![]() |
|
|
![]() |
#2 |
pelin
Giriş Tarihi: 07-03-2007
|
Aynı problem benim fulümde de var. Her sene aynı dönemlerde olmak üzere 2 defa bu örümceklerle uğraşmak zorunda kalıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hakan Kınacı, Bence ümidinizi kaybetmek için henüz erken bu fotoğraflara bakarsak. Bitkinin gövdesi canlı gibi görünüyor. Dolayısı ile normal bakım koşullarınızı sürdürürseniz yeniden sürgün vereceğini zannediyorum. Aynen BENBEN1967'ninki gibi ![]() Hayırlı uğurlu olsun BENBEN1967, çok sevindim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Merhabalar, Siteye göz gezdirirken ful forumuna girmiş ve ful'ün muhteşem kokulu ve muhteşem görünümlü bir çiçek olduğunu öğrenince bu çiçeğe sahip olmaya karar vermiştim. Nihayet dün bunu gerçekleştirdim ![]() Kocaman bir ful çiçeğini Mimarsinan'daki Orkide Çiçekçilik'ten aldım, hem de 20 liraya. İnşallah çiçeklerinin açtığını da görürüm. Resmini de paylaşırım o zaman sizlerle. Acaba ful çiçeği balkonda durur mu yoksa iç mekan çiçeği midir? Daha Mart başı olduğu ve yine çok soğukların geleceğini düşünerek bunu soruyorum. Bilen var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu denklemde mikroiklimleri de hesaba katmalı. Yani, Kocaeli'nde olup da, şiddetli rüzgar almayan güney-doğu cepheli bir balkon ile İstanbul'da aşırı rüzgara maruz kalan bir noktadaki kuzey cepheli bir balkonun aynı bitki için aynı evsahipliğini yapacağını varsaymamalı bence her ne kadar şehirlerin genel sıcaklık değerleri paralel gitse de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fullerim Kuzeybatıda ki balkonumdalar. Fakat balkonun girintili konumunu düşünürsek, evet. Pencerenin bulunduğu kısım yarım mt daha içeride olduğundan korunaklı sayılabilir. Diğer kuru görünen fulün dalında da patlamalar oluşmuş. ![]() Geçen yıl uzaktan bakmama rağmen alıp verdiğim nefesimi hissetmiş olmalı ki kararmışlardı. Bu yıl fullerimle çoook uzaktan sevişicez anlaşıldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Arkadaşlar,fulleri budama zamanı geldimi az daha bekliyelim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Arkadaşlar fulun dibine koyacağımız kabak ve domates rendesini ne sıklıkla tekrarlamalıyız? Ful sahibi annem ve bu soruyu onun adına soruyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Mine hanım ne dersiniz? hafta da 2 kere tekrarlasak sorun olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ocak ayı ortalarında böceklendiği için mecburen Fulümde derin budama yapmıştım. Bugün filizleri 20-25 cm. ye ulaştı. Eski takvimlerde7 Mart ağaçlara su yürüme zamanı olarak geçiyor. Artık tabiat uyanıyor, bence budanabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
merhabalar, harika paylaşımların olduğu, büyük emeklerin verildiği, özverilerle sehiler arası fidelerin bile gönderildiği böyle sevgi dolu bir forumun olması ne harika.. ben 1 yıllık bir ful sahibiyim.. babaannem bu bitkiyi çok severdi..ve şimdi ondan bana tek kalan bu bitkiye olan sevdası.. ben de odamın tüm balkonunu fullarlar donatmak istiyorum.. ama bitki yetiştirmek konusunda hiç bir bilgim yok.. konuyu baştan sona okudum.. 32 sayfa pek de az sürmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Arkadaşlar buda benim aldığımdan(yaklaşık üç yıl olmuştur) beri açamış olan fulüm bu başlığı okuduğumdan beri gerekli şeyleri yapmaya çalışıyorum, bakalım bu sene bana misgibi kokan çiçekleriyle gülümseyecekmi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Peki nasıl budamam gerekir Sağa doğru uzanan dalı budasam yeterli olurmu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Günsu merhaba, Size biraz gaddarca gelebilir ancak ben olsam en alt tarafta, yatay olarak kalınca çizdiğim noktadan - topraktan 15 cm kadar üstten- budardım ki, yanlarda da kabaca çizmeye çalıştığım gibi çok dallı bir büyümeyi teşvik edebilelim. Tabi, bu, tamamen benim amatörce yaklaşımım. Fulün kestikte coşan bir yapısı olduğunu tecrübe ettim bu yıl. Ben kestim, her taraftan fışkırdı. Hatta eşit yükselme olsun diye üst sürgünleri diğerlerine göre yukarda olanların tepesindeki sürgünü çimdikleyip koparıyorum -kimi bayanlar cımbızlayarak sürgünün tepesini kopartıyormuş-; daha derli toplu büyüyor. Bu haftasonu fotoğraf çekip eklerim örnek olabilmesi umuduyla... NOT: Bu arada, fulünüzdeki yaprakların damarları koyu yeşil ve de damar araları açık renk mi? Yoksa ışıktan dolayı mı yanılıyorum? Bitkinizin demir eksikliği veya kireçli sudan dolayı mevcut demiri bünyesine alamama gibi bir durumu olabilir mi? Zira, Burdur'un şebeke suyu oldukça kireçlidir bilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Lerdemir, daha önce ful budama konusunda benim de gaddarca bir önerim olmuştu ve forumda karşı çıkılmıştı, o yüzden bu kez daha yüzeysel bir budama önermek zorunda kaldım. Gözlemlerinde haklısın, fulun gerçekten budadıkça coşan bi yapısı var. ![]() Bu ful benim olsaydı ben de Lerdemir'in işaretlediği yerden budardım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Aslında tamda budama zamanı zannedersem, ama hiç yapraklı kısmı kalmıyacak, eğer böyle iyi olacaksa budarım, ah birde açsa. Burada okuduğumdan beri evde domates kabak kalıntısı olsa hemen dibine gömüyorum. Yapraklarının o hali evet ışıktan kaynaklanıyor,malesef sularımız oldukça kireçli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|