![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
|
Sn Saleri şu an oturduğumuz ev 4kat 1. katta oturuyoruz iskan alınmış ama tapu işlemleri zaman aşımı yüzünden tapu için sıfır proje istiyorlar maliyeti çok yüksek lütfen iyice araştırın için içinden çıkamıyor ruz kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Malesef öyle Pınar Hanım. Gerçekten size de yüklü miktarda proje ücreti çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Peki bu zaman aşımı ne kadar oluyo. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Sn Saleri, eğer mecbur değilseniz evinizin altına asla bodrum yapmayın. Kesinlikle önermem. Çocukluğu, altında bodrumu olan bir evde geçen biri olarak, kalorifer için veya depo niyeti ile de kullanılma yararı gibi faydalarına rağmen asla önermem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum diyince sanırım yanlış anlattım. Bodrum da kapalı havuz + Spor aletleri olacak. Ama evin temeli toprak seviyesinden 2 mt aşağıda olacak. Düzenleyen saleri : 08-01-2016 saat 18:59 Neden: Düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Alıntı:
Sayın ayazkentli, Bodrum katını neden kesinlikle önermediğinizi biraz daha açar mısınız? Nem olduğu için mi önermezsiniz? Fare böcek çok olduğu için mi? Bende yakın zamanda, mutfağın altında yiyecek içecek depolamak için 12m2' lik bir alan yaptırmyı düşünüyorum. Bu yüzden konuyu biraz daha açmanızı istedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Müstakil bir evde bodrum hayat kurtarıcıdır desem yeridir ![]() Bir de bahçeniz varsa geniş bir kiler yaparsınız, malzeme deposuna mutlaka ihtiyacınız olur, vs.vs. Bodrumun amaca uygun olması, size sorun çıkarmak yerine faydalı olması için mutlaka dikkat edilecekler ise; - Çok iyi bir su izolasyonunuz (dıştan) olsun, - Mümkünse (ve evi henüz yaptırmadınız ise) temel altına ve toprağa değen tüm yüzeylere ısı izolasyonu yaptırın. Böylece, içinde herhangi bir ısıtma düzeneği olmadığı halde evinizden sadece 2 derece daha serin, kuru, rutubetsiz, temiz bir alanınız olur. Ha, bir de tavanı yeterince yüksek olsun, kafanızı vurabileceğiniz kirişler vb. olmasın. Bunların çözümleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Evin tamamının altını kaplayan bodrumu hiç önermem. Eskiden böyle evler çok yapılırdı. Her şeyden önce ne yaparsanız yapın ısıtma sorunu oluyor (eğer aşağıda kalorifer kullanmayacaksanız). En azından ısınma maliyeti çok yükseliyor. Tabana ısı yalıtımı yapmıştık ama o bile yeterli olmamıştı. Aşağıda bin bir türlü böcek-haşere ve fareler oluşuyor. Tabanın ve duvarlarının beton olması da çözüm olmuyor. Mutlaka bir yolunu bulup (ya da açıp) orada yaşıyorlar ve aynı şekilde, alt taraftan evin odalarına girmenin mutlaka bir yolunu buluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
agaclar.net
|
Evin projesini hazırlarken bodruma bir yüzme havuzu koymayı çok düşünmüştüm. Sonradan o alana kiler ve depo olarak daha çok ihtiyacım olduğu için vaz geçmiştim, ama evet, yapılabilir iyi bir proje ile çok da güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Ben bodrum çok istemiştim. Bir atölye yapmak ve ufak tefek malzemeleri koymak için bir avantaj olarak görüyordum. Ama dez avantajları agir bastı ve şimdi sadece 1 metre şu basmanı üzerine 2 kat çıkacağım. Bodrum olmayacak. Dezavantajlar ne derseniz benim için bodruma girersem param yetmiyor çünkü çok maliyetli demir ve Beton yiyor. Ayrıca bodrum üstü evde oturdum soğuk etkisi çok fazla. Ayrıca rutubet ve nem olur dediler. Tabii param olsa yinede küçük bir alan bodrum ve garaj yapardım. En azından katı yakıt kazanımı ve kömürümu oraya koyardim. Şimdi dışarıya kaçak bir katı yakıt binası yapmak zorunda kalacağım. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Hayalimdeki Ev
Evin ön tarafında veranda olacak. Yaklasık 40 m2. Verandanın altınıda bodrum - depo olarak kullanmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
3 yıl önce konuyu açtığımda hayaldi bir adım daha öteye giderek geçen hafta temel kalıbımızı çaktık. Darısı tüm müstakil ev hayali kuranların başına. Allah herkesin gönlüne göre versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
Başlanmış iş bitmiş iş demektir. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Hayırlı olsun tez zamanda bitirin inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Hayırlı olsun. Lütfen en ince ayrıntılara kadar bizlerle paylaşın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Mimari proje ile ilgili daha sonra detayları paylaşacağım. İnşaat işi beni hem maddi hem bedensel olarak çok yoracak gibi. Bedensel kısmını kendim için zevke dönüştürerek gitmeyi Maddi kısmına gelince ise süreyi uzatarak yavaş yavaş bitirmeyi planlıyorum. Ve bu konuda da fikirlerine her zaman değer verdiğimi belirtmek isterim. Yakın tarihte bitirme gibi bir olanağım olmasa da Müstakil olması, daha sonra bahçe işleri, Çevre düzenini kendim planlamam, kimseyi rahatsız etmeyeceğim bir atölyem olması gibi avantajlarını düşündüğümde beni şimdiden mutlu etmeye yetiyor. Herkese tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
merhaba bende köyde bir ev yapmayı düşünüyorum ama plan konusunda kararsızım. kızımın isteği üzerine dublex yaptırıcaz mecburen ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende dublex düşünmüştüm ama iç anadolu da iklim koşulları ve kullanım konusundaki zorlukları nedeniyle vazgeçtik. Ama tabi zevk meselesi. Umarım sizde hayalinizi gerçekleştirir ve burada bizlerle paylaşırsınız. ![]() Temelde felaket derecede demir kullanıldı. Temel taş ve toprakla doldurularak üzerine beton atıldı. Şuan temel bitti ve kolonların kalıpları çakılıyor. Benimde kafamda biraz biraz canlanmaya başladı ama heyecanla bekliyorum. Heralde merakım duvarlar örülünce ve odaları görünce gidecek. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Sn Prıtt Cahilliğimden ve merakından soruyorum. Yaşadığınız yer Aksaray yazıyor. Aksarayın büyük kısmı 6. derece deprem bölgesi. Eviniz tek katlı. Resmi mevzuatta minumum kolon boyutu 250mmx300mm. 2-3 kata kadar kolonsuz yığma evlere dahi ruhsat verilebiliyor. Paylaştığınız resimdeki kolandaki 8 lik ![]() Bu planı yapan kişinin yapının sağlamlığı hakkında ki fikirlerini neyi göz önüne aldığını gerçekten merak ettim . Bunlar maliyetinizi artırmadı mı ![]() Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın . Daha öncede belirttiğim gibi aynı dertleri bende yaşayacağımdan hazırlık yapıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Selamlar, Bende Çeşme ilçesi Germiyan köyünde 150 m2 bir ev yaptırıyorum. Her şey yasal olarak yapıldı. İzin süreci yaklaşık 1 sene sürdü. (Acele edilmeden) Altıda 150 m2 bodrum. Radye temel atıldı. Bodrum duvarları perde beton. Tavanlar asmolen. Dış duvarlar BİMS ile örüldü. Zemin ve bodrum duvarları ısı ve nem yalıtımı yapıldı. Ayrıca yerden ısıtma ve soğutma sistemi ile ısı pompası için bir firma ile anlaşıldı. Buradan Sayın MeyveliTepe'ye verdiği desteklerden ötürü tekrar teşekkür ederim. Şu anda kabası bitti. 17.5 ton demir ve 200 m3 C30 beton kullanıldı. Bakalım daha neler gidecek. Evdeki hesap çarşıya kesinlikle uymuyor. Şu anda hesaplar %25 civarında şaştı. Ama bu işin sonu yok. Her bütçeye göre bir inşaat maliyeti ortaya çıkıyor. Önemli olan dönüşü olmayan kısımların doğru bir şekilde yapılması. İleride keşke denilmemesi. Uygun bir zamanda resimlerden yüklemeye çalışacağım. Herkese iyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belediye projeyi en ince detaylarına kadar inceledi. İnşaat mühendisi hesaplamasını yaptı. Heralde oluru buydu.Ayrıca evet Aksaray 6. bölge ama zemin etüdünde zemin numuneleri herşeyi alındı. O kadar ince detaylara girerek araştırma da yapmadım doğrusu. Hatta ve hatta bir ara mimarımı arayarak ya ben vazgeçme aşamasına dahi geldim diyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca c30 u sadece temelin altında kullandık. perdeler, subasman c20 kullanıldı. şu var ki biraz fiyatta pahalı ama c30 müthiş sağlam bir beton. Şimdiden allah kolaylık versin. Umarım sağ salim bitirir ve yerleşirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2016
|
Merabalar Detayları verebilrmisiniz.kaba inşata ne kadar demir beton tuğla gitti.Taban kurulum kaç metre kare Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taban kurulum 178 m2. yaklaşık olarak 200 m3 beton 20.000 kg da demir sarfiyatı olacak. 3000e yakın asmolen kullanılacak. Priket araştırmasını hiç yapmadım. Kalıp işini akabinde prikete sıra gelecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
1 Zemin kat tavanının asmolenleri sılarandı, demiri örüldü. ve ardından betonu atıldı. Asmolenin üzerine 50 m3 beton kullanıldı. Şimdi sırada 1. kat kalıbı var. İnşaat işi zannedildiği kadar kolay olmuyor 'L' merdivenin dönüş açısını beğenmediğim ve usulune uygun yapılmadığı için malesef 2 defa kalıbı ve demiri söktürmek zorunda kaldım böylelikle. Her bir detay ilgi, alaka istiyor. Bakalım daha sonra gözümüzden kaçan neler çıkacak karşımıza. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-04-2016
|
Allah yardımcınız olsun,ilgi ile takip ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Umarım müstakil ev hayali kuran herkesin ev yapim aşamalarını burada görmek nasip olur. Bu arada her türlü fikirlerinize daima açığım. S |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Çatıyı vurduk, Olukları olukları taktırdık ve Uzun zamandan sonra bu hale getirebildik. Acelemiz yok. Bundan sonraki hedefim bu sene için duvarlarını ördürmek. Sonrası allahkerim. Yalnız kararsızım. Gaz beton mu Bims mi diye karar veremedim. Gaz beton pahalı ve avantajlarının yanında dezavantajları(Çatlama,sıva tutmama, su alma gibi) da olduğu söyleniyor. Yalıtım olacağı için bims yeterli diyenlerde var. Sanki parasından dolayı bims olacak gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|