![]() |
|
|
|||||||
35Beğeniler
8
Gönderen coskunahm
1
Gönderen coskunahm
1
Gönderen Melih Bakırlıoğlu
1
Gönderen coskunahm
2
Gönderen coskunahm
1
Gönderen Orhank
1
Gönderen coskunahm
1
Gönderen coskunahm
2
Gönderen coskunahm
1
Gönderen coskunahm
1
Gönderen coskunahm
2
Gönderen coskunahm
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-07-2015
|
Alıntı:
![]() Siz yazınca kendimi yanlış ifade ettiğimi anladım, düzelteyim: ısı pompasının enerji ihtiyacını güneş ve rüzgardan sağlamak istiyoruz demiştik. Fakat kış aylarında bunun mümkün olmayacağı doğrudur. Elektrik enerjisi üretimimiz düşük olduğu aylarda şebekeden ihtiyacımızı karşılayıp, yaz aylarında enerji fazlasını şebekeye satarak mahsuplaşmak, böylelikle şebekeden kullandığımız enerjiyi net sıfırın altına düşürmek niyetindeyiz. Onu kastetmiştim. Bu da ne kadar mümkün olur bilemiyorum tabi, bunun mühendislik hesabını henüz yapmadık. O işe girişeceğimiz zaman size danışmayı istiyorum, yol yordam gösterirseniz sevinirim. Su ihtiyacına gelince, öncelikle yağmur hendekleri, göletler ve malçlama ile (Kayseri'de yaklaşık 2,5 aylık) kurak dönemde toprağın su ihtiyacını (2-4 hafta kadar) ötelemek istiyoruz. Dolayısıyla sulama ihtiyacımızı önceden yaptığımız toprak işçiliğiyle azaltmak niyetindeyiz. Sonrasında ise 200 ton olmasa da 60 ton su depolamayı düşünüyoruz. Dediğim gibi sıkıştığımız yerde şebekeye döneceğiz ama o zamana kadar yağmurdan ne kadar yararlanırsak o kadar iyidir Akıllı bir tasarımla yağmur suyu çok efektif bir şekilde değerlendirilebiliyor. Haberiniz vardır diye düşünüyorum ama eğer yoksa Geoff Lawton'un Ürdün'deki Greening the Desert isimli permakültür çalışmasının çölde nasıl inanılmaz sonuçlar doğurduğunu incelemenizi tavsiye ederim.İlginiz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|