![]() |
|
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
degerli toprak aşıkları dostlarım bu gün itibariyle bende bu başlık gibi aynı arayışın içindeyim kendımize göre iyi sayılabılecek sulu çok cok verımlı arazılarımız var bun lar artık biizm için ailen biridir bahçelerimizin isimleri vardır mazileri vardır biz geçmişimiz aslında bahçelerimizinde geçmişidir bir yaz akşamı rahmetli babamla sulama yapıyoruz su akıyor bizim keyfımız yerinde oturduk muhabbet edıyoruz söz bahçenin verimliliğine geldi içindeki meyveleri saymaya kalktık sayamadık elma armut şeftali ceviz fındık incir kiraz -vişne ayva nar üzüm ıhlamur karayemiş trabzon hurması dut kivi vb bakın belkıde yıne sayamadım işte böyle bir durumda rahmetli babam 'oğlum size vasiyetimdir bu bahçesi sakın satmayın' dedi bende o kadar çok sevıyorumkı hemen atıldım baba olurmu öyle şey burası cennet diye konuşmuştuk şimdi bu arazının degerı biçilirmi Allah aşkına benim için trilyona dahı verılmez pazar yıne bahçedeydım babamın babası ve ismini taşıdıgım dedemın ektıgı armut orda amcamın ektıgı armut orda arazının bizden öncekı sahıbının ektıgı elma orda memleketımız rizeden minnacık köküyle gelen üç yıl sadece yaprak açabılen kurucak dıye özel bakılan koca armut orda duruyor ben burada geçmişimle amcamla ve babamla beraberım orası bir tarla değilki bizim ailenin filim şeridi aslında....... konuyu uzatmıyalım dostlarım. şu anda bu bahçeye bende tamamını dlduracak şekılde kivi ekmeye çalısıyorum pazar günü iplerini çektim gönyeye aldım şu anda yalovada kivi revaçta tabı para kazanmak istiyoruz ancak para etsede etmesede burasını şenlendicez bakımını yapıcaz bu bahçe aileme ait ve bende bu bahçeye aitim.... toprak rahmetttır ve mutlaka karşılığını verecektır.. yeterki bir şeyler ekilsin berekti mutlak olacaktır.... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|