![]() |
|
![]() |
#1201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Yardımcı olmak açısından bir kaç fotoğraf ekliyorum. İlk fotoğraf klasik dekoratif saksı, diğerleri ise sağlam malzemeden üretilmiş bir bitki üretim saksısının üç değişik açıdan görüntüsü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Bende teşekkür ederim sn. Esracer, Siz bitkilerinize iyi bakıyorsunuz, onların böyle güzel ve mest edici olması sizin eseriniz. Biz sadece tedarikçiyiz, müşterilerimize istedikleri bitkileri tedarik ediyoruz. Sayın Mutlu kutlu bey Evet, teşekkürler elimden geldiğince iyi bakıyorum doğru. sizden aldığımız bilgiler olmasa. ağaçlar.net olmasa. Herhalde bitki bakmak daha zor olurdu. Şanslıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim ful ayda bir kilo domatesi mideye indiriyor nafile arada aparatif kabak alıyor ![]() Yakında kesin yolcu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
|
Sayın omar obezlikte haklısın bu sene yavru bile verdi ![]() Benimki şımarıyor eksigi gedigi yok . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
bir kaç hafta önce bende bilmeden domates denedim fulde, mutfak robotunda çektiğim bozulmuş çöpe gidecek domatesleri karıştırdım toprağına ... ful çok mutlu oldu ki büyümeye yapraklanmaya ve 2 de çiçek vermeye başladı bu kadar sevdiği domatesi eksik etmem artık ilk çiçeklerini açacak inşallah... şimdi fulun saksısında domates fideleri mevcut bolca ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Sanki çiçek diyesim geliyor ya...Hadi hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
|
En yakın ve net bu kadar çekebildim, ben ne çiçeğe, ne sürgüne benzettim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Ağaç Dostu
|
Oldukça iyi bir makro çekim olmuş ellerinize sağlık. Ben hastalık olduğunu düşünmüyorum sanki bildiğimiz toz gibi. Ama yine de siz sanal olarak değil gerçekte gören olduğunuzdan ;emin olamadıysanız ; mekanik temizlik yapmanızı öneririm. Hastalık olmasa bile temizlenmiş olur. Bunun haricinde şu andan itibaren gelişmeleri ben de yakından takip edeyim . İlginç ama yine de benim gönlüm çiçek olmasından yana ![]() Ama sürgün ise de hiç fena olmaz seneye kadar çelik alacağınız duruma gelir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla yaprakları benzeyen 2 çeşit yasemin var.. Yaprağından tahlili mümkün müdür? Satıcı da hangisi olduğunu bilmiyordu.. Diğer ful ün fiyatlarına bakınca ve ben 3 tl. ye aldığım için, yıldız yasemin olabilir mi diye düşündüm.. ![]() İkisine de benzemiyor gibi.. Ama ilginç bir oluşum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Not: Sizin vermiş olduğunuz linkteki ilk fotolar bu konuda bahsi geçen ful. Diğerleri ise yasemin. Sizin direk paylaştığınız fotolar ise bende de olan ve ismini tam bilmediğim çiçek . [/QUOTE] İkisine de benzemiyor gibi.. Ama ilginç bir oluşum ![]() Lütfen ikisine de benzetemedim demeyin Sürgün o sürgün ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Ağaç Dostu
|
Sayın selis, Sayın nrş, ![]() Yukarıdaki bitki Jasminum sambac'dır. Aşağıdaki ise Jasminum sambac varyetesi Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'dir. ![]() Ful, Arap yasemini denilen Jasminum sambac'dan (ful yasemin de deniliyor) ve Jasminum sambac Grand duke of Tuscany'den başka Arap fulü, ful olarak adlandırılan Clerodendrum Fragrans bitkisi var. Sayın selis, bitkiniz Clerodendrum Fragrans olabilir. Yapraklarının kokusundan anlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
[QUOTE=sakdag;1049078 Bu kadar yakınlaşmışken minik minik ağlar gördüm üstünde, kırmızı örümcek var galiba... ![]() [/QUOTE] Hemen ilaçlayınız. Aksi halde önce yaprakları dökülür sonra kurur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 'üzüm' , hemşehrilim, bilgi için çok teşekkür ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Ağaç Dostu
|
Gercek fulü ful yaseminden ayırmak cok kolay yaprak yapısı cok farklı 2 bitkinin. Fulün yaprakları yuvarlak ve buruşuk bir görüntüsü var . Ful yaseminin yaprakları parlak ve hafif uca dogru sivriliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Ağaç Dostu
|
Yok artık daha neler ![]() Bu yıl artık uykuya yattı nasıl oluyor anlamış degilim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
(Jasminum sambac Grand duke of Tuscany) Bu tür Yasemini budamak zorunda mıyız? Benim yaseminin yaprakları sarardı ama dökülmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajınızı farketmemişim Sayın Nrş, afedersiniz... Çıkıntı şeklindeki oluşum kurudu, ![]() Bir iki bitkimde daha kırmızı örümcek var, nasıl bir kimyasal ilaç kullanmalıyım acaba? Ev yapımı ilaçlar denedim işe yaramadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lütfen fazla gecikmeden ilaçlama işini halledin. Kırmızı örümcek çabuk yayılan bir illet. Sağlam bitkilerinize de bulaşır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
arkadaşlar bende ful çiçeğini çok seven birisiyim. elimde katmerli ve yalın katlısı var. yalın katlı olan bahçe duvarıma sardırdım. katmerlisi saksı içinde biraz havadan etkilendi yapraklarının çoğunu döktü.bu aralar ne yapacağımı bilemiyorum. toprağınımı değiştirsem?birazda budasammı?bilmiyorum. yapabileceğim başka bir şey olabilirmi?her iki fulumede değer veriyorum. görünüşleri farklıda olsa kokuları aynı muhteşem. Düzenleyen münevver48 : 23-03-2013 saat 10:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|