![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2019
|
Merhaba, Söyleyeceklerimin net olması açısından üslubuma takılmamanızı rica ediyorum, keskin konuşacağım. Öncelikle kendinizi alıştırmanızı tavsiye ediyorum, arsa değil arazi. Arsa demek un elenmiş, elek asılmış, kadastrosu geçmiş, yola terki/ifrazı yapılmış, yolu açılmış, altyapısı tamamlanmış bina yapmaya hazır, imar geçmiş yapı yapımına ayrılmış arazi demektir. Kadastral yolu olmayan bir arazinin arsa olmasının imkanı yok. Tapu Kadastro'nun tapu veriyor olması araziyi arsa sınıfına sokmaz. Noterden satışı yapılan yerler imara müsait olmadığı ve yolu açılmadığı için belediyeyi ilgilendirmeyen tarımsal/hazine/2B arazilerdir. Köylünün her dediğine de inanmayın, tapu parası denkleştirmedim dedikleri şey muhtemelen zamanında hazineden çöktükleri araziye 2B başvurusu yapmış olmaları ve metrekare başına ödenmesi gereken paradır. Tapu harcı değil. Siz o araziyi satın almak isterseniz yapılacak şey gayrimenkul satışı değil arazinin olduğu haliyle (2B başvurusu varsa tüm borcuyla, borcu yoksa kullanım hakkıyla vs) size hakkın devredilmesidir. Buna da tapu veyahut belediye karışmaz, noterden yapılabilir sadece. Tavsiyem, fiyatına aldanıp sakın ha sakın 2B/Hazine/Sit/Koruma Bölgesi veyahut mahkemelik yer almayın. Bahsettiğiniz gibi trilyonluk villanın olduğu yerdeki araziye para verip alırsanız anca gidip piknik yaparsınız içinde. Biz yola 125 metre cephe, sit alanı veyahut koruma bölgesi olmayan, kocaman yere bile 2 tane bina yapacağız diye neler çektik. Sizinkinin çözümü bile yok. Tabi normal vatandaş ve resmi yollardan bahsediyorum. yolu olmayan bir yer için yol hakkı davası açmanız lazım, cephe olan yola kadar tüm arazi sahiplerinin mahkemeye vermeniz lazım. Hiçbir sıkıntı çıkmasa bile 2-3 sene sürecek bir süreçtir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|