agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Köy evini tamir etmek (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/31440.htm)

korucak 20-10-2013 19:53

2 Eklenti(ler)
Marangozumuzu da çalıştırdık :) Merdivenimiz yapıldı, trabzanı yok !

Kapımız da takıldı, Camları ve pervazı yok !

sonkez 21-10-2013 09:21

Rabbim huzur ve sıhhat içide sevdiklerinizle birlikte oturmayı nasip etsin..

helin-123 21-10-2013 10:01

Günaydın korucak evinizin başlangıç aşamasından bitimine kadar gelişmeleri zevkle izledim, Allah sağlık ve huzur içinde oturmak nasip eylesin,.köy evi hayali olanlara da nasip etsin inşallah,

korucak 21-10-2013 18:42

Sayın sonkez, Sayın helin-123 ; İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, her ikinizin dualarına bütün içtenliğimle amin diyorum. sağlıklar dilerim...

elve 22-10-2013 17:04

çok güzel olmuş .hayırlı ve huzur içinde oturun sevdiklerinizle birlikte.
en sonunda bekledik ve oldu eşinize selam...

korucak 23-10-2013 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1210453)
çok güzel olmuş .hayırlı ve huzur içinde oturun sevdiklerinizle birlikte.
en sonunda bekledik ve oldu eşinize selam...

Sayın elve; Teşekkür ederim. Dışarıdan bakınca ev bitmiş gibi gözüküyor ama maalesef aksiliklerde bitmiyor. Marangozumuz hala iyileşmedi,bu yüzden mutfak dolaplarımız hazır olmasına rağmen yerine takılmadı. Merdiven trabzanı da öyle. Kapımız tam istediğim gibi oldu (eski usul doğrama, çıralı çam ağacından) ama istediğimiz renkte buzlu cam bulamadık,bu yüzden camsız duruyor. Son olarak bugün, yeni taktırdığım ve sadece birkaç kez kullandığımız duş bataryası su kaçırmaya başladı. (usta kalitesiz malzeme diyor ama bence ustanın ayarsız elleri ya diş kaptırdı, ya da aradaki ek parçayı çatlattı! ) Netice olarak yarın İstanbul'a dönüp, kapımıza renkli cam, gelirken yanımıza almayı unuttuğumuz kapı kollarını, eksik kalan aydınlatma elemanlarını alıp tekrar geleceğiz. Bu arada inşaallah marangozumuz nezle falan olmaz ya da ayağı taşa takılmaz da eksikleri tamamlarsa ben de son durumu fotoğraflayıp sizlere gösterebileceğim.
Bir dokunup neredeyse bin ah! işitmek zorunda kaldığınız bizim kase-i fağfur'a olan sabrınız için de ayrıca teşekkür ederim. İyi,mutlu,sağlıklı günlerde görüşebilmek ümidiyle...Sağlıkla kalın...

elve 24-10-2013 20:04

çok üzüldüm nazaramı geldi yoksa,maşallah diyelimde nazar kalksın,
umarım her şey gönlünüzce olur...

korucak 29-10-2013 08:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar ;
Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin 90. yılı. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun

levend 29-10-2013 13:13

Sayın korucak. bugün tüm öyküyü okudum. Öncelikle bayramımız kutlu olsun. Sığınağınızda eşiniz ve dostlarınızla sağlıklı nice güzel bayramlar yaşamanızı dilerim. Çok uğraştığınıza göre şimdi tadını çıkarmak gerek :)
Ben de size yakın bir yerde benzer bir maceraya atılacağım sanırım. Ayvacık. Ama ben tam bir deniz tutkunu olduğumdan denize uzak kalamadım. Bir zeytinlik aldım Ahmetçe altından ... Ben her şeyi sıfırdan yapacağım mecburen. Çünkü tercihimi topraktan yana kullandım. neyim var neyim yoksa 6 dönüme yatırdım :) üzerimde mavi gökyüzü, altımda kendi toprağım olduğu sürece geri kalanı teferruat dedim .) .. Ama o teferruat canıma okuyacak biliyorum. Eğlenceli olacak... Bu arada benim oraları ziyaret edenler arasında biraz heybetli arkadaşlar da var. Domuz kardeşler fıstık ve incirleri yemeye geliyorlar. Umarım tartışma çıkmaz aramızda :)

korucak 29-10-2013 21:46

Sayın Levend, Önce teşekkür ederim. Sonra da sizi tebrik eder, hayallerinizin gerçekleşmesini samimiyetle dilerim. Güzel bir yer almışsınız. Serince bir deniz seviyorsanız hiç mesele yok. Domuzlar bölgenin her yerinde var. Onlar bu toprakların gerçek sahipleri aslında...
Yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince burada açıklamaya çalıştım. Herşey bittikten sonra bazı şeyleri başka türlü yapsaydım daha mı iyi olurdu diye düşündüğüm oldu. Zaten tecrübe dediğimiz şeyde bu galiba. Bu yüzden herhangi bir konuda (Domuzlar,ev yapım izinleri,ustalar vs.) lütfen aramaktan çekinmeyin.Seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Bilirsiniz, tecrübe pahalı bir şeydir. En iyisi başkalarınınkileri kullanmak :) Hoşçakalın, sağlıkla kalın...

