agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni306Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-02-2013, 13:19   #1
Ağaç Dostu

prıtt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Müstakil yaşama doğru

Arkadaşlar ‘’Buralardan Çekip Gitmek’’ en çok takip ettiğim konulardan bir tanesi ve şu aralar bana en anlamlı gelen cümle. Küçüklüğüm müstakil evde ve bahçe içerisinde geçti. Tabi o zamanlar bu kıymetli ama bir o kadarda zor yaşam şartlarının farkında değildik. büyüdük evlendik işimiz gereği merkezden işimize yakın bir yerden ev tuttuk yani bir apartman dairesi.

İnanmazsınız belki ama bu 6 yıl içerisinde bütün hastalıklar beni bulmaya başladı.Başta Stres ve buna bağlı bir sürü sıkıntı. Bahçeye alıştığımız için mi bilmiyorum ama kendimizi hafta sonu olduğunda zor atıyoruz bahçeye. Evim kira ve ev sahibi olmak istiyorum şimdi ise önümde 2 seçenek var.

1 nci seçenek 100-120 arası para verip bir daire almak rahat etmek yani ısıtması iyi, kapıcısı olacak, modern apartman hayatı tertemiz yaşam vb..

2 nci seçenek ise şartları biraz daha zorlayarak küçüklüğümün geçtiği köyümde müstakil ev yapmak.(yani beraberinde sıkıntılar, bahçe ve toprak işleri, kedi, köpek tavuk bakımı yani bir sürü sıkıntı.)

Tabi Apartmanda rahat etmek ile müstakil evde sıkıntı çekmek kişiden kişiye değişecek göreceli bir kavram ama sanırım benim gönlüm sağlıklı yaşamın temeli olan 2nci seçenek... Bir çoğu kişinin iş olarak gördüğü şeyler benim için zevk olacak gibi. Ayrıca çocuklarımın rahat rahat oynayacağı alanları olması . Hayaller yaa.. sınırı ucu bucağı yok. Neyse...

Arsam merkeze çok yakın ve belediye mücavir alanı içerisinde imar planı da yeni çıktı zaten.Kuyusu, elektrik her şey hazır. Konumunu aşağıda çizmeye çalıştım. Kırmızı ile işaretlediğim yer ise ev yapmayı düşündüğüm yani hayal ettiğim yer. 120 veya 130 ar m2 lik iki daire diye hayal ediyorum. Çatıyı ise çatı katı şeklinde daha sonraları kendim dizayn edeceğim bir şekilde düşünüyorum.

Siz ne diyorsunuz seçenekler konusunda. Al bi daire rahat rahat oturmu dersiniz. Yoksa proje araştırmasına mı başlamalıyım.. Bir daire parasına müstakil 2 katlı bir ev yapılabilir mi?

Yorumlarınız benim için çok değerli ve merakla bekliyorum.

Saygılar.

Düzenleyen prıtt : 17-05-2019 saat 07:15
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025