![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Bende pet şişeye hapsederek köklendirdiğim ortancaları az önce saksıya aldım. Pet şişeyi yarısının 10 cm kadar üstünden düzgünce kestim. Dibine biraz toprak koydum sonra yeni filizlenmiş dalları sapladım. Toprağı nemlendirip şişenin kestiğim üst parçasını geçirdim. Soba borusu geçirir gibi. Şişe kapağınıda açık bıraktım küfleniyor yoksa. Balkonda güneş almayan bir yere bıraktım birkaç haftada köklendiler. Birçok bitkide bu yöntemi denedim başarılı oldum şimdi aynı yöntemi paşa kılıcında deniycem. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2013
|
Merhaba arkadaşlar; Çanakkaledeki evin bahçesine 1.5 sene kadar önce ortancalar ektim bu aylarda çiçeklendiler fakat hepsinin boyu bu kadar zamanda sadece 15cm kadar büyüdü. Hepsinin yaprakları cılız kaldı, çiçeklerinin rengi açık pembe bulundukları yer sabah güneşi alan öğleden sonrada gölge olan bir yer ama boğazda olduğumuzdan bazen biraz rüzgar alıyor sizce gelişmelerini nasıl sağlarım, nasıl gübre kullanayım forumu okudum ama kafam karıştı, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
kasım ayında diktiğim çelikler yaprak çıkarmaya başladı, artık bahçedeki yerlerine dikebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2017
|
Merhaba, büyük bir bahçemiz var. Duvar diplerine leylandilerin altına ortanca ekmek istiyoruz. Sağlıklı ve doğru bir karar olur mu ? çiçekli renkli bir bahçe istiyoruz. 100 tane civarı ekmemiz gerekiyor sanırım. Bir kaç çeşiti var sanırım, eğer tanıdığınız bir üretici varsa bilgisini verirseniz sevinirim. Bahçe için en uygunu konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Dikim yaparsak, dikim sırasında ki torf toprağına katı gübre atsam daha iyi olur mu ? örneğin 20 kilo toprağa 1 kilo katı gübre karıştırmak gibi. Ortanca için geliştirilmiş gübreler için. Genta, vilmorin vs http://www.house2home.com.tr/userfil...oduct_4514.jpg Düzenleyen Styric : 16-03-2018 saat 16:43 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu resimdeki ortancadan arıyorum. Daha önceden bir markette görmüştüm. Ama şimdi bulamıyorum. Acaba sizlerde veya başka bir yerden alabilirmiyim? https://www.waysidegardens.com/images/xxl/38295.jpg |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde 60 civarı macrophylla ortancasını ektik bakalım geçen hafta. Bahçe şenlenir umarım.. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
saksıdaki çelikleri bahçeye aldım, sanki tuttu gibiler, sürgünleri daha bir yeşillendi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ manolya, elinize sağlık ancak araları 25-30 cm. gibi duruyor ki öyle ise az olmuş. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
şöyle dolu dolu bir görüntü olsun diye öyle dikmiştim |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İki seneye öyle olacaklar zaten, kürekle iyice dipten aralardakini kaldırın bence. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
iyi o zaman, zaten benden ortanca isteyen bir arkadaşım vardı söküp ona vereyim |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani aşagıdaki linkte alüminyum sülfatı vermeye başladığım ortancanın durumunu görebilirsin. http://www.agaclar.net/forum/1533811-post41.htm |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kastettiğin de o zaten. Tomurcuklar çıkmaya başlamadan çok daha önce verip bitkinin içerisine alması gerekiyor. Bu durumda önümüzdeki çiçek açımı olan 2019 da istediğiniz gibi renk alması gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler bilgi için. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2014
|
Merhaba arkadaşlar şu aralar ortancadan çelik alınır mı ? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
tomurcuklar baya büyüdü ama halen çiçek açmadı, Konya 2 haftadır yağmurlu ve soğuktu. Bugünden itibaren sıcaklar geliyor. Mayıs sonuna doğru çiçeklenecektir diye düşünüyorum. Biraz npk ve demir ilave edeceğim. 50 civarında ortanca ve bir çoğunda demir problemi söz konusu.. Umarım başarılı bir sezon atlatırız. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Bahçeden deneme amaçlı kasımda aldığım çelikler saksıda köklenip yeşerdi boyları 5 cm ama bu çelikler çiçek açtı ve çapı 15-20 cm şoktayım çok bereketli ve sadık bir bitki. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Burhaniye'de dayımın bahçesinin ortancaları... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Acaba bu yıl açar mı? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz mi çeliklediniz acaba ? Bir de çelik anında soğuk aldı mı yoksa hep sıcak bir yerde mi durdu ? Ben çiçekleneceğini umuyorum ama biraz besinsiz ve ışıksız kalmış sanırım yeni yapraklar çok açık renkli ama eğer açmazsa üzülmeyin güzelce besleyin saksısını büyütün kışın soğuk alacak yapraklarını dökecek (kökü donmasın) bir yere koyarsanız ertesi bahar size şahane bir sürpriz yapar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Tam olarak ne zamandı hatırlamıyorum ama yüksek ihtimalle geçen Mayıs'ta komşumuz hediye etmişti. Bu yüzden bize gelene kadarki sürece dair bilgim yok. Bizde olduğu süre içinde de ilk zamanlar az güneş alan bir yerde durdu gelişmeyince daha fazla güneş alan bir yere koyduk. Önerilerinizi dikkate alacağım, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2018
|
Ortancaların bulunduğu iklime göre mavi ve pembe renklere dönüşmesi ne kadar doğru acaba? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı yerdeki ortancalarda her renk görülebildiğine göre pek doğru değil gibi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2018
|
Hmmmmmm. Evet o konu biraz tartışmaya açık ama üreticinin verdiği bilgi bu yönde. Bakalım böyle bir konuya denk gelen oldumu... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bizim ortancalar, 6.5 tl den almıştım samsundan. Küçücük fidelerdi ama baya iyi açtılar. Seneye daha iyi olur umarım. https://drive.google.com/file/d/1nFu...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2018
|
babama üç tane ortanca çeliği gelmiş ama yaprak uçları kuruyor. yaprakların üzerinde beyaz şeyler var. bunlar mantar mı acaba ne yapmak gerekir? bir de saksının birindeki çeliğin yaprakları sağlıklı ama açık renk. ışık yetersizliğinden mi oluyor? limon tuzu okumuştum burda ondan verdim. bir de besin verdim. toprakları nemli duruyor ve sabah güneşi alan balkona çıkardım. düzelirler mi? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır delirmeyin limon tuzu ne tuz ruhu dökün olmadı güldüm vallahi Lütfen toprağın dengesiyle oynamayın ortancanızı kaybedebilirisiniz şimdiden söyleym zaten besinler kimyasal limon tuzu asit ve kökler çürüyebilir bitkinizde küllenme var bir tür mantar en yoğun olduğu yaprakları keserek imha edin diğer yapraklarıda elma sirkeli sulu bir solüsyonla yapraklarını bir bez yardımıyla silin sonra temiz sulu bir bezle yeniden silin ve bol rüzgar alan ışıklı bir yere koyun siz sanırım gece sisleyerek sulama yapıyorsunuz ve rüzgarsız bir kuytuya koymuşsunuz bitkiyi rüzgarlı ve en az 3*4 saat sabah güneşi alacak bir yere koyunuz ve asla gece sulaması yapmayın. Lütfen. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|