![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Çelik paylaşabilecek arkadaşlar varmıdır acaba? Ankara da bulamıyorum bir türlü, tohuma da razıyım terasımda hanımelinin yanındaki yeri hazır ama bulamıyorum bir türlü, halbuki memleketim İzmir de ne güzel kokardı geceleri, kıymetini bilememişiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Budadıktan sonra suda köklendirip diktiğim melissa çeliği günden güne sararıp bu hale geldi (Kapalı mutfak balkonunda duruyor) hayat belirtisi var mı? Ne önerirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
maviperi budama zamanını bekle istersen budadığın dalları suya koy köklendir. Düzenleyen Hhatice : 30-05-2010 saat 22:01 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Çelik boyunu ölçtüm toprakta kalan kısım hariç 20cm.uç kısımlara doğru bir hareketlilik var,enerjisini buralara yoğunlaştırdığı için yavaş ilerliyor herhalde(iklim faktörünü de unutmuşum). Gübre verip pencere kenarına koysam sararmalara iyi gelir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl iyileşir konusu beni aşıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Merhaba, Melisam çok fazla uzadı,geçen Şubat ayında budamasını yapmıştım ama,şimdi de uzayan dallarını kessem herhangibi bir zararı olurmu ?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim ,sayın Hhatice.En iyisi öyle yapmak ******* ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Hhatice teşekkür ederim. Kullanılmış torfa dikmiştim.(ölen menekşemin yerine) Şu an için Yanmış gübre vermek uygun mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Menekşe neden ölmüştü? Toprağında solucan olmasın ,mümkünse açık havaya çıkarın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Acemifüsun Ablamın hediyesi melisam galiba tomurcuk oluşturuyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Normaldir sevgili Yılmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ağustosta çiçeklenmesi gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Izmir' de mayıs ayında başlıyor ekim sonuna kadar dönem dönem iklime bağlı çiçekleniyor. Kayseri de nisan ayında çiçeklenmeye başlamasını sahibinin hünerine bağlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenirken aynı zamanda çiçeğini de döker. Kokusunu o size duyurur. Sizin ona gitmeniz gerekmez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim balkondakinin üzeri de tomurcuklu. Açması zaman alır ama Ağustos'dan önce açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklarının açıp koku yayması ozaman yaklaşık bir ay sürüyor öyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Benim güzel kızım mayısta çiçeklendi,ilk çiçeklerini döktü.Şimdi yine her tarafı tomurcuk dolu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın neconeco, melisa ismi üç bitki için kullanılıyor; bunlar farklı ailelere aitler. Sanırım sizdekiler melisanin (parfüm çalısının) iki cinsi değil. Yanılmıyorsam arka plandakiler melisa, parfüm çiçeği veya kolonya çalısı diye adlandırılan Cestrum nocturnum. Ön plandakiler yalancı melisa veya limon otu diye bilinen Aloysia triphylla. Üçüncüsü ise Melissa officinalis; melisa veya oğulotu olarak biliniyor. Bu bitkilerin kokusunu nasıl elde ediyorsunuz? 'Ev yapımı kokular hazırlama' bölümünde devam etmeyecek misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=üzüm;653284]Sayın neconeco, melisa ismi üç bitki için kullanılıyor; bunlar farklı ailelere aitler. Sanırım sizdekiler melisanin (parfüm çalısının) iki cinsi değil. Yanılmıyorsam arka plandakiler melisa, parfüm çiçeği veya kolonya çalısı diye adlandırılan Cestrum nocturnum. Ön plandakiler yalancı melisa veya limon otu diye bilinen Aloysia triphylla. Üçüncüsü ise Melissa officinalis; melisa veya oğulotu olarak biliniyor. Bende iki türü var. Melissa officinalis.(Ogulotu) ![]() ![]() Ve Cestrum Nocturnum.(Parfüm Çalısı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Üzerindeki bu kadar az çiçek ile, bu kadar etkili bir kokusu olduğunu bilmiyordum. Mutlu Bey'den gelen Melissam çiçeklenmeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sn Fizban, Harika görünüyor, gece yasemininiz (melissa adı çok karıştırılıyor). Gece koktuğu için belki bu şekilde ifade etmek daha uygun. Üzerinde hiç zarar veren böceğe/kemirgene rastlamadım. Sert rüzgar hariç, ki o yapraklarına zarar veriyor. iyi bakarsanız ekim sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Paylasiminiz icin tesekkur ederim.Iyi bakmak ne kelime.Gerekli besin takviyelerini arastirdim dun gece. Odanin icini dolduran o guzelim kokusu esliginde.. Fosfor un oneminden bahsediliyor google taramalarinda. Fish emulsion en iyi kaynakmis. Bu cesitin bir de gunduz yasemini adi verdikleri bir turune rastladim. Cestrum diurnum. ![]() Tohumlari satiliyor. Tohumdan yetistirmede basarili olabilir miyim... Supheli. Ama sizler basarirsiniz buyuk ihtimalle. Ilgilenirseniz bakabilirsiniz.. http://toptropicals.com/cgi-bin/gard...estrum_diurnum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bu Çiçek 29 değil 129 sayfayı hakediyor bence.Çok yoğun kokulu gündüzleri kapanıp gece açıyor.Bu kokudan birisi sürünüp gelse yanında oturamam ancak çiçekten gelince çok hoş geliyor insana.Kayseride Akdeniz havasını yaşattı bu çalı bana.Resmini koymadım banada bu sene Mutlu beyden geldi.Sayın Fizban'ın çiçeğinin aynısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Gece yasemini kokusu hiçbir çiçeğin kokusuna benzemiyor. Kendine has. Havadan ağır ve rüzgar ile taşınıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Bu bitkiyi bulmak için çok uğraştım. Ancak satışına rastlayamadım. Paylaşan da yok. Nereden bulabileceğime dair fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|