![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın neconeco, melisa ismi üç bitki için kullanılıyor; bunlar farklı ailelere aitler. Sanırım sizdekiler melisanin (parfüm çalısının) iki cinsi değil. Yanılmıyorsam arka plandakiler melisa, parfüm çiçeği veya kolonya çalısı diye adlandırılan Cestrum nocturnum. Ön plandakiler yalancı melisa veya limon otu diye bilinen Aloysia triphylla. Üçüncüsü ise Melissa officinalis; melisa veya oğulotu olarak biliniyor. Bu bitkilerin kokusunu nasıl elde ediyorsunuz? 'Ev yapımı kokular hazırlama' bölümünde devam etmeyecek misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=üzüm;653284]Sayın neconeco, melisa ismi üç bitki için kullanılıyor; bunlar farklı ailelere aitler. Sanırım sizdekiler melisanin (parfüm çalısının) iki cinsi değil. Yanılmıyorsam arka plandakiler melisa, parfüm çiçeği veya kolonya çalısı diye adlandırılan Cestrum nocturnum. Ön plandakiler yalancı melisa veya limon otu diye bilinen Aloysia triphylla. Üçüncüsü ise Melissa officinalis; melisa veya oğulotu olarak biliniyor. Bende iki türü var. Melissa officinalis.(Ogulotu) ![]() ![]() Ve Cestrum Nocturnum.(Parfüm Çalısı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Üzerindeki bu kadar az çiçek ile, bu kadar etkili bir kokusu olduğunu bilmiyordum. Mutlu Bey'den gelen Melissam çiçeklenmeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn Fizban, Harika görünüyor, gece yasemininiz (melissa adı çok karıştırılıyor). Gece koktuğu için belki bu şekilde ifade etmek daha uygun. Üzerinde hiç zarar veren böceğe/kemirgene rastlamadım. Sert rüzgar hariç, ki o yapraklarına zarar veriyor. iyi bakarsanız ekim sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Paylasiminiz icin tesekkur ederim.Iyi bakmak ne kelime.Gerekli besin takviyelerini arastirdim dun gece. Odanin icini dolduran o guzelim kokusu esliginde.. Fosfor un oneminden bahsediliyor google taramalarinda. Fish emulsion en iyi kaynakmis. Bu cesitin bir de gunduz yasemini adi verdikleri bir turune rastladim. Cestrum diurnum. ![]() Tohumlari satiliyor. Tohumdan yetistirmede basarili olabilir miyim... Supheli. Ama sizler basarirsiniz buyuk ihtimalle. Ilgilenirseniz bakabilirsiniz.. http://toptropicals.com/cgi-bin/gard...estrum_diurnum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Fizban, Toprak'da seçici değil, süzek olsun yeterli. Gübre yanmış keçi gübresini çok seviyor. Hemen hiç zaralısı yok gibi. Fosfor biliyorsunuz çiçeklenmeyi teşvik ediyor. Tohumdan yetiştirebilirsiniz. Gündüz kokulu olanı hoşuma gitti. Fidecilerde rastlamadım. Tohum temin edilip yetiştirilebilir. İsterseniz ona bir başlık açın, tohumcu arkadaşlar ilgilenir ve üretiriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Geri dönüşünüz için teşekkürler. Tahmin ettiğiniz gibi bu seferlik çiçeklenmenin sonuna geldim. Bazıları dökülmeye bile başladı. Toprak ph ını ölçtüm sorun yok görünüyor.Toprağın kurumasını bekliyorum, yarın, bilemediniz ertesi gün ilk defa sıvı besinini vereceğim. alfaalfa yaprak tozunun etkili olduğunu okudum. Bunu denemek istiyorum. Çiçeklenmeden sonra budanması gerek diye okuyorum .1-2 gün içinde budama yapıp alfaalfa ile besliyeceğim. Güçlü fosfor içerikli NPK da aldım. Gübre de verirsem yanmaz mı? Evet. Diğer türü çok hoş.Haklısınız. Bir de ,nikotin yaseminini merak ediyorum. Hoş kokusundan bahsediliyor forumlarda.. Duydunuz mu hiç? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Bildiğim kadarıyla ,'Top Tropical' Türkiyeye gönderi yapmaz. Bunlarda çimlenme sıcaklığı konusu biraz hassas. Ben birkaç kez başarısız kaldım. Kısmen de olsa benim de kabahatim var. Ama tohumdan yetiştirmek kolay değil. Çelik denemelerini takip edeceğim. Mümkünse 'ben de isterim'.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|