agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni411Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-08-2009, 17:38   #6
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
Galeri: 7
iyi dileklerinize yürekten teşekkür ederiz.yerimiz maddi olarak değersiz bir yer.ama biz burada çok rahat ettik.huzur bulduk.5 yıl önce emekli olmuştum ama her gece işe gitmeme rağmen boğazıma kadar sorun ve strese batmış halde yaşıyordum.burada 5 aydır gerçek anlamda emekli oldum.
sayın volare:
maalesef ben sizin aksinize tv izleyebiliyorum.hükümetin emekli maaşlarımıza bu seferde 5 ila 9 lira zam yaptığını öğrendim haberlerden.çok mutlu oldum.rüyalarımda her gece ülkeyi yönetenleri görüyorum , ama rüyamda neler yaptığımı yazamam , sansüre takılır.
buradan tv yayınları izlenemiyor.bende de çanak anten ve receiver vardı.ama montajını yapacak aletlerim yoktu.birkaç tahtayı birbirine çakarak kapı benzeri bir şey yaptım.evin bahçesinde eskiden oturanlardan kalma iki adet yuvarlak , alt ve üstleri düzgün tahıl kırmakta kullanılmış ağır taş bulmuştum.önce çanak antenimin ayağını o tahtaya sabitledim.rüzgardan oynamasın diye de o ağır taşları tahtanın üstüne koydum.sonrada antenimin ayarını yaptım.geldiğimden 3 gün sonra elektriğimi bağlatmıştım.gelişimin beşinci gününden beri sorunsuz bir şekilde uydu yayınlarını izliyorum.eşim tv seyrederek eğleniyor.o nedenle buraya gelince hemen tv antenini kurmaya çalıştım.biz 26 yıldır evliyiz.birbirimizi çok iyi tanıyor ve ona göre davranıyoruz.bu da iyi anlaşmamızı sağlıyor.geleceğiniz için dilekte bulunurken mutlaka iyi anlaşabileceğiniz bir hayat arkadaşı dileyin kendinize.
sayın yeşim:
bizimkisi cesaretten çok mecburiyet oldu.istanbulda her ay 800-900 lira borca batarken geldiğimden beri 700 liralık maaşımdan 250 lira borç ödeyerek ve evde erzağımız da hiç eksik olmadan yaşıyoruz.burada harcama yapılmıyor.sebze meyve dalından toplanıyor.ve neredeyse bedavaya satılıyor.5 liraya bir haftalık sebzemizi alıyoruz.köyden misafir gelen hanımlar ya süt ya peynir getiriyorlar.süt te getirseler eşim peynir yapıyor zaten.hatta ikinci defa kaynatıp lor da yapıyor.ekmeğimizi de hanım pişiriyor.bahçede bir de köy tipi ekmek fınımız da var.odun zaten burda çok.dar gelirli tüm arkadaşların böyle bir yer edinmelerini dilerim.
romantizme gelince daha yazmadıklarım var.her gece ay ışığında yıldızların altında kuş sesleri arasında bahçede yanyana oturup sohpet etmek var mesela.bir de yaramaz kedi yavrusu aldım köyde birinden adı "pisi_kopat".kuzumuz da var.adı "zeytin".
sizlere birkaç resim daha yükledim.bahçemdeki nohutlar ve salatalığım.kendi yapımımız wc miz.kedimiz pisi-kopat ve kendi icdımız olan çanak anten kurulum sistemi.uzun yazıp vaktinizi aldım.kusuruma bakmayın.ama buradaki yaşantımı anlatmam zor oluyor.istanbuldakine göre çok değişik.o nedenle anlayışınıza sığınıyorum.dilerim her şey istediklerinizde çok daha güzel olsun siz doğa dostları için.

Eklenen Resimler

abk, özgül20, SUDEM ve 2 kişi beğendi.
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025