![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. nariel, Ful yasemininiz gen bozukluğu yaşayan bir dalından topluca çiçek açma eğilimi göstermiş. Değişik bir türle karşı karşıya değilsiniz. Biraz şanslısınız sadece, böyle bir olay bitkilerde ender görülen bir durum, ama bir çok bitkide böylesi olaylar görebiliyoruz arada bir. Yakından incelerseniz, bir kaç dalın topluca birleşiminden dolayı topluca çiçeklendiğini farkedeceksiniz. Sn. maki01, Sıcaklardan dolayı ful yaseminin çiçeğinin 1 gün sonra dökülmesi normal. Havaların serinlediği bir zaman 2 gün dalında kaldığını farkedeceksiniz. Bitki sağlığı için, ful yaseminizi gölgeye almayın. Güneş gören bir yerde daha sağlıklı gelişir bitkiniz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme bittikten sonra, beyaz renkli çizgi ile belirttiğim hizadan budar, budanmış yarı odunsu çelikleri de 2 göz toprak altında, bir göz de toprak üstünde kalacak şekilde aynı saksıya saplardım. Sonra toprağı nemli tutacak kadar düzenli sulamaya devam ederdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
lerdemir, gözden kastettiğiniz ne anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Geç anladığım için beni bağışlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
|
Gözler şu işaretli yerlerdeki çıkıntılardır. Ana gövdeden yeni dal veya yaprak süreceği belli olan minik çıkıntıcıklar yani. Toprağın altında kalacak olan gözlerdeki yaprakları, gövdeyle birleştikleri noktadan koparttıktan sonra toprağa sokarsınız çeliğinizi. Bir de, dilerseniz çelikle üretim başlığında da ustalara bir danışalım konuyu, daha sağlıklı olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Ne kadar koklasak azdır ful'ü ![]() Yalnız anlamadığım birşey var;yukarıda Habibe hanımın ful'ünde olduğu gibi birkaç tomurcuklu dal yok bende..Hepsi tek çiçek veriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu.
|
Ful fazla tomurcuklu olması beslenmesi ile ilgili bir olay, aldığı güneş ışığı ve havadaki nem oranıda etkili oluyor. İtiraf etmek gerekirse, bazı arkadaşlar benden çok daha iyi bakıyorlar bitkilerine. Feriha hanımın lady fire gülünü gördüm, kıskanmadım değil yani. Söylediğine göre bionem kullanıyormuş. Belki ful da daha iyi sonuç için bionem etkili olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mutlu Bey, Çiçeklere elinizin değmesi ve onları sizden almamız zaten bionem etkisi yapıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu.
|
Sn kubat, Teşekkür ederim. Ful'unuzu biraz kendi haline bırakın, çıkan sürgünler zaten çok taze görünüyor. Yerinide sevmiş, dahada serpilir. Bionem agaclar.net'in bazı yerlerinde başlık halinde sanırım gördüm, ilgili bölümlerden gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu tatil için Bayındır/İzmir tarafına gidiyorum. Pek tabii ki, seralara uğramamak olmaz ![]() Sn.lerdemir, size de bulabilirsem en gösterişlisinden ve de çiçek açanından bir FUL fidesi alacağım... Yeterki siz karamsarlığa kapılmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Full ;Arap yasemininin çiçeğinin dalında kalma süresini bilen var mı?benim fullün çiçeği açtıktan 3 gün sonra taç kısmından ayrıldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Zaten 3 gün yaşıyor.Normaldir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dokunduğunuz zaman süre 3-4 güne iniyor. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1228 resimdeki ful çiçekleri sararmış olarak halen üstünde. Fotoğrafı 25/06/2009 da çekmiştim. 3 günde düşmesi bence sorun işaretidir. Düzenleyen omar : 10-07-2009 saat 10:31 Neden: ek bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Bugüne kadar bir fulüm nasıl olmamış hayret ediyorum ![]() ![]() Şimdi hemen ful hakkında yazılanları eksiksiz okumaya başlıyorum. Gerçi ilgilendikçe naz yapıyor bunlar, açıkçası siyah çam toprağına dikip balkonun bir köşesinde unutmayı düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. sevilay, Ful un normal davranışı bu, bazan tek çiçek açıyor bazan sizinki gibi kıvrık bir gonca yapıyor. 1 tane ortada 5 tane kenarlarında tomurcuk olana bile rasladım, önce ortadaki açıyor kuruyor sonra diğerleri açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
|
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim, Mutlu bey. Ben de, fulde bir anormallik olduğunu düşünmeye başlamıştım. Geçen sene, Lerdemir tüm uçları çimdiklettiği için(sadece bir çiçek açabilmişti çimdikten kurtulan), ful çiçeğiyle bu sene yakından tanışıyoruz da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
Sanki, ful ile deniz kestanesini melezlemişsiniz gibi görünüyor Sn.Sevilay, Ya da, kokusunu alamadığınızdan dolayı zararlı mücadelesinde aşırı kullandığınız kimyasallardan dolayı mutasyona uğramış bu ful! ![]() NOT: Açacak, elbet benim de ful çiçeğim bir gün açacak ![]() Sn.Nariel, Siz yine de güvenlik kameralarını bir kolaçan edin derim ben ![]() NOT: (Fotoğraflar için...) Olmaz ki, böyle de yapılmaz ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Seviley, Benim full yine bol tomurcuk verdi toplam 11 tomurcuk var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Merhaba, Antalya tatilimde bir restoranın bahçesinde gördüm ful. Baktım beş ayrı saksıda var, ben de bir tanesini bana vermesini rica ettim. Sağolsun beni kırmadılar, toprağı ile beraber poşete koydum getirdim İstanbul'a. Aldığımda 6 tane tomurcuk vardı üstünde. Bir tanesi açtı doya doya kokladım. Sonra bir hafta şehir dışına çıktım, babama emanet ettim fulümü. Fakat fazla sulamadan dolayı maaselef daha çiçekler tam açmadan hepsi kararmıştı. Budadım, besin verdim ama nafile 1 ay boyunca hiçbir hareket yoktu. Geçenlerde humik asit verdim, sulama suyuyla. Ve şimdi dallarının en acayip yerlerinden bile sürgün vermeye başladı. En az 10 tane sürgün saymışımdır. Hergün yeni sürgünler vermeye de devam ediyor. Sanırım humik asiti çok sevdi. Yanılıyor muyum Mutlu Bey? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu.
|
Humik asitinde faydası olmuştur mutlaka, ama ful ların tamda hareketli oldukları bir zaman bu aylar. Bir taraftan tomurcuk çıkarmaya çalışıyor, bir taraftan yeni sürgünler. Ful unuzun kıymetini bilin, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
merhaba uzun zamandır ful arıyordum. Sonunda tatil için İzmir'e yolum düşünce alma şansım oldu. Daha dün yeni evlerine geldiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Yalnız sormak istediğim fullerden biri oldukça uzun boylu. Satıcıdan alırken ilk resimdeki gibi dikti ,ya da öyle hatırlıyorum , ama oldukça uzun süren yolculuktan sonra artık desteksiz durmuyor. Dikkatle baktım kırılmamış . ( Zaten kırılan bir iki ufak kısım yaprakları hemen kendini belli etmişti. Onları şimdilik suya koydum) Şimdi sizin öneriniz ne olur? Muhtemelen satıcının da daha önceden çelik aldığı hafifi odunlaşmış sınırdan tamamen kesip ayırayım mı? Yoksa destek ile bu şekilde kalsa daha iyi mi olur? Belki de başka fikri olan vardır. Önerilerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
Fulümü henüz tüpünden çıkarmadım ve gerçekten de balkonun ücra bir köşesinde unuttum ama onun maşallahı var ![]() ![]() Bu fullere de kırmızı örümcek dadanır mı? Büyük yaprakların uçları içe doğru kıvrılmış biraz ve arkasında tek tük belalılarımızdan tespit ettim. Severler mi fulü de? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|