![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Bir de bana nasip olsa hasretim çiçek kokusuna ne lisim ne de lilium um da tık yok koku namına ): yasemininde çiçekleri az ): |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2014
|
Ful Arıyorum
Selam, Ben ful arıyorum. Nereden alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Ben de bugün internetten ful sipariş verdim 9.99 . evimin balkonunda yetiştireceğim i balkon batı cepheli , cam balkon ile kapalı . Kışın içeri almam gerekiyor mu ? Bahçe toprağı aldım , torf da var , ikisini karıştırayımmı ?çalı gibi çirkin midir ana bitkinin görüntüsü? daha önce yasemin vardı , sarmaşık gibi kibar duruyordu.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
benim fulüm boya gidiyor ama çiçek vermiyor henüz. Çiçeklenmesi için ne yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Alabildiğince bol güneş, güçlü bir toprak ve yeterince su, bunlar olduğu zaman ful çoşuyor. Uyku zamanları kış girerken ve bahara kadar olan zamanda budamak gerek, genç ve küçük fullar kuşa çevrilmeden budanmalı. Büyük ve gelişmiş olanlar belimiz hizasından düz kesilmeli, yıl boyu serbest bırakırsak boyumuzu geçmeye çalışır. Çiçeklenmesi geçtikten sonra bir müddet güç toplar, bu esnada fazla uzamış şekilsiz dallar uygun boyda kesilebilir. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-5.htm bu linki tıkladığınızda sorunuzun cevabını verdiğim sayfaya ulaşırsınız sn. yeşim26, |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
işte arkadaşlar buda benim mis kokulu fulyamm ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
güneşi sevmiyor benim arap fulu, sorun benim full demi?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bir yaseminde benden. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar , ben ful yasemin siparişi verdim , sipariş verirken resmine dikkat etmemişim adına aldandım , bu resimdeki gibi çiçek vermeye başladı . Normal yasemin diyeceğim ama çalı formunda bu sarmaşık değil , ne çiçeği bu ? FUL YASEMİN KOKULU BÜYÜK ÇİÇEKLİ GittiGidiyor'da 59662383 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Keskin/sert budama yapılmışsa şimdilik çalı formunda görünebilir, ama sarmaşık formunda büyüyecek ileriki aylarda. Bitkinizin ismi satıcının belirttiği gibi ful yasemin, burada bahsi geçen çalı formunda ful jasmin grand duke olanından değil. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Verdiğin cevap için teşekkür ederim mutlu kutlu , çok ilginç bir gelişme oldu, cevabının ardından firmaya döndüm , anlattım , bana yanlış çiçek gönderdiklerini , ful yerine ful yasemini gönderdiklerini , telafi için onu da göndereceklerini söyledile . Yerim yok , ful yaseminim çok büyük bir saksı da 50 cm çapında kaliteli toprakta , lenardit bile var ve her sulama suyuna sıvı gübre verdiğim bir ortamda dikili . yanına ful çiçeiğini de diksem olur mu? kökler birbirini boğar mı ? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
2 bitki yan yana bir müddet idare edebilirler, ama 1 yıl içerisinde kökleri birbirine karışabilir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Benim full çiçeği de geldi , onu da gittigidiyor.com dan aldım . Koku güzel ama çiçek sabahtan beri yanımda , bayıyo sürekli kokusu gelince burnuna , biraz ıhlamur ağacı kokusu var , ne yalan söyleyeyim biraz ağır geldi bana . Şu anda tek çiçek var , bi sürü çiçek olunca evi sararsa koku bu şekilde bilmiyorum napıcaz . Zaten aynı balkonda hanımeli ve arap yasemini de var . Koku cümbüşü olacak yakında |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
|
1 karış boyu var, saksısındaki toprakta bir avuç kadar. Ama 6 tane tomurcuk var, şu sıralar full ların tomurcuklanmaları çok iyi. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Bunlar Grand Duke mu? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
Bunların tam adı nedir ben karıştırıyorum da ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Sn Mutlu bey sizden aldığım grand duke tomucuğunu açtı, Allah'ım bune koku mis mis yanından ayrılamıyorum komşular garanti deli diyecekler çiçeği domatese saplancakmış ama ben ona kıyamam nasıl olsa balkonda, domatesi ben olurum![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
|
İlk resim arap ful, 2 ci resim pervane çiçekli yasemin. Ful'lar gerçekten çok yoğun kokar, yeseminlerinize iyi bakarsanız daha çok çiçek üretecekler kış gelene kadar. Ben şu sıralar güllerle uğraşıyorum, sıcak ve gül kokusu aynı anda olunca bayıyor insanı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ful çiçeğimiz uzun zamandır örümcek ağlarıyla kaplı. Buna rağmen açmaya çalışıyor. Sıvı sabunla temizlemeye çalıştık şimdiye kadar. Bu örümceklere kimyasal ilaç dışında evde yapabileceğimiz uygulamalar varsa paylaşır mısınız? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kükürt kırmızı örümceklerin ölmelerini sağlar, kükürt doğal bir malzemedir. Denemedim ama odun veya kömür külü de kükürt diye biliyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|