![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Benimde olur inşallah. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik
|
Sevgili adaşım çiçeklerin en güzellerini hakediyorsunuz siz öyle güzel çabalarınız var ki. Yeterki dört gözle beklediğim çiçeğim gelsin evine alışsın, yeterki büyütebileyim sizinde olur, sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Sevim hayırlı olsun çiçeklerinide görürüz inşallah sevgiler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik
|
Teşekkür ediyorum sevgili Periş. Üzerinde çiçeklerle gelmişti. Bir türlü kısmet olmadı fotoğrafını çekmek hemen öldü çiçekler.Hava berbat sıcak ve nemli. Şu an çiçekten çok bakımı düşündürüyor beni. İnşallah sağlıkla büyütebilirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Bir aksilik olmazsa, galiba dört tohumun dördünü de çimlendirmeyi başarabileceğim. Üçünde kök gelişimi var, dördüncüye bakmadım. Henüz kök yapıyorlar. Daha yeryüzüne çıkmadılar. Bu arada pembesi de varmış. Bence mavisi daha güzel, ama bir arada hoş olabilirler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da beyaz kelebekler. Aynı Familyadan değiller. İnternette şöyle bir bilgi var: "Beyaz Kelebek ya da Yasmin Kelebek (Hedychium Coronarium Koenig) : Sıkça görülen yasmin kelebekleri Kübalı kadınlar tarafından bağımsızlık savaşı sırasında savaş alanlarına mesaj taşımak için kullanılmıştır. Saflığı, asiliği, ve özgürlüğü temsil eder. Göller ve nehir yatakları gibi nemli yerlerde yetişseler de bir çok Küba evinin bahçesine de ekildiği görülmektedir." Ayrıca, Zencefil familyası içinde en yoğun kokulu olanlarındanmış. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiler Mavi kelebeğin ailesinden değil ve onun kadar zarif değiller. Ailenin içinde başka kelebeği andıranlar var ancak hiç biri Maviyle yarışamaz Clerodendrum wallichii ![]() Clerodendrum speciosissimum ![]() . |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Clerodendrum Wallichii de güzelmiş. Küpeli gibi.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Mavisi çok güzel ama kırmızısıda harikaymış ... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Kaybettik
|
Füsun hanımcım teşekkürler Çiçek çiçekken bir fotoğraf çekemedim. Minik tomurcukları var. İnşallah dökülmez yine çiçek açar. Tohum olur mu acaba diyorum ama dışarı çıkaramadım daha yarı gölge yer olsa bile hava çok sıcak. Bakalım. Biraz zorlanacağım galiba |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Dört tohumun dördü de çimlendi nihayet. Henüz çok minikler. Aslında tohumlar çok kuruydu geldiğinde. Çok eskidir çimlenme özelliğini yitirmiştir diye düşünmüştüm. O yüzden, kabuğuyla birlikte iki saat suda bekletip, tüm kabuğu soydum ekmeden önce. 12-13 gün içerisinde çimlendiler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın sevim.K. Henüz çok minikler, fotoğraflar da o kadar net değiller ama... 1. ve 2. erkenci olanlar. 3. numara yeni çıkıyor. Yaprakları daha tam belli olmadı. 4. tek yaprak olarak çıktı. Yaprak yapısı da diğerlerinden biraz farklı. Tohumdan yetişen bitkilerde açılım olabiliyormuş. belki de öyle olacak. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah sevgili lir. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Gözün aydın neşridecim,tohumları nerden almıştın?benimde çok isdeğim bir sarmaşık. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gittigidiyor'dan almıştım. onur1972'den. Ama sanıırım artık satışta değil. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
İnanamıyorum gercek kelebek gibiler ne hoş baştan sona okuyayım cok güzelmiş .bu kelebeklerin sarısı yokmu ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim çok güzeller maşallah bayıldım... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sevim hanım,kebekleriniz çok zarif görünüyor.muhteşem sanki uçacakmış gibi güle güle büyütmeniz dileğiyle... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|