![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sagolsun Gonul hanim cok ilgilendi. Saksiyi biraz buyutup kirilan kismi sabitledim ve o kismi toprakla doldurdum. Insaallah tutar, ya da yerine yenisi gelecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
inşallah tutar canım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebeğim sanki tutmus gibi, kirilan yeri cubukla destekleyip topraga gommustum. Bugun kediciklerle kontrol ettik, yeni bir filiz vermis ve yeni tomurcuklar büyütüyor, ![]() ![]() masaallah hayata tutundu galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2014
|
Ben de Mavi kelebek istiyorum ama nerden bulurum bilmiyorum tohumdan da yetiştiren oluyormuş tohumdan yetiştirmede çok başarılı değilim maalesef birkaç yerde de buldum fiyatlar inanılmaz pahalı geldi satış yapanlar hakkında bilgisi olan var mı? Paylaşır veya yardımcı olursa sevinirim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Avrupa çiçekçilikte satışı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Acmaya devam ediyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzele de ayrı başlık lazım, ama göz sorunun yüzünden bir iki paylaşım yapıp çıkıyorum. ![]() Clerodendrum speciosissimum . Aynı salkımdan aylardır açıp duruyor. Boya gitmesini engellediği için bu gün tohum keselerini bırakarak çiçeği kestim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebek cicegim boyuna dogru tek dal uzere uzadi, eylul ayinda aldigim celik tutmadi. Celik alma zamani ne zaman acaba? Tekrar tutmazsa diye kiyip celik alamadim.☺ LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebek acmak uzere minik baloncuklar buyumeye basladi ![]() LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Öncelikle maşallah samurcum ne güzel boylanmış serpilmiş, almayı düşündüğüm çiçekler arsında birinci sırada. Eğer çok nazlı bir çiçekse ben hiç bulaşmasam mı acaba? Ama ben o mavi kelebeklere aşık oldum resmen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Nazli degil aslinda. Hem de sik araliklarla cicekleniyor. Muhakkak tavsiye ederim mavi kelebekler ucustuginda degiyor herseye. Ben de gecen bahar almistim. Surgun ucundan dallandi, alt kisimlar ciplak. Bir de yedek olsun istiyorum celik alarak. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Güle güle büyüt sevgili samur bende şuan tanıdık seracı arkadaşımdan fide bekliyorum yaza doğru inşallah benimde balkonumda olacak umarım bende de böyle güzel büyür çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bu konuyu uzun zamandır takip ediyor ve tekrar tekrar baştan itibaren okuyup-inceleyerek bu bitkinin hayalini kuruyordum. Şimdi hayallerim gerçek oldu, yani en azından bitkinin çeliklerine kavuştum, bu da benim için harika bir gelişme. Umarım önce köklendirmeyi, sonra da büyütmeyi başarırım ve o enfes çiçeklerle ben de evimde kelebekler uçuşmasını seyredebilirim ![]() Sevgili Jezebel -kendisine ne kadar teşekkür etsem az- agaclar.net 12. doğum günü'ne gelirken benim için güzeller güzeli çelikler getirdi ![]() Suda köklendirmemi tavsiye etti ve renkli cam kullanmamı önerdi. Elimde renkli cam bulunmadığı için bir cam kavanozu aluminyum folyo ile kaplayarak kıymetli çeliklerimi suya koydum dün akşam. Bugün sularını tazeledim, yapraklarını biraz seyreltip küçülttüm ve en küçük çeliği sudan çıkararak daha önceden hazırlamış olduğum (yollarını gözlerken saksılarını hazır etmiştim) saksıdaki gevşek toprağa daldırdım, suladım ve üstünü şeffaf pet şişeden kestiğim seracık ile kapattım. Bulundukları yer mutfak, ara-ara havalandırabiliyorum, nem oranı yüksek, şu an yerleştirdiğim kısım gün boyu aydınlık ama akşam güneşini direkt görüyor. İnşallah köklendirebilirsem onları saksıya aldığımda ise yine mutfakta ama sabah güneşi alan ve gün boyu aydınlık olan konuma (ki orası da hazır ![]() Akşam güneşi üzerlerine düşmüş halde fotoğrafladım. Yanlış ya da eksik yaptığım bir şey var mı? ![]() Eğer buraya kadar yaptıklarımda sorun yoksa bundan sonrası için de önerilerinizi, yorumlarınızı benden esirgemezsiniz umarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Soda şişesi bir tanecik kalmış elimde, onda da çok sıkışık olacaklardı, kıymetlilerimi bunaltmayayım dedim ![]() Çok teşekkür ederim, sizden onay gelmesiyle öyle rahatladım ki... Bakmaya doyamıyor insan, bu ne güzellik maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebek çeliklerim bugün tam bir haftalık oldular. Durumları pek parlak olmasa da en azından hala hayatta oldukları için şükrediyorum... ![]() Çeliklerin biri tomurcuklanmaya çalışıyor. Kökü yok-dalı yok, garibim neden heyecan yaptıysa ![]() ![]() Beceremeyeceğim sanırım ![]() Bu arada o tomurcukları koparmalı mıyım? Yoksa çiçek açma çabası, enerjisini tüketirken aynı zamanda köklenmeyi tetikleyebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Çile sorun değil, yeter ki sonuç olumlu olsun. Çeliklerimin biri sanırım öldü, yine de suda tutmaya devam ediyorum ![]() ![]() Diğerleri şükür ki iyi görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kök mü onlar yoksa? ![]() ![]() ![]() Çok heyecanlandım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |