Bu konuyu uzun zamandır takip ediyor ve tekrar tekrar baştan itibaren okuyup-inceleyerek bu bitkinin hayalini kuruyordum. Şimdi hayallerim gerçek oldu, yani en azından bitkinin çeliklerine kavuştum, bu da benim için harika bir gelişme. Umarım önce köklendirmeyi, sonra da büyütmeyi başarırım ve o enfes çiçeklerle ben de evimde kelebekler uçuşmasını seyredebilirim
Sevgili Jezebel -kendisine ne kadar teşekkür etsem az-
agaclar.net 12. doğum günü'ne gelirken benim için güzeller güzeli çelikler getirdi
Suda köklendirmemi tavsiye etti ve renkli cam kullanmamı önerdi. Elimde renkli cam bulunmadığı için bir cam kavanozu aluminyum folyo ile kaplayarak kıymetli çeliklerimi suya koydum dün akşam. Bugün sularını tazeledim, yapraklarını biraz seyreltip küçülttüm ve en küçük çeliği sudan çıkararak daha önceden hazırlamış olduğum (yollarını gözlerken saksılarını hazır etmiştim) saksıdaki gevşek toprağa daldırdım, suladım ve üstünü şeffaf pet şişeden kestiğim seracık ile kapattım.
Bulundukları yer mutfak, ara-ara havalandırabiliyorum, nem oranı yüksek, şu an yerleştirdiğim kısım gün boyu aydınlık ama akşam güneşini direkt görüyor.
İnşallah köklendirebilirsem onları saksıya aldığımda ise yine mutfakta ama sabah güneşi alan ve gün boyu aydınlık olan konuma (ki orası da hazır

) almayı planlıyorum. Bu arada mutfağım güneye bakıyor, yani evin en sıcak bölümlerinden...
Akşam güneşi üzerlerine düşmüş halde fotoğrafladım. Yanlış ya da eksik yaptığım bir şey var mı?
Eğer buraya kadar yaptıklarımda sorun yoksa bundan sonrası için de
önerilerinizi, yorumlarınızı benden esirgemezsiniz umarım