agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Köy evini tamir etmek (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/31440.htm)

Akhisarlı 02-08-2013 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan.cakirca (Mesaj 1186392)
Sn. prıtt,
İnsan hayalleri kadar yaşar,

o kerpiç tuğlalarını muhtemelen kendim yapacağım hatta muhtemelen çatıya kadar kendim yapacağım

Umarım her şey yolunda gider , bir gün hayaliniz gerçekleşir.

korucak 02-08-2013 20:22

Sn.cihan.cakırca
Hayallerinizden sakın vazgeçmeyin, biliyorsunuz herşey önce bir hayalle başlıyor... Eğer burada paylaştıklarım hayallerinizin gerçekleşmesinde size yardımcı olacaksa ben de iyi birşey yapmış olmanın mutluluğunu yaşarım. Umarım 2014 de hepimiz burada oluruz ve bu kez sizin hikayenizi izleriz. Sağlıkla kalın...

korucak 03-08-2013 15:53

bizin köyde sabahları,

1 Eklenti(ler)
herkes evine döner...

korucak 03-08-2013 15:59

2 Eklenti(ler)
Artık kısa bir bayram molası verebilirim, Sonunda bir alçıpan ustası bulup banyo/tuvaletlerin üzerini kapatabildim. Bayram sonrası fayans,badana,boya ve mutfak yapma işleri beni bekliyor...

Herkese mutlu,sağlıklı,hayallerin gerçekleşeceği günler ve hayırlı bayramlar diliyorum...

elve 03-08-2013 17:43

davetiniz için çok teşekkür ederim sayın korucak,
umarım evinizden misafir eksik olmaz hayalleriyle gelip huzurla dönerler.
herkesin bayramını kutlarım.bizde Almanyada geçireceğiz bayramı inşallah.

korucak 14-08-2013 21:03

1 Eklenti(ler)
Bayram tatilinden köye döndüm, veee: Sürpriz!!
Marangozum pencereleri takmış...

korucak 19-08-2013 20:57

2 Eklenti(ler)
Ufak tefek çamur çalışmaları ve rötuşlar ile boya/badana öncesi hazırlıklar...

prıtt 20-08-2013 08:44

Sn korucak, Boyamı yapacaksınız yoksa kireç badana mı?

korucak 20-08-2013 15:42

Sn.prıtt, evin içi ve dışı kireç badana olacak. İçi beyaz (biraz sirke ve çivit ilavesi ile), Dışı toprak rengi (eğer rengi tutturabilirsem!)

korucak 24-08-2013 17:17

2 Eklenti(ler)
Döşeme tahtalarımız bugün geldi. Marangozumuz tavanlardan işe başladı... :)

ladikli 24-08-2013 20:10

Sn.korucak eviniz çok güzel Allah güle güle oturmayı nasip etsin...

Marangozunuz daha iyi bilir ama, döşeme tahtalarınız iyi kurutulmamışsa daha sonra aralarında açılmalar olur.Macun yapılsa bile çatlaklar oluşur.
Eğer zamanınız varsa odalarda biraz bekletin.

korucak 25-08-2013 18:19

Sn.ladikli,
Uyarınız için teşekkür ederim, Geçen yıldan kaldığını öğrendiğim tahtaları almıştım.
Yine de birkaç gün ede bekleyecekler...

korucak 25-08-2013 18:23

2 Eklenti(ler)
Bugün pazar olmasına rağmen camcı geldi ve pencere camlarını taktı. Ben de çerçeve kenarlarını bantlayıp boşlukları doldurdum.

yağmur 25-08-2013 20:01

Sayın korucak döşeme tahtalarınız hangi ağaçtan?

korucak 26-08-2013 09:13

Sn.yağmur, Evde kullandığım bütün ahşap malzeme burada bazan karaçam, bazan akçam dedikleri bir çam ağacı. Sert ve işlenmesi ithal çama göre zor bir ağaç. Ama çok dayanıklı ve görüntü olarak da benim beğendiğim bir ağaç. Döşeme tahtalaları da aynı ağaçtan...

korucak 27-08-2013 19:43

Güz Panayırı

5 Eklenti(ler)
Kasabamızın güz panayırı bugün başlıyor. Tabii her türlü sosyal etkinlikte olduğu gibi üç günlük panayır süresince de ustalar ortadan kaybolacak :) Biz de panayır hazırlıklarını görmek üzere Bayramyeri'ne gittik. Benim çocukluğumda panayır dendiğinde atlıkarınca ve ip cambazı aklımıza gelirdi. Şimdi alışveriş daha öncelikli galiba. Eşimin objektifinden birkaç kareyi aşağıya ekledim. Belki sizlere de ilginç gelebilir, ya da çocukluğunuzu hatırlatır :) Sağlıkla kalın...

korucak 29-08-2013 19:16

2 Eklenti(ler)
Evin giriş bölümü ve mutfağın tavanları kapatıldı...

elve 29-08-2013 21:05

sayın korucak eski tahtaların rengi öylemi kalacak.

Selehattin 67 29-08-2013 23:04

ben anlamıyorum [ **** işime gelmiyor ] şehirde yaşayanlar köye gitmek için yırtınıyor kendini paralıyor köydekilerde şehre gitmek için elinden geleni yapıyor

ayazkentli 30-08-2013 08:42

Aynı Evlilik gibi. :))

copur 09 30-08-2013 15:57

Sakın komşunun tavuğu demeyin.

korucak 30-08-2013 17:48

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1194300)
sayın korucak eski tahtaların rengi öylemi kalacak.

Sayın elve, eski maderleri (burada öyle diyorlar) zımpara ile temizliyorum ve doğal halleri açığa çıkıyor. Sonrada renksiz ahşap koruyucu sürüp korumaya alacağım. Gerçek renkleri o zaman belli olacak. Resimlerde gördüğünüz evin giriş kısmındaki kalın ağaçtır, eski resimlerde önceki halini görmek mümkün...

korucak 30-08-2013 18:21

Sn.selehattin 67, çok haklısınız; ben evi aldığımda elektrik müracaatı için gittiğim UEDAŞ müdürü " Valla ben sizi anlamıyorum, ya sizde akıl yok ya da bizde, büyük şehri bırakıp buralara niye gelirsiniz bilmem? " demişti. Sosyolojik bir değerlendirme yapamam tabii, ama kendi adıma söyleyebileceğim şudur :
Ben İstanbul'da doğdum ( Kadıköy'de) eşim de İstanbul doğumlu (Nişantaşı). her ikimizin de babaları, dedeleri İstanbul'lu. Yani bizim köyümüz orası. Ama belli bir yaşa gelince köyümüzde tanıdık kimse kalmadığını farkettik. Benim mahallem öyle bir göç aldı ki neredeyse benden başka istanbullu yok. Üstelik gelenler kavgaları/gürültüleri, sokaklara attıkları çöpleri,nezaketsiz/saygısız tavırları,kanun ve kurallara boşvermişlikleri ile geldiler. Çocukluğumda hiç kilitlenmeyen bahçe kapımda şimdi kocaman bir kilit,yakın zamana kadar da bır kurt köpeğim vardı. Ayrıca şunu da farkettim ki mevcut hükümet politikaları
benim gibi emeklileri büyük şehirlerde istemiyor. Arabamı park edecek yer bulamıyorum, kendi evimde kiracı gibi oturuyorum, yediğim içtiğim herşey GDO'lu ya da kimyasal katkılı, soluduğum hava kurşun içeriyor vs.vs. Bu liste daha da uzatılabilir tabii... Sonuç olarak biz de kendimize yeni bir köy aradık. Şimdi bulduğumuzu ve hayatımıza burada devam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu, yaklaşık bir yıllık araştırma sonucudur ve umarım yanılmamışızdır. Sağlıkla kalın...

elve 31-08-2013 17:37

size hak veriyorum sayın korucak
daha önce yazmıştım bende köy evi istiyorum .hiç köyde yaşamadım ama bana daha
natürel geliyor ,bazende aklıma takılıyor oradaki yaşayanlara uyum sağlanabilirmi ****
onlar kabul edermi.yinede eşim emekli oluca araştıracağım.
evet son resinde güzel görünüyor maderler..

Ahmet Çetinkaya 01-09-2013 15:15

Ağaçlar zımparalanınca ortaya çıkan renk çok hoş olmuş.

alideryacengel 01-09-2013 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1194916)
natürel geliyor ,bazende aklıma takılıyor oradaki yaşayanlara uyum sağlanabilirmi ****

hiç merak etmeyin sayın elve.bu civar köylerde yaşayanlarla büyük bir sorun yaşamazsınız.ben 50 yaşımdan sonra buralara yerleştim ve 5. yılımı dolduruyorum.
asıl önemli sorun eşinizin de sizinle ayni düşünebilmesi.ufak tefek sorunlarla karşılaştığınızda birlikte o sorunları yenmenin keyfini paylaşabilmeniz.

alideryacengel 01-09-2013 22:33

eviniz gittikçe güzelleşiyor sayın korucak.ellerinize ve emeklerinize sağlık.

TRAKLI 02-09-2013 01:53

Sn.Korucak yenilenme bitince güzel olacağa benziyor. Güle güle yaşayın.

korucak 02-09-2013 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elve (Mesaj 1194916)

Sn.elve, Size çok sevdiğim bir hocamın çok beğendiğim bir sözünü aktarmak istiyorum: " Az ilgi,Biraz bilgi,Büyük muhakeme..." Hocam bu sözü yeni başlangıçlar veya yeni işler için söyler. Eğer köyde yaşamak konusu ile ilgili azıcık ilginiz, birazcık bilginiz varsa ve çokça ve her yönü ile düşünüp taşınıp karar vermiş iseniz, herşeye hazırsınız demektir ve üzülmezsiniz.
Diğer taraftan Sn.alideryacengel'e tamamen katılıyorum, eşinizin sizinle aynı düşüncede olması çok önemli, çünkü köyde kimse olmadığı zaman sadece ikiniz olacaksınız...:)

elve 02-09-2013 21:24

ben hiç köyde yaşamadım en son hatırladığım çocukken dedemin çiftliği,
vefatından sonra satmışlardı.hep rüyama girer,ondan sonra sadece balkondaki çiçeklerim ve yolda gördüğüm parklar inanın .eşim çok zor diyor onun çocukluğu köyde geçmiş ,kısacası devamlı ikna halindeyim bakalım hayırlısı.
sizi takip ettikçe de mutlu oluyorum sağ olun teşekkürler.bize güzel duygular yaşatıyorsunuz..

Selehattin 67 02-09-2013 21:45

köy evleri her zaman ilgimi çekmiştir çocukluğum hariç hiç köy evlerinde kalmadım belki o sebepten dolayı oturduğum evi köy evine [ modern ] benzetmeye çalıştım evin her tarafı ağaç taban ve tavan lambiri tahta me yaparsınızki şehirde olduğumuz için duvarlar hariç ne yaparsınız elimizden bu kadar geldi hep bir köyde yaşayıp emekli olup küçük bir bağ bahçeyle uğraşmayı istemişimdir herkese selamlar sevgiler saygılar ;) ;) ;)

korucak 06-09-2013 18:44

Bizim köyde boş oturulmaz

1 Eklenti(ler)
Ustaların olmadığı günlerde bahçe musluğuna küçük bir yalak yapılır...

korucak 06-09-2013 18:48

Bizim köyde hiç boş oturulmaz

1 Eklenti(ler)
Ustalar yokken boş oturana salça yaptırırlar :

Önce 80 kg.domates ayıklanır. (resimde yokum ama bende ayıkladım :) )

korucak 06-09-2013 18:50

1 Eklenti(ler)
Sonra domatesler Hüseyin dayı'nın nezaretinde ezilir.

korucak 06-09-2013 18:52

1 Eklenti(ler)
Sonra odun ateşinde kaynatılır..

korucak 06-09-2013 18:55

1 Eklenti(ler)
Kaynatma işi karıştırarak, gece yarısına kadar sürer...

korucak 06-09-2013 19:01

1 Eklenti(ler)
Bir gece bekletip, ertesi gün tekrar kaynatılır. Artık salçamız şişelenmeye hazır, sıcak sıcak şişelenip, sişeler ters çevrilip 1-2 gün bekletilecek...

korucak 06-09-2013 19:11

Bizim köyde salça kaynatıldıktan sonra,

1 Eklenti(ler)
Hüseyin dayı'nın bahçesinde, Hüseyin dayı'nın bağının üzümleri,Hayriye teyze'nin salamura beyaz peyniri, komşu teyzenin lokum ekmeği ve çay ile gece yarısı sohbeti yapılır...

Ahmet Çetinkaya 06-09-2013 20:01

Köy hayatının keyfini sürmeye başlamışsınız .

Komşularınızla nice güzel muhabbetlere

yağmur 06-09-2013 21:28

Benim köye gittiğimde farkettiğim ve çok hoşuma giden şey zamanın akışı. Sanki zaman yavaş akıyor. Her şeye vakit yetiyor. Şehirdeyse bir sürü ayrıntı, detay, hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı. Çok güzel fotoğraflar imrendim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025