korucak 06-11-2013 19:58

3 Eklenti(ler)
Bir süredir gayet yavaş giden ev işleri galıba bitiyor :).
Geçtiğimiz hafta sonu köyde idik ve biraz boya çalışması yaparak kapıları bitirdik...

korucak 06-11-2013 20:01

1 Eklenti(ler)
Ayrıca marangozumuz da çalıştı ve mutfak dolaplarının bir kısmını monte etti...

korucak 06-11-2013 20:15

Önümüzdeki hafta tekrar köyde olacağız, Mutfağımız tamamlanacak,temizlik yapılacak ve inşaallah artık evde kalabileceğiz...

Bu arada belki ilginizi çeker diye yazmak istedim; Köyde komşular üzüm pekmezi ve kurutulmuş üzüm yapıyorlar. Tamamen doğal yöntemlerle. Çünkü başka bir usul bilmiyorlar. Köyde önemli geçim kaynağı da bağcılık zaten. 40-50 kg. kadar pekmez ve 30-40 kg. kadar kuru üzüm var. İlgilenen arkadaşlar bana mail atabilirler. yardımcı olmaya çalışırım...

arruana 06-11-2013 21:15

Sayın Korucak
Allah bileklerinize güç kuvvet versin yeni evinizden huzur esenlik eksik olmasın.
Ne kadar güzel bir iş yapmışsınız. Şimdi sizinki gerçekten ( burası bizim evimiz diyeceğiniz) bir yuvanız olmuş her yerinde bir emek alın teri ve bir hatıra var. güle güle oturun.

elve 07-11-2013 18:30

ben giriş kapınızı çok beğendim .sevgiyle açın sevgiyle kapatın...

korucak 07-11-2013 20:44

Teşekkür ederim elve, kapımı ben de beğendim ama, kapı tutamaklarını İstanbul'da unutmuşuz, biraz eksik kaldı. Haftaya tamamlamayı umuyorum.

Bütün kapıların sevgi ile açılması dileğiyle...

emlakdanisman 19-11-2013 12:17

Hayırlı Olsun,

Masraflarınız çok olacağa benziyor, ev yığma tuğladan yapılmış. Tek katlı olduğu için sağlamlık konusunda sorun olmaz fakat dediğim gibi çok uğraşırsınız. ama buna değer diye düşünüyorum.

korucak 19-11-2013 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emlakdanisman (Mesaj 1220390)
Hayırlı Olsun,

Masraflarınız çok olacağa benziyor, ev yığma tuğladan yapılmış. Tek katlı olduğu için sağlamlık konusunda sorun olmaz fakat dediğim gibi çok uğraşırsınız. ama buna değer diye düşünüyorum.

Sayın Emlak Danışmanı, masraflar benim tahmin ettiğimden daha fazla olmadı.(Siz ne tahmin etmiştiniz bilmiyorum?) Ev tuğladan değil kerpiçten yapılmıştı, bende aynı malzeme ile devam ettim. Ayrıca tek katlı değil iki katlıdır. Evet, biraz uğraştım ama, bence çok değildi.
Bence ev ile ilgili tek doğru tahmininiz buna değdiği. Şimdi bakınca hakikaten değdiğini düşünüyorum :)) . Sağlıkla kalın...

emlakdanisman 20-11-2013 22:12

Resimlerden çok fazla belli olmuyor, buradaki köy evleri genellikle tek katlı olduğuna dayanarak tek katlı yorumunu getirdim. Sağlık olsun, Allahtan memnun kalmışsınız yoksa oda karavana olacaktı :)

korucak 05-12-2013 21:28

2 Eklenti(ler)
Ev ile ilgili son rötuşlar ve yılbaşı hazırlıkları için tekrar köye geldik ve kapıyı açıncaaaa, Dehşet! Patlayan bir boru nedeni ile evimizi su basmış....

korucak 05-12-2013 21:43

1 Eklenti(ler)
Sonra iki günlük hızlı bir çalışmadan sonra; suları tahliye ettik, duvarlar kurumaya başladı, marangozumuz arka odanın tavan lambrilerini bitirdi, mutfak dolaplarımız tamamlandı, badanacımız üst kat kirecini bitirdi...
Vee, bütün yorgunluk, stres ve dağınıklık içinde kahvemizi içmeye de vakit bulabildik...

yağmur 05-12-2013 21:54

Sayfanızı başından beri ilgiyle takip ediyorum. Su basması umarım çok fazla zarar vermemiştir? Soğuk nedeniyle mi olmuş acaba? Her şeye rağmen son karedeki ocak başındaki görüntünüz dünyalara bedel bir güzellik. İçine yerleşeceğiniz günleri de dört gözle bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

korucak 06-12-2013 08:57

sn.Yağmur, tahminime göre bir işçilik hatası olabilir,fazla sıkıldığı için çatlayan bir bağlantı parçası olduğunu düşünüyorum.Çok fazla zarar yok ama, bu kış arka odayı kullanamayacağız gibi gözüküyor. sağlıkla kalın, selamlar...

elve 08-12-2013 20:15

çok geçmiş olsun .son kare güzeldi :)

korucak 09-12-2013 22:30

1 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar,
Bu yılın Mayıs ayında başlayan maceramız içinde bulunduğumuz Aralık ayında sona ermiş gibi gözüküyor."Sona ermiş gibi" diyorum çünkü, henüz tam olarak evimizi bitiremedik. Ancak içinde yaşanılabilir hale getirdik. Biraz boya ve ufak tefek eksiklerin giderilmesi ile tamamen bitmiş olacak.( Gerçi, bu tip evlerin işinin hiç bitmeyeceği bilenler tarafından söyleniyor ama, onu da yaşarken göreceğiz.)
Evimizi aslına sadık kalarak; ama bizim yaşam alışkanlıklarımızı da sürdürebileceğimiz bir şekilde yapmak istedik. Galiba buna muvaffak olduk.(Gençler buna başarmak diyorlar.) Şunu ifade etmeliyim ki; ben inşaat ile ilgilenirken, ailenin diğer fertleri; yani, eşim ve oğlum istanbul'daki işlerimiz ile ilgili destek olmasalardı herhalde ben ev ile ilgili gelişmeleri 2014 yılında da yazıyor olacaktım..
2-3 Ayda bitiririz dediğimiz işler 7 ay sürdü. Tam olarak da bitmiş değil. Defalarca İstanbul-Bayramiç arasında gidip gelmek, her çeşit "usta" kaprisi çekmek, haklı olduğunuz halde hak etmeyen insanların sırtını sıvazlamak, her arkanızı döndüğünüzde söylediğinizden farklı işler yapıldığını görmek, lazım olan birçok şeyi bulamayıp bir sonraki sefer İstanbul'dan getirmek vb. gerçekten çok yorucu ve sinir bozucu bir uğraş oldu.
Diğer taraftan; çok faydalı tarafları da olmadı değil : Çamur sıvanın nasıl yapıldığını bizzat hazırlayıp, uygulayarak öğrenmek, su tesisatının nasıl döşeneceğini "usta"lara anlatarak ve aynı işi 3 kez yeniden yaptırarak öğrenmek, elektrikçi gelmeyince, bu yaşa kadar özenle kaçındığım elektrik işlerini yapmak, çok sıkıldığı için çatlayan bir musluk parçası yüzünden evi su basınca,fayansçı ve tesisatçıyı kovalayıp bütün muslukları yeniden bağlayıp, kırılan fayansları döşemeyi öğrenmek ve bütün bunlardan ders çıkarıp boya işlerini kimseye bırakmamak gibi..
Ayrıca komşularla salça kaynatıp köyün dedikodusunu yapmak,onların şivelerini çözmeye çalışmak, en güzeli de; nadiren kurnazca, ama çoğunlukla içten ve dostça yaklaşımlarını izlemek, ellerindekini karşılıksız paylaşmalarını görmek, müthiş keyifli ve mutluluk verici bir deneyimdi.
Şimdi İstanbul'dayız. İşleri toparlamak lazım. Ama kısmet olursa yılbaşında köyde olacağız. Belki kocaman bir ateş yakarız bahçemizde..
Size evimizin son fotoğraflarını aşağıda sunuyorum, kısa açıklamaları ile birlikte. Bahçe ile hiç ilgilenemedik, bu yüzden onu gelecek yıla bıraktık
Hepinize sevgiler, Sağlıkla kalın...

Aşağıdaki fotoğraf evimizin girişi, merdiven basamakları henüz boyanmadı...

korucak 09-12-2013 22:36

2 Eklenti(ler)
Bu fotoğraflar mutfağımıza ait, henüz masamız gelmedi. Ocağı da iki gün kullandık böyle oldu :))

korucak 09-12-2013 22:40

2 Eklenti(ler)
Bunlar da üst kat sofa,kapılardan biri boyanmamış...

korucak 09-12-2013 22:44

1 Eklenti(ler)
Üst kat odamız, bütün konforu ile....

korucak 09-12-2013 22:46

1 Eklenti(ler)
Üst kattaki diğer odamız, henüz eşyası yok...

korucak 09-12-2013 22:50

1 Eklenti(ler)
Son olarak; su bastığı için şimdilik kullanamadığımız alt kat odamız...

TRAKLI 09-12-2013 22:53

Çok güzel olmuş. Ağız tadıyla güle güle yaşayın

korucak 09-12-2013 23:35

Teşekkür ederim traklı...

