![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Alifiliz forumda İzmir'liler için bir başlık var biliyorsunuz. İzmir'den katılanlar, İzmir ekibi' nde buluşuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2006
|
sayın pakkaner Uyarınız için teşekkür ederim,izmirli dostlar ile sohpet şüphesiz çok zevkli olacaktır ama bence konuları tüm dostlar ile paylaşmak dağa zevkli olmaz mı? İzmir için özel konular da(toplantı,vs.)gibi,tabi ki o zaman izmirliler sitesini kullanabiliriz,ondan da sonsuz zevk alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2006
|
merhaba nilgün arpat,hoşbulduk. eski insanların cok farklı ve pratik bilgileri vardı(o zamanlar koçtaş lar yoktu)hem de her derde deva. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
ibrişah,idrişah,itrişah,ıtrişah
Ben bahsedilmekte konuyla ilgili olarak; aradığım bu çiçeği sizin fotoğraflardaki pembe olana benzettim. Türkülere konu olmuş "ibrişah"acaba bu pembe melisa olabilir mi, bilginiz var mı acaba, arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2014
|
kolonya ağacı
Antalya da sokaklarda ağaç halinide yetişen bu bitkinye ve salgıladığı o muhteşem kokusuna bayıldım Şubat tatilinde çelik olarak çok sayıda kesip konya ya getirdim evde ayni kokuyu vermeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Her sene, kış koruması amacıyla, Melisayı yapraklarıyla beraber, çuvala sarıyordum. Baharda, yapraklarla birlikte gövdesini de köküne kadar çürümüş olarak buluyordum. ![]() Bu yıl farklı bir yöntem uyguladım. Tüm koruma gerektiren bitkilerimi, samanla malçladım. Bazılarını yine sarıp sarmaladım. Melisayı ise, neredeyse samana boğdum. ![]() Bakalım sonuç ne olacak? Nisan da gidince göreceğim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiyi sarmak yerine saksıyı sudan korumanız mümkün değil mi? Çünkü nemli toprak soğuktan çok çabuk etkileniyor, kuru toprakta ise don olsa bile bitki o kadar etkilenmişyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız, çalı yaseminim dışındaki tüm çalılarım gibi, melisam da toprağa dikili, üstelik tam da yağmur oluğu olmayan, balkon çatısının saçak dibinde. Kuzey rüzgalarına kapalı ender yerlerden biri olduğu için, oraya dikiyorum. Bu yüzden dibinde su durmasının önüne geçmek zor oluyor. Neyse, bakalım bu yöntem çözüm olacak mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn. Orhan Özbilgiç, Sİzin bu yönteminizin işe yarayıp yaramayacağının takipçisi olacağım. Ben melisalar için ne yaptım ise kışı bir türlü çıkartamadılar. Serada olmadı, evde kapalı alanda yine olmadı. Bu sene bakalım cam balkon yaptırdım ve şu ana kadar bir sıkıntı yok gibi ama yapraklarda hafif sararma başladı. Bakalım 3-4 daha sabredebilecekler mi? Eğer bu defa da hüsrana uğrarsam bu defa melisadan vazgeçeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın prıtt; Aksaray melisa'nın dışarıda kışı geçiremeyeceği bir iklime sahip. Bu nedenle; melisalarınız için en güzelini yaptığınızı düşünüyorum. Yalnız, yapraklardaki sararma, topraktaki bir mineral eksikliğinden gibi duruyor. Onu ilgili başlıkta sorsanız! Mutlaka bir çözüm önereceklerdir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|