agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni630Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2012, 08:24   #1
Ağaç Dostu

münevver's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taha-b Mesajı Göster
Lütfen bana birileri bu melisa konusunda yardım etsin....

Evimize yakın yerdeki bir apartmanda melisa var.ve biz o apartmana her gittiğimizde dalını budağını kırıp eve getiriyor ve suya koyuyorum. Ve her getirdiğim parça deli gibi kökleniyor. Torf ve bahçe toprağını karıştırıp kökleri yaklaşık 10 cm olan o parçaları ekiyorum ama ne hikmetse hep kuruyorlar.. Neler neler diktim tutturdum ama bu melisayı ben neden tutturamıyorum... O apartmandaki melisaya artık resmen acıyorum çünkü her gittiğimde dalsız budaksız kalıyor... O saksıyı oraya kim koydu bulabilsem ondan yardım isteyeceğim ama 54 hanelik apartman sorduk- soruşturduk ama bilen yok..muhtemelen ev taşınmasında birileri fazla geldi diye oraya bırakmış..Nerden baksanız 40 litrelik saksısı var çünkü...Ne olur birileri bana yardım etsin..
Aldığınız dalları bir de direkt olarak pet şişe içine atıp üstüne de torf+ hayvan gübresi karışımından ekip sulayın.Şişenin ağzını da açık bırakın. İlk sudan sonra hiç su vermeyin. Melissa su seviyor gözlemlerime göre.Bir de öyle deneyin bakalım..Sonucu da hep birlikte görelim ki tecrübe olsun hepimize.

Ben de suda iki filizcik köklendirdim. Ama kök çıkıntıları görünür görünmez pet bardaktaki topraklara geçirdim. Hatta birinde doğru dürüst kök bile yoktu ama hala yaşıyorlar.Hatta yeni yapraklar çıkardılar.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025