![]() |
|
![]() |
#452 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
(Filipinler sağlık bakanlığı tarafından onaylalan 10 tıbbı bitkiden bir tanesi japon gülü. Diğerleri de ilginç. Oya ağacı, hayıt, guava...) Yerel adı Gumamela http://www.philippineherbalmedicine.org Gumamela Hakkında Gumamela bu 4 metre kadar yüksek bir metreden büyüyen Shrub. Gumamela olarak da bilinir: Hibiscus, Çin Rose ve Shoeflower. Filipinler'de, gumamela bir süs bitkisi olarak yetiştirilen bir. Gumamela çiçek çok renkli geliyor:, turuncu, beyaz, mor, pembe sarı ve kırmızı renk kombinasyonları. Gumamela, genellikle Kuşburnu ile harmanlanmış uzun Orta Doğu ve Okinawa bitkisel çay olarak kullanıldı bırakır. Bugün, gumamela çay kullanımı dünya çapında popülerlik - Asya dahil kazanıyor. Gumamela (Hibiscus) uzun ömür ile ilişkilidir. Gumamela Bitkisel ilaç Bitkisel ilaç olarak, gumamela çiçek, yaprak ve kökler kullanılır. Gumamela aşağıdaki tıbbi özellikleri:,,, yumuşatıcı balgam söktürücü idrar söktürücü, anti-enfeksiyon, anti sahiptir, ateş düşürücü, ağrı kesici ve iltihap soğutucu. Hazırlık Kullanım Gumamela sayısı:Orada bitkisel ilaç olarak gumamela yararlanmak için iki yol vardır. Bir ve diğer taze kurutulur. Kurutulmuş gumamela için, çiçek, yaprak ve / veya kök toplamak. Yıkamak, sonra küçük parçalar ve güneş kuru oyulmuş. Kaynatma olarak kurutulmuş gumamela parçalar kaynatın kullanmak için (1 / 4 fincan su 1 bardak) gumamela kurutulmuş Gumamela taze, Wash gumamela çiçek ve / veya yaprakları, küçük parçalar halinde kesilmiş bir kaynatma yapmak ve su 1 bardak (1 / 3 fincan kaynatın), serin ve içecek sağlar. Kullanım Gumamela lapa olarak: Lapa veya kurutulmuş ot ki, püre olduğunu ezilmiş veya pounded - çoğu ısıtmalı taze (suda haşlanmış kullanımı ya da yumuşatmak ve ot ısı) ve doğrudan cilde uygulanır. Temiz bir bez veya gazlı bez yerine lapa kalmak için kullanılabilir. Gumamela tedavisinde kullanılır: • Bronşit - bir balgam söktürücü olarak • Öksürük, boğaz ağrısı • Fever - soğutucu içecek olarak • Besin dizanteri • İdrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonları • Yüksek tansiyon • Önleme kabızlık • Baş Ağrıları • kaynar, & abse, kabakulak şişlik Uygulama & Gumamela kullanımı: • kaynatma tedavisinde kullanılır: Bronşit, öksürük, ateş, dizanteri ve mesane enfeksiyonları, yüksek kan basıncı ve idrar kabızlık. • lapa dıştan tutulmuş alan üzerine uygulanır. Bu tedavi etmek için kullanılır: baş ağrısı alın () tarihinde, çıban, apse ve kabakulak şişlik. • Alınan gumamela üzerinden (tek başına ya da papaya veya papaya tohumları ile karışık) büyük miktarlarda özel bir abortifacient olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Arkadaşlar selam ben j.gülümün çeliklerini 20 gün önce diktim yapraklandılar. Ancak saksının üstünü örtmüştüm bazıları çürüyor. Saksıların üstünü açayım mı. Bana acil yardım edin imdatt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
İki yıldır Hibiscus'un bitinden kurtulamadım. Sürgün ve tomurcukların içi bit dolu. Sanki çiçeğin kendi bünyesinde var bu bitler ve tomurcukla birlikte dışarı çıkıyor. Geçen yıl başa çıkamayınca mevsimsiz budamıştım ama şimdi gövdedeki her göz bitle birlikte uyanıyor. Ne yapsam başa çıkamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Eminönü'ne gidebilirseniz, limon sarısı katmerli ve kahverengi-pembe katmerli japon gülleri gelmiş. İlk defa karşılaştım bu hibrit türlerle Eminönü'nde. Ben kahverengi-pembe olanından aldım. Fiyatı 7,5 lira. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
yaklaşık bir ay önce aldığım japonum rengi harika çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
geçen yıl sanırım mayıs ayında, hüsnüyusuf arkadaşım bana bir japongülü yavrusu yollamıştı,boyu yaklaşık 20 cm. kadardı. açıkçası japonglüne karşı bir ilgim yoktu ama hediyedir diye ilgimizi sevgimizi eksik etmedik. ![]() şu an boyu 70-80 cm. kadar oldu. geçen sene ilk çiçeğini açtığında hayran kaldım ama çiçekleri hep zayi oluyor, öyle çabuk kırılıyor ki çiçek dipleri,ellemeye korkar oldum. kuytuda köşede bir yere koyuyorum,hatta son yağmurda sarmaşıkların dibine soktum resmen. bu seneki ilk 4 tomurcuğu rüzgardan kırıldı,sabırsızlıkla açmasını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarım teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lalecan aynı beyaz sinek sorunu benim çiçeklerimde ve özellikle japon gülümde de var.Birkaç zararlılarla ilgili ağaçlar formuna yazdım yardım istedim ama cevap bulamadım! sorunumuza bir çözüm bulursak birbirimize haber edelim. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaçsever
|
Benim de bir yalınkat kırmızı japon gülüm var onu taaa balıkesirden getirdim ve maşallah çok bol çiçekleniyor.Ben daha ziyade yalınkatları seviyorum ama katmerli sıklamen de bir harikaymış. Size sormak istediğim kışın budamam gerekiyor mu? Bu arada çok harika renkli japon gülleriniz var arkadaşlar maşallah güle güle büyütün. Bu da benim kızım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2010
|
benimde çok güzel bi japon gülüm var kırmızı renkli bakımı için özel bişey yapmadım sadece suladım ve çok büyüdü gerçekten güzel bir çiçek onu seviyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Sevgili arkadaşlar *** hepinize çoktandır giremiyordum. Benim sorunum japon gülünden kırılan dalları nasıl yeşerticem. Kediler dallarının üstüne saksı düşürmüşler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Bana köklendirme hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim. Ayrıca mevsim yönünden kaybedermiyim o güzelim dalları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
MERHABA, anneannemde bir japon gülü var koca bir ağaç resmen, yemyeşil yapraklar, dallar o derece.... amma velakin yıllardır çiçek actığını görmedim. salonda çok az güneş alan bir yerde duruyor. sebebi nedir bilen var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Cevabı sorunun içinde gizli . Bu zavallı bitkinin ihtiyacı olan G Ü N E Ş . Onu ışığa kavuşturun . O bir bitki ve fotosentez yaparak yaşar , bunun için fotonlara , yani ışık zerreciklerine ihtiyacı var . Bir suç mu işledi , neden onu karanlıkla cezalandırıyor ananeniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
![]() tamam kendilerine iletirim, teşekkürler yaa aklıma gelmişken ben bu çüçekten nasıl çoğaltabilrim, bilginiz var mı ? kendime de bir tane dikeyim. çiçekleri çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|