![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
ancak kesinlikle damlamadan olmaz çünkü senede iki üç sefer biçiliyor biçilirken damlamaları kaldırım hemen sermek imkansızdır yagmurlamaya izin varsa olabilir yem bitkilerinde müşteriniz hayvancılık yapanlar olacaktır yani direk mişteri degil sadece hayvancılık yapanlardan müşteriniz olmalı oda yüzde doksan yoncayı ver paranı kurbandan sonra alırsın diyecektir çek senet veremez sözlü olarak şu kada rmalı teslim edeceksin sonradan bekleyeceksin masrafı bolca yazım geliri sözlü olarak alacagını ümit ederek yaşayacaksın birde ikinci yıla siz kullanmaz iseniz o yoncayada yazık olur... emekler boşa gider... bölgenizde kabak ile ilğili yerleşik bir kültür var ise bu sizin için avantaj olur satışı işlemesi ve bakımı konusunda kahvede bile tecrübeler alınabilir köylü kadınlarımız taktik verebilir mehme emmi ye danışırsın komşundan destek alınabilir kısmet hersey gönlünüze göre olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
bal kabağıyla ilgili bir sıkıntı olmaz. arazide güzel balkabağı olur. geçmişde bal kabağıda arazinin bir kısmına ekilmiş. güzel ürün alınmış. bal kabağını civarda satmam zor olur, şehir haline vermek icap eder.pazarlanması sıkıntılı nakilyesi var. hayvanada yem diye yedirilmez galiba. bal kabağı yetiştirmek benim kafama yatmadı. bir önceki mesajımdan beri yoncayı araştırıyorum. arazi birer yıllık dönemler halinde kullanım için kiralanacağından dolayı ve bir sonraki seneye kiralama kesinlikle mümkünmü bu bilinmediğinden dolayı birde damla sulama hortumlarının arazi üzerinde çok sık kullanılacak olmasından dolayı, damla sulamalı yonca yetiştirmek ve hasat etmek çok zor olacak gibi duruyor. ****** arazi ikinci yıl bize verilmez ise yoncanın çok yıllık olmasından dolayıda bir sıkıntı olacaktır. ama ben bu sıkıntıyıda pek kafaya takmıyorum. önemli olan yoncanın bana ilk yıl ne bırakıp bırakmadığı sonra arzide kalıp başkası işleyebilir bunu pek önemsemem. sonucda aynı köyün halkı istifade edecek. kimse nankörlük yapmaz bzim buralarda. ben yoncanın bir sene sonra başkasına kalabilecek olması derdinde değilim. toprağı birer yıllık dönemler halinde enkarlı kullanma derdindeyim. bölgemde hayvancılık - süt hayvancılığı ve besi hayvancılığı ön plana çıkmış durumdadır. sılajlık mısır + soya fasülyesini aynı arazide aynı dönemde yetiştirmek mümkünmüdür? bu tarz bilgilere google amcada rastlıyorum. hatta aynı yıl ikinciye ürün ekimi yapanlar bile varmış. sılajlık mısır ve soya fasülsesinin aynı toprakda aynı anda karışık olarak ekilmesi yani mısır sırası aralarına, soya fasulyesi ekimi yapılması mümkünmüdür? ve aynı yıl iki kere üründe alınabiliyorsa, bundan iyi daha karlı bir ürün yetiştirilmesi bilgisine henüz ulaşamadım. varsa bir hatam beni uyarın ve yönlendirin. arazide sulama kesinlikle damlama olabiliyor. bunda şüphemiz yok artık. yağmurlama sistem ile sulama yapmamız mümkün değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Aynı yıl İki ürün istiyorsanız buğday x mısır ya da nohut x mısır veya nohut x fasulye ekebilirsiniz. Mısır arasına soya ekemezsiniz. Arazide neden kesinlikle damlama olması gerekiyor? suyun mu az? Damlama olan yerde yağmurlamada olabilir, suyun azsa bölüm bölüm yağmurlama yaparsın. Yağmurlama yapabilirsen kesinlikle yoncayı öneririm, işciliği maliyeti az, on dönüm ve üzerine devlet desteklemede veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
aynı yıl iki hasat yapmak için; buğday x sılajlık mısır ve nohut x sılajlık mısır ekimi ile igilenebilirim. bunları iyice araştırmalıyım. yalnız bunlardan daha önce araştırmam gereken bir şey daha var. bir tarlaya aynı yıl iki kez sılajlık mısır ekimi yapılabiliyor diye biliyorum, ikinci hasat biraz düşük verimde oluyor ama yinede, bir yılda iki kez sılajlık mısır ekilebilen yerler var. işte ben diyorumki sılajlık mısırla birlikde aynı tarlaya soya fasülyeside ekeyim. ve bunları birlikde yetiştirip, ağustos ayında biçtikten sonra, yine aynı tarlaya aynı yıl sılajlık mısır x soya fasulyesi, veya yalnızca sılajlık mısır veya yalnızca soya fasulyesi ekimini ikinciye yapayım. ve bu ürünleri damla sulama ile sulayayım bu şekilde bir ürün yetiştirilmesinde riskler ve sakıncalar ne olabilir. sulamada ancak damla sulamaya müsade veriliyor. yağmurlamaya müsade verilmiyor. yağmurlama yasak yani. yaz sonuna doğru, barajda su sıkıntısı olabiliyor. destekleme hepsine az çok var.desteklemeden gelecek parayı kardan bellememek lazım. alacağımız mahsül ve karşılığındaki hasılata bakmalıyız diye düşünüyorum. internetde sılajlık mısır x soya fasülyesi yetiştiriciliği karışık olarak yapılabilir tarzında bilgiler ve resimler var. burada soya fasulyesini insanın veya hayvanın yiyecek olması seçenekleri benim için önemli değil. önemli olan ek bir kazanç getiriyormu? avantajı varmı? ekonomik olarak sılajlık mısırla soya fasulyesi birbirine zararı olmadan yetiştirilebiliyormu? daha doğrusu sılajlık mısır x soya aynı tarlada karışık olarak yetişebilirmi? ****** yine sulama damlama olmak zorunda. damlama hortumların, hasat sırasında kesinlikle yoncaya göre daha az toplanacağı kesin. ve yoncanın getirisi sılajlık mısıra göre daha az olacak gibi görünüyor. sılajlık mısır x soya yetiştirme ve mümkünse aynı yıl ikinci ekime geçip iki hasat alma kısmı üzerine ne söylenebilir. şimdiden göremediğim aksilikler çıkabilirmi? hortum serme - toplama kısmını 2. kez yapacağımızı gözardı edelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|