View Single Post
Eski 17-09-2012, 16:51   #21
Mehmet Tugcular
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-08-2012
tarlaya en geç bu ay sonuna kadar , yani ekim ayı başına kadar , fiğ ekeceğim.
oranını tam olarak bilmiyorum ama bunu ziraata danışmakla beraber , dekara 6 kg. macar fiğ + 2 kg. yulaf + 2 kg. arpa olarak ekmeyi düşünüyorum.
toplamda dekara 10 kg. yem bitkisi ekilecek gibi duruyor. veya yalnızca 6 kg. fiğ + 4 kg. yulaf veya arpadan yalnızca birisinide ekebilirim.
yarın araziden toprak analizi alacağım. ekimi kimyasal gübreler ile birlikde yapmayı planlıyorum. gübre oranını toprak tahli sonucu belirleyecekmiş.

araziyi hiç sulamayacağım. yağmur ne yağarsa artık.
tarlayı dip patlatan ile 50-60 cm. de sürmek, ve arkasından toprağı düzleyip ufalayacak bir ekipman kullanıp sonrada mibzerle ekim yapmam gerekiyor galiba.

fiğ + arpa + yulaf + suni gübreyi birlikde toprağa verebilen, ekim mibzeri temin etmem gerekiyor.

bu işe uygun mibzeri olan varmı? Bursa ya 1-2 günlüğüne kiraya verebilirmi?
mibzer macar fiğ + arpa + yulaf + suni gübre karışımlarını belirli oranlarda, toprağı düzlenip ufalanan bir tarlaya atacak.

bu konuda nerden yardım alabilirim. mibzer temin kısmı benim için şu anda sıkıntılı.

birde bu tip yem bitkisi yetiştirmede 40 TL. ye yapılan en alt katagorideki toprak analiz raporu yeterli oluyormu?
gübrelemeyi eksiksiz belirlemede bu 40 TL. lik analiz yeterli gelirmi? yoksa daha pahalı bir analiz gerekirmi? 5 çeşit analiz yapılıyormuş.
enpahalısı 100TL. den yüksek bir bedelde. bu pahalı toprak analizleri neden yaptırılabilir?

Mehmet Tugcular Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön