![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
bu bitkiye sahip olabilmek mutluluk vericidir eminim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Bir ablamın gönderdiği mavi yasemin fidesini saksıyla cam önüne koydum. Akşam eve giderken almayı unutmuşum. Okula geldim baktım saksı yok. Eve getireceğim okuldaki bitkileri yavaş yavaş ama aynı güneşli ortamı pek sağlayamam. Ağaçlar çok büyüyünce gölgemiz arttı. Dikkatimi çekti antenlerde polen var internetteki fotoğraflarda. Benim çiçeklerde antende polen yok. Tozlaşma olamıyacak bu durumda. Polen yakalarsam kendim tozlaşma yapacağım artık Sevgili periş teşekkür ediyorum Dış mekanda yetişiyor zbk74 tabi iklim özelliklerini iyi bilmek lazım. Önceki sayfalarda yetiştirenlerin bilgilendirmeleri var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sevgili sevim.K, Mavi yasemin fideniz için üzüldüm. O da çok güzel bir bitki. Benim mavi kelebeklerde son durum: 3'ünü saksıya aldım. Biri hala bardakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
Bu çiçek benim de çok ilgimi çekiyor. Henüz cesaret edip deneyemedim. Çiçekleri çok güzel. Gelişimlerini yayınlarsanız bizde takip ederiz böylece denemek daha kolay olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Kaybettik
|
İki ve dört numaralar daha hızlı galiba ![]() Mavi yasemine bende üzüldüm. Üstelik içindeki toprağı boşaltmışlar. Fideyide nereye fırlatıp attılarsa artık sadece saksıyı almışlar. Fideyle birlikte götürselerdi bu kadar üzülmeyecektim çiçek sever biri almış deyip. Gultar öğretmenim yeniden gönderdi bonuslarıyla birlikte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sevgili Sevim.K, üzülme yeni fideler oluşuyor. Henüz kaynakta tükenmedi. Hafta içinde yenisini gönderirim. Bu defa farklı bonuslarla?????Ben de seni öpüyorum.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Neşride büyümelerini çiçeklerinide görürüz inşallah ![]() ![]() Sevgili Sevim hanım mavi yasemine üzüldüm dediginiz gibi saksısıyla alsalar bu kadar sinir olmaz insan yani insanlar saksı çalmaya kadar düştü neyse efendim yenisi geliyor artık gözünüz aydın sevgiler selamlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Periş. Bu gün 4. yü de saksıya aldım. Yaprak sayıları aynı. Saksıya aldıklarımın gelişimleri o kadar hızlı değil. Sanırım köke gidiyorlar. Dışarıda, camın önünde, aydınlık ve sıcak bir yerde duruyorlardı. Saat 14:30'dan sonra güneş almaya başlıyorlar. İki tanesini yarın işyerine götürmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sahibinden.com da BİRİ BU BİTKİYLE BİRLİKTE ÇOK GÜZEL BİTKİLER DE SATIYOR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Neşride kelebek çiçeği yavaş gelişiyor sanırım inşallah gelişmelerini çiçeklerinide görürüz sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Fiyat konusunda bazı arkadaşlar teredütte kalıyor belirtmiyor halbuki alınan veya görülen bitkinin fiyatıda söylense alıcak arkadaşların bir fikri olur bazen cok hoşumuza giden bir bitkiye degerinden fazla ödüyoruz . ben elimden geldigince aldıgım bitkinin fiyatını söylüyorum .Böylece alıcak **** araştıran arkadaşlarda bir fikir oluşuyor kanısındayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Yaprak başına 15 TL yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki Tayland'ta .Kargo dahil fiyatı 65 $. http://www.ebay.co.uk/itm/Blue-Butte...16671410948716 ![]() Bu da Almanyada 25 €- 1 metre boyunda. http://shop.ebay.de/i.html?_from=R40...l%C3%BCgelchen . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Kaybettik
|
Benim bitkim Almanyadan geldi. Tahmini40 santim boyda. 16.50 € İndirimde olduğu için 8.50 € fiyatı varmış. Büyütemediğim tohuma o fiyatı verdiğim düşünülürse hazır bitki çok ucuza geldi bana. Yurtdışında arkadaşları, akrabaları olan arkadaşlarımız bu şekilde birçok bitkiyi ekonomik fiyatlarla alabilirler. Çok güzel bir tesadüftü benim alışverişim. Keşke imkanım olsa bu şekilde "Ahh alsam "dediğim bazı bitkileri alabilsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Ağaç Dostu
|
Almanyada çok hesaplıymış ne güzel bu çiçeğin görünüşü çok güzel keşke imkanımız olsada alabilsek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevim hanım bitkinin türkiyede adaptasyonu nasıl .Bazı bitkiler cok güzel olsada her yerde yaşamıyor .güle güle büyütün hem fiyatı uygun hemde cok saglıklı bir kelebeginiz var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebeğimin çıkan ilk iki yaprağı içe doğru kıvrılıyor. Dışarıda balkonda duruyor. Akşam üzeri 1,5 - 2 saat güneş alıyor. Başta nem eksikliği olabilir diye düşünmüştüm. Ama toprağı da nemli. Yapraklarına iki gündür su püskürtüyorum. Çiçeğin doğası mı böyle acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim kelebeğim nedense bu ara boya gidiyor, 8 aylık kendisi ![]() ![]() bu da 3aylık bebek olan ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bahsettiğim mavi kelebek, 2 numara. Benimle birlikte yolculuğa çıktı. Diğer ikisi işyerinde bir tanesi de evde. Akıbetlerini bilmiyorum şu an. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili neşride yaprak yapısı biraz kıvrık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili bettyycim, "uç alma" yapsan da yan dallanmayı mı teşfik etsen. Hem kök yapısı da güçlenir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaç Dostu
|
Evet bunu deneyeyim sevgili jezebel fikir için teşekkür ederim, gelişmeleri paylaşacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Bettyycim. Alttan ilk çıkan yaprakları döküldü şimdi. Ama üstten iki yeni yaprak çıkarıyor. İki numarayı 12 yaşındaki yeğenime emanet ettim. Evdekinin (3 numara) yaprakları biraz kurumuş. Arkadaşım biraz geç sulamış. Ama gövdesi yeşil gibi geldi. İşyerindekilerin durumunu henüz bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|