Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku
Merhaba,
Eklediğin tohum fotolarını görünce, Konya'ya yeni taşındığımda kendi yaptıklarım geldi aklıma. Zengarden'e girip, resimleri hoşuma giden bütün tohumlardan sipariş veriyordum. Sonuç; acemiliğin verdiği acelecilik ve de bilgisizlik eklenince, ya iklime uygun olmayan tohumlar ya da çimlendirmesi tecrübe isteyen tohumlarla hüsran.
Kendi hatalarımı göz önüne alarak naçizane tavsiyem; tohum alıp, pek çoğunu çimlendiremeyecek ve moralin bozulacak. İlk başlarken fide olarak beğendiğin bir kaç çiçekle başlarsan, onların büyümesini izlerken tohum çimlendirmeye geçebilirsin. Tabi el elden üstündür. Sen beceriksizsen bana ne? ben başarırım da diyebilirsin, ona da saygı duyarım  ve başarılar dilerim.
|
sayın tarku mühendisliğin gereği, acemiliğin hevesi ile oldukça araştırma yapan bi işin layığı adeti ne ise ona göre yapmaya özen gösteren birisiyim. yukarıda linklerini verdiğim çiçeklerin resim ve linklerini vermek bile başlı başına uğraşı gerektiriyordu. Neden size anlattığıma gelince yeterinde motivasyon ile mermeri bile delerim.

motivasyonun en etkili versiyonu ise benim için giriştiğim herhangi bir şeyin başarıyla sonuçlanmasıdır.
yaptığınız net hataları söylerseniz tekrarlamam ve deneyim süresinde kaybedeceğim vakti telafi etmiş oluruz. hedefim yaz sonunda google da garden diye arattığımızda görsellerde çıkan fotolardan birisine sahip olmak.
o yüzden işlerimi tamamlayıp tüm ağaçlar.net ailesini misafir edeyim istiyorum.
ha belirtmeden birde koi havuzu projesi yaptım. hava mualefeti ve şahsi işlerim nedeniyle hayata geçirmesi yazı bulabilir.
malzemeleri bile belirledim.
desteklerinizi her daim bekliyorum.
saygılar.