk, içim rahatladı.. yarın balkonun en güzel yerine alırım ben onu. Diğerlerini de kıskanıp daha da güzelleşir inşallah... Çiçeklenmiş halini de buradan gösterebilirim umarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaçsever
|
ben de yarın balkona çıkaracağım, söz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaçsever
|
balkona çıkardığım ortancam söylediğim gibi hava şartlarına dayanamadı ve bütün yaprakları yandı.. Sanırım birdaha toparlayamaz... çok üzgünüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saksıya bitki boyunda bir çıta saplayın ve üzerine saydam bir nalyon geçirin naylona da bikaç tane delik açın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
inşallah tamamen kurumamıştır ortancanız, sayın musk`un dediği gibi bekleyin, toparlanma umudu vardır umarım.... çiçekler bazen çok şaşırtıcı olabiliyorlar. Benim ortancada hala bir gelişme yok ama kötüye de gitmedi, öyle bekliyoruz bakalım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Ağaçsever
|
evet bir umut içeriye aldım şuan içerde duruyo ne yapacağımı bilemedim.. Belki toparlanır dediklerinizi uygulayacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2014
|
Ortancanım tomurcukları dökülüyor nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2014
|
merhaba ortancamın yapraklarında 3 gündür kuruma mevcut artık kurumamı mantari bi hastalıkmı bilemiyorum daima golgede balkonda duruyor. yaklasık 2 haftadır bende kendisi. Genellikle gece sulayıp yapraklarınıda gece ıslak bir bezle siliyordum sanırım mantara davetıye cıkardım . Ne yapmalıyım sımdılık hasta yaprakları kopardım ama yenı acan yapraklarada sıcrıyor snrm yardımcı olurmusunuz ? http://i.imgur.com/QGfnucW.jpg?1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Dün gittiğim seradaki beyefendiye sordum; ortancaların renklerini, toprağa eklenen sirke, çivit vs. ile değiştirmek mümkünmü diye Cevap; evet mümkün. fakat sadece o sene için rengi değişir, tıpkı boyanmış saç gibi daha sonra aslına döner dedi. Ne kadar doğdu bu? deneyen oldumu arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki 2 ayrı renkteki ortancalar çiçek tomurcuklarını oluşturdular. Hızlı bir şekilde çiçek açmaya hazırlanıyorlar. Aşağıdaki linklerde geçen yıl açtıkları halleri mevcut. http://www.agaclar.net/forum/1162636-post1088.htm http://www.agaclar.net/forum/1161303-post1085.htm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda olmalarına rağmen belli ki tam bir özenle el bebek, gül bebek büyütülen ortancalar. Muhteşem gözüküyorlar. Yaprakları sağlığının göstergesi. Tomurcukları da, formları da aynı şekilde muntazam. Böyle güzel ve layığı ile bakılan bitkileri görmek büyük keyif. Sayın nikon_ tebrik ederim, sizi örnek almalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kelebek çalısı, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizin de belirttiğiniz gibi, el bebek-gül bebek büyütüyorum onları. Çünkü, ortancalar çok sevdiğim ve değer verdiğim bir tür. Bu yıl bakımlarını daha iyi yaptığımı düşünüyorum. Daha önceki yıllar, yapraklarında demir eksikliği nedeniyle oluşan solgunluğun önünü almak için bu yıl erkenden (yapraklar patlamaya başladığı andan itibaren) demir takviyesi yapmaya başladım. Bunun da yararını gördüm ve çıkan yapraklar oldukça sağlıklı bir renkte oldular. Ayrıca, gübre vermeye de başladığım için, hem yaprak sayısı fazla oldu, hem de çiçek tomurcukları daha iri oldular. Çiçeklerini açtıklarında da yine fotoğraflarını eklemeye çalışacağım. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bende kullanmadığım demir ilacı var. Merak ediyorum acaba sulandırıp ortancama verebilir miyim? Bu arada sayın nikon_ mükemmel görünüyorlar. Sevgili hira, Sana söylenen doğru. O renkler malesef kalıcı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Yeni Üye
|
Tesekkur ederim sayin nikon bugun cicekciye sordum su dplu bir kovanin icerisine koy sabaha hic birseyi kalmaz dedi acaba dogru bir dusunce midir o kadar suyun icinde kalmadi sanirim ciceklerini kaybettim cunk baya sonduler tekrar cicek acma umudu varmidir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın tamervehir, Aynı durum benim başıma da geldi. Çiçekçinin dediği gibi yaparsanız işe yarar. Benimki bu şekilde düzeldi. Çiçeklerde düzeliyor. Ama zaman kaybetmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Gercekten ise yaradi ve sok oldum sabah ortancami ole cap canli gorunce cunku bayagi solmustu simdi keyfimiz yerinde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
|
Susuz kalan ortancaların hem yaprakları hem de çiçekleri kendini bırakır. Toprağı iyice suyla doyurduğunuzda tekrar eski canlılığına kavuşur. Bir üstteki mesajımda da belirttiğim gibi, ortancaların toprağını kurutmamalısınız, sürekli nemli kalmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
merhaba ben de çok güzel bir ortanca aldım ama ne yazık ki evim giriş katta ve balkonum yok.çiçekçi evin içinde yetişmez dediği için başta camın dış tarafına koydum.4-5 günde perişan oldu.galiba güneşten etkilendi ama güneş görmeyen camım yok.çaresiz evin içine alıp camı açıp önüne koydum. az önce de tamervehir arkadaşın yazdığını okuyup suya oturttum.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, hiç şansı yok mu evin içinde yetişme konusunda.yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ortancam geçen yaz geldi bana, küçük bir fideydi yeni kök yaptığı halinden belliydi. İlk çiçeğini bu yaz açacak. Rengini merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2014
|
sevgili Hira, geçen yıl fide halinde olan ortancanı nasıl yetiştirdin kış boyunca ? 2 hafta önce bende küçük bir ortanca fidesi edindim ,bu yaz çiçek açmayacaktır, gelecek seneye sağlıklı çıkması için 1 yıl boyunca bakımını nasıl yapabilirim ?? yardımcı olurmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Çiçek taslaklarını oluşturmadan iki saksı ortancamın birine sürekli mavi mürekkep katılmış su, diğerine ise sirke katkılı su verdim. Mürekkep karıştırarak suladığım pembe renk ortancam(büyük ve çok çiçekli olan) hiçbir renk değişikliğine uğramadan aynı rengini korudu. Yine aslı pembe olan tek çiçekli diğer ortancam ise sirkeli sulama ile daha fazla kızardı. yani mürekkep katılarak sulama ile mavi renk elde edemedim. Sirkeli su ise oldukça başarılı sonuç verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|