agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni61Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2015, 21:21   #1
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Merhabalar tembeladam Diğer arkadaşların dediği gibi nick'in ile ironi oluşturuyorsun. Senle yaklaşık aynı yaşlarda ve meslektaşız. Benim de seninkilere benzer hayallerim olsa da öyle bir arazim yok. Sadece müstakil bahçeli site içinde mütevazi bir evim var (abimle ortak )

Kısıtlı alanda bahçeye meyve ağaçları vs diktik ama alan az ve toprak müsait olmayınca olanaklarda kısıtlı oluyor. İleride bir tarihte arsa almayı ve sizin yaptığınızı daha küçük ölçekte başarmayı hedefliyorum. Ayrıca sizi de çalışmalarınız için tebrik ederim.

Kısaca bir iki naçizane tavsiyede bulunmak isterim. Öncelikle arsa çevresine yaptıracağınız tel çit mutlaka paslanmaya dayanıklı olmalı. Zira sarmaşık sardıracağınız için tekrardan bakım yapma ve boyama şansınız olmayacak. Gönül ister ki taş duvar yaptırın ama maliyeti uçuk olur. Çite sardırmak için aralıklı olarak yasemin de düşünebilirsiniz. Hem geceleri mis gibi kokar hemde çiçekleri açtığında görsel şölen olur. Ama konya ikliminde yaşar mı bilmiyorum.

Oldukça büyük bir arsanız var ve sizde benim gibi şimdiden torunlara bırakacağınız bir miras hayalindesiniz. Bu nedenle uygun bir yere kesinlikle bir çınar ağacı dikin. bu dünyada sizden sonra uzun süre kalacak bir miras bırakmış olursunuz. Çevresi açıklık bir yerde asırlar boyu büyüyen bir çınardan daha büyüleyici bir şey olamaz. Ve ****** olmazsa olmaz kestane ve ceviz ağaçları

tembeladam beğendi.
metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2015, 14:45   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metulen Mesajı Göster
Merhabalar tembeladam Diğer arkadaşların dediği gibi nick'in ile ironi oluşturuyorsun. Senle yaklaşık aynı yaşlarda ve meslektaşız. Benim de seninkilere benzer hayallerim olsa da öyle bir arazim yok. Sadece müstakil bahçeli site içinde mütevazi bir evim var (abimle ortak )

Kısıtlı alanda bahçeye meyve ağaçları vs diktik ama alan az ve toprak müsait olmayınca olanaklarda kısıtlı oluyor. İleride bir tarihte arsa almayı ve sizin yaptığınızı daha küçük ölçekte başarmayı hedefliyorum. Ayrıca sizi de çalışmalarınız için tebrik ederim.

Kısaca bir iki naçizane tavsiyede bulunmak isterim. Öncelikle arsa çevresine yaptıracağınız tel çit mutlaka paslanmaya dayanıklı olmalı. Zira sarmaşık sardıracağınız için tekrardan bakım yapma ve boyama şansınız olmayacak. Gönül ister ki taş duvar yaptırın ama maliyeti uçuk olur. Çite sardırmak için aralıklı olarak yasemin de düşünebilirsiniz. Hem geceleri mis gibi kokar hemde çiçekleri açtığında görsel şölen olur. Ama konya ikliminde yaşar mı bilmiyorum.

Oldukça büyük bir arsanız var ve sizde benim gibi şimdiden torunlara bırakacağınız bir miras hayalindesiniz. Bu nedenle uygun bir yere kesinlikle bir çınar ağacı dikin. bu dünyada sizden sonra uzun süre kalacak bir miras bırakmış olursunuz. Çevresi açıklık bir yerde asırlar boyu büyüyen bir çınardan daha büyüleyici bir şey olamaz. Ve ****** olmazsa olmaz kestane ve ceviz ağaçları
selam sayın metulen,
öncelikle çok memnun oldum. cevabımın bu kadar geç kalmasından dolayı özür dilerim. güzel temennileriniz ve alakanız için çok teşekkürler. nasip olursa dediğiniz gibi çınarlarımız torunlarımızın hayatına renk katar inşallah.

ağaçlarımızın son halinden bir kaç kare paylaşıyorum umarım yorumlarınızı esirgemezsiniz.

saygılar

tembeladam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
egzotik meyve, konya, peyzaj. bahce tasarim, sarmaşık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025