hosseda 10-12-2013 08:59

Sıcak, güzel bir köy eviniz olmuş sn. korucak. Sağlıkla huzurla oturmanızı diliyorum.

yağmur 10-12-2013 23:17

Üst kattaki sofa ile kuzinenin olduğu odaya nasıl imrendim anlatamam. Mutfaktaki ocak ise simsiyah olduğunda daha da güzel olacak. O ocakta sacayağın üstüne bulgur pilavı veya buğday aşı (keşkek) yapıp tepeye de köy tavuğunu asıp buharında pişirirsiniz artık :D Aman Allah'ım nasıl imrenmiş isem senaryo moduna geçtim hemen, kusuruma bakmayın.

elve 11-12-2013 22:40

çok güzel olmuş güle güle oturun .
sobada eşinizle birlikte kestane yaparsınız artık.
eşinize selam burada paylaştıklarınız için teşekkürler.
belki bizlerinde hayalleri gerçek oldu sizinle birlikte tekrar teşekkür....

korucak 11-12-2013 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1228564)
Üst kattaki sofa ile kuzinenin olduğu odaya nasıl imrendim anlatamam. Mutfaktaki ocak ise simsiyah olduğunda daha da güzel olacak. O ocakta sacayağın üstüne bulgur pilavı veya buğday aşı (keşkek) yapıp tepeye de köy tavuğunu asıp buharında pişirirsiniz artık :D Aman Allah'ım nasıl imrenmiş isem senaryo moduna geçtim hemen, kusuruma bakmayın.

Sn.yağmur, Senaryonuz çok güzel, bulgur pilavı ve tavuk konusunda size katılıyorum, ama keşkek için çekimser kalıyorum. Galiba keşkeki çok sevemedim. Yerine köz üzerinde sucuk yapsam? :))

alideryacengel 12-12-2013 03:12

sayın korucak.eviniz pek güzel olmuş.bayıldık.güle güle iyi günlerde sağlıkla yaşayın.
görüştüğümüzde yanlış hatırlamıyorsam sizinle yörenin ustaları hakkındaki bilgilerimi paylaşmıştım.artık siz de deneyimlerinizle epey bilgi sahibi olmuşsunuz :)
evinizi su basmasına üzüldüm.inşallah eşyalarınıza bir zarar gelmemiştir.bir de kışın aşırı soğuklarda donan boru ve musluklar patlayabilir.kurşunluda bir kaç defa benim başıma gelmişti.bilginiz olsun.
ocak başında kahve içmenize çok imrendim.bir ara bayramiçe geldiğimizde sizi evde yakalarsak bir kahve de ben isterim :)
tekrar görüşmek üzere.
yöre köylerinde keşkek yaparken çok fazla yağ kullanıyorlar.midemde rahatsızlığım olduğu için ben de keşkek yiyemiyorum.köy hayırlarına gittiğimde de bulgur pilavı varsa onu yiyebiliyordum.

yağmur 12-12-2013 07:07

Sayın korucak;
Sucukta olur; tek şartla bize fotoğrafını çekip koyarsanız, yemiş kadar oluruz :D Sizdeki güzellikler henüz bizde yok en azından resimlerine bakıp mutlu olalım. Evinizde güle güle oturun.

hosseda 12-12-2013 09:24

Ali beyin suyun donması konusundaki uyarısına dikkat etmek lazım.

Geçen yıl bu zamanlarda bahçenin alt tarafındaki pirinç musluk donma sebebiyle yan kısmından kağıt gibi yırtılmış. Bunu bilmem mümkün değil tabii. Bir tane ana bir tanede sadece eve hükmeden iki vanayı kapatıp giderim. Hafta sonu gece gelince vanaları açtım ve normal hayatımıza devam ettik ama çeşme yırtık yerden sabaha kadar bahçeye su akıtmış. Ne zaman sabah bahçeye bakmaya gittim o vakit görebildim olayı.

Devamlı oturulmayan evde çokça vana şart. Bunun yanında boruları boşaltmakta bir çare. Yani anadan kesip çeşmeleri açmak içerdeki suyu boşaltmak veyahutta tamamen aksi, vanalar açık bırakılacak ve bir çeşmeden az miktarda suyun devamlı olarak boşa akması sağlanarak donmadan mütevellit hasardan korunmuş olunacak..

alideryacengel 12-12-2013 14:06

dışarıda kalan musluk ve vanalara çuval sarıp en dışına da naylon sarardık.o zaman ıslanmıyor ve donmuyorlardı. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025