![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Elmaya vefa
Mirim merhabalar ben yalovadan bu siteye gönül verenlerdenım çocuklugumuz elmayla iç içedir sizlerde bilirsinizki yalovamızın elması çok meşhurdur şimdilerde azalsada halen aranan meyvedır ıklımınden dolayı elma çok lezzetlı olur tam bılmıyorum ama modern meyvecılık yalovada çok eskıdır elmalar ihracada gider ve müthiş paralar dönerdı okuldan çıkıp elma toplardık 15 tatıldede elma budardık ellelrımız yara olurdu yanı her anımız elmayla beraberdı dügünler elma toplandıktan sonra olurdu elma bir bayramdı bır şenlıktı her kez bahcelerde idi ve bereket saçardı hikaye uzun.... elma bizim herseyımızdı elma bizim kaderımızdı sonraları ne olduysa elma bitti ilaçlardan masraftan köylünün beli büküldü ama yınede elmanın bereketını hiç bir sağlayamadı hep söylüyorum biz elmayla büyüdük elmayla ekmek yedik bir hikaye daha anlatmadan geçemıyecegim: rahmetlı dedem yıllarca alamanyada(kendi