![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Ben karadeniz dışında yaşayabileceğimi hiç sanmıyorum.Gelin sizide bizim oralara alalım zaten vaha orası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
çoğu emeklilikten sonraki hayat için fikirlerde bulunmuş anlaşılan. kaçmak bile maliyetli demekki :/ önce arazi ve ev yapmak için para gerekiyor. hem de iyi bir para gerekli.. sanırım bu kaçmak değil, hayatı değiştirmek. nasıl kaçabiliriz biri anlatabilir mi ? herşeyi bırakmak ( aile - arkadaşlar unutulmayacak tabi.) o kadar üniversite ve eğitim aldıktan sonra herşeyin birden boş gelmesi, o kadar verilen emeğin aslında kapitalism şartlarında bir hiç değerinde olması. etrafta çıkar için bulunan kişiler. ve birden aslında ne kadar yanlız olduğunu anlamak. bari en azından küçük bir köy ya da kasabaya yerleşeyim ki en azından doğa ile başbaşa kalayım. bahsettiğiniz gibi tavuk, koyun , kuzu besleyeyim. toprakla uğraşayım. ama nasıl ? neyle geçiniyorsunuz ? herşeyi yazmışsınız, yel değirmenleri falan iyi hoş ta bu değirmenin suyu nereden gelecek ? demek istediğim şirketin verdiği 1-2 kuruş şeye bağımlı kalmadan henüz daha hayatın başında iken neler yapılabilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Aza kanaat etmeyi, kalenderliği ve yorulmamayı öğrenmek gerekir. Daha sonra sabırda çok önemli.Ben emeklilik sonrası düşünmeyenlerdenim, bu desteksiz bir nebze daha zordur.Allah'tan bizim köyde evimiz tarlamız var.Koyun kuzu, domates salatalık bunlarla huzurlu bir yaşam sürülür ama o tv deki çiftliklere ulaşmak zaman alır.Herkesin dilekleri kabul olması niyazımla iyi geceler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
![]() Alıntı:
tatillerimde köye gider arada yaylaya çıkarım millet istanbuldan günü birlik para veripte bizim yaylaya geliyorlar...bazen bana rast geldiklerinde birlikte ormanın içinden yaylaya çıkıyoruz hatta onlara çay bile ikram ediyorum yaylada ...bu aralar çok işim var çok neden derseniz memur olupta köye gidince işler bitmiyor ondandır belkide..)) ama hala köyü çok özlüyorum desem yalan olmaz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
benim fındıklığım
Benimde şehirden kaçıp dinlendiğim yerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Buraya yakında kalacak kulübemin inşaatına başlıyorum... fındıklığın içine yapacağım ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Bizimde fındıklığımız var fakat hiç kulube yapmak aklıma gelmemişti.Otlar çok muntazam makine ile mi kesiyorsunuz? Veya koyun mu otluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Genellikle sırt tırpanı ile aldıyorum ama koyunlarında otladığı oluyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Kaçabilmeyi başarmışların öyküsü yok mu? Çok güzel bir konu başlığı devam etmesi , izlemesi çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Çok geç kaldım, çok çok özür dilerim ![]() ![]() Bizim orası Ordu ili.Ve daha ileri sahil kesimini tavsiye ederim.Yükseklerde yaşamak sonradan gelen için zor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bende rahmetli dedemin fındık bahçelerini ayakta tutmaya çalışıyorum dersek yalan olmaz uzaktan da olsada.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Fındık zor bir iş, 8 ay kaldı toplanmasına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
kendim kastamonuda memurum ama tarlam sakaryada işçi tutup işleri yaptırmaya çalışıyorum bazende 1 hafta izin alıp ot kesmek ti ayıklamaydı felan elimden geldiği kadar işleri bitirmeye çalışıyorum koştura koştura... Fındık toplamasıda çoğunlukla işçilerle halletmeye çabalıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Anladım kolaylar gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Aşk Meydan Savaşı 1.bölüm - YouTube Ask Meydan Savasi diye bir dizi,Kanal D'de yayinlanmisti hatta konusu da kirsal alanda yasamak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba doğadostları, Kaç zamandır eşimle ben de kaçış planları yapıyoruz. Bunun için o koca Ankara' da didindik durduk,çok çalıştık, dişimizden tırnağımızdan arttırdık. önce oralardan bakındık, bir çıkış bulamadık ve geldik Ege'ye: Muğla'ya. Dedik ki bari iklim yumuşak olsun,deniz yakın olsun. Burası nefis, her yeri ayrı güzel, Şimdi buralarda arazi arıyoruz. Gezdikçe güzellikleri keşfediyoruz. Ancak şartlar çetin ve evdeki hesap çarşıya uymadı : meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. O kadar çok geziyoruz ki: gezmekten bitap düşüyoruz. Bazen bir yer beğeniyoruz, ama başka krtiterlere uymuyor, ne bileyim komşu iyi olmuyor mesela, ya da o köyle ilgili nahoş şeyler duyuyoruz vazgeçiyoruz. Netice de bazı bölgeleri benim diyen emlakçıdan iyi biliyoruz artık köylerde tanıdıklar oluştu ![]() P.S. Ovakışlacık köyünde bir zeytinlik bulduk dağın güney yamacında 70 dönüm yaklaşık %30 eğim var. Yolu var. Sahibi sıkışıkmış 180000 e kadar düştü... ancak zeytinler bakımsız hepsi tımar ister... denildiğine göre 1800 zeytin varmış - ben saymadım. Ovakışlacık medeni insancıl güzel bir köy..denize yakın. Denildiğine göre su problemi yok. Zamanında organik tarıma başvurmuş organik tarım yapılabilir belgesi almış ama devamını getirmemiş.Ancak fiyat bizim bütçeyi aştı , daha ev yapılacak, ne dersiniz? başka tavsiyeleriniz olur mu? Fikirlerinizi bekliyorum. Yarın yine gezeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, 200 zeytin sağlam çıksa yeter. Toprağın bedeli yok demek ![]() 70 dönüm için beleşe yakın. Bence tabii. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Aşağıdaki ilanda '' 600 VE 700 ZEYTİN AĞACI BULUNAN YILDA ORTALAMA 7.000 İLE10.000 TL ZEYTİN YAĞI ÜRETİLEN'' diye yazıyor..çok ilginç..verim yok gibi..sahipleri herhalde bıktı uğraşmaktan..veya başka sorunlar var..tapuyuda iyi incelemek gerek.. Ovakışlacık köyünde acil satılık zeytinlik 70.000 TL |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Köylü yağın kilosunu toptan 4-5 TL. ye verebiliyor. Toplamaya 35 silkmeye 70 TL. yevmiye ile işçi bulup çalıştıracak halleri yok. Ailece, çoluk çocuk ne toplarlarsa o. Komşularım neredeyse 1,5 aydır soğuk, buz, ayaz demeden sabah gidip akşam gelmecesine zeytindeler ama hala kolaylayamadılar. Hiç bir şey dışardan görüldüğü gibi değil. Hele bizim gibi herkesin birbirinin işini kolladığı, ne sattı ne aldı diye çizelge tuttuğu bir memlekette hangi iş para kazansa çok geçmez 5 yılda sereriz onu da yere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Eğer ilandaki araziden bahsediliyorsa kıraç olduğu kesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Degerli dostlar yer alırken m2 nin büyüklüğüne aldanmamak gerekir 70 dönüm yer çok büyüktür bildiğin dap taştır sadece verimsiz zeytin olur daha küçük ama verimli suyu olan yerlerre bakmalı komsu mutlak olmalı 5-10 dönüm idealdir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Katılıyorum sayın Safranlı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
kıraç arazi dönümü 1500 tl den , 70 dönüm yer 105 000 tl olarak , bilirkişi tarafından rayiç bedel tespiti yapıldı. Yer Bolu . Vasıf Tarla. Bu bilgiyi karşılaştırma yapabilmek için verdim. Muğla ilinde 70 dönüm , 180 000 tl fiat çok iyi gibi geldi bana . Üzerinde zeytin ağacı hiç olmasa bile fiat iyi. Arazinin eğim yönü güneye bakıyorsa yani kuzeyi kapalı ise , içinde suyu varsa , elektirik konusu halledilebilir durumda ise fiat fena değil gibi geldi bana . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Alıntı:
Gelecek vaad eden yerlerden alabildiğiniz kadar arazi alın, var olan arazinizi de asla satmayın. Antalya'da ki otellerde kat hizmetlisi, güvenlik görevlisi gibi hizmetlerde çalışan insanlardan bu otelin arazisi zamanında dedeminmiş gibi çok sayıda öykü dinlersiniz. Düzenleyen syılmaz : 12-01-2013 saat 14:02 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Fotoğrafı kendim çekmiştim, yer Kalkan. Fotoğrafta ki villa 1.000.000 pounda satılık (2.850.000 TL). Villanın çevresinde ki araziye dikkat edin, kayalık, ancak keçinin katırın tırmanacağı meyilde kıraç arazi. İçinde doğal olarak yetişen yabani zeytinlerden ve maki nitelikli çalıdan başka birşey yok. 30 yıl önce Kalkan'ın asfalt yolu bile yokken, turizmin t'si bile yokken bu arazileri acaba kaça satıyorlardı? Söyleyeyim, dönümünü bir gömlek parasına. Bazen üzülüyorum keşke daha eski zamanda Antalya'da doğsaymışım diye. ![]() Düzenleyen syılmaz : 12-01-2013 saat 14:25 Neden: İlave yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
biraz emlak piyasasını takip ederim bir yılda iki kat artabiliyor topragı seven ve yatırım imkanı olan dostların almaları çok mantıklı 70 dönümün işlenmesi açısından zorluklar olacagından m2 ye aldanılmasın diye yazdım bölgeyi iyi araştırdıktan sonra tapusunda sıkıntı yoksa toprak topraktır asla zarar etmez hatta servet kazandırır |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ne servet ama.... çalış çalış bir milyon yılda kazanamazsın eee döndük dolaştık yine toprağa bağladık ne varsa toprakta var ister doga sevgisi ister rant sevgisi hepside toprakta.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla |
|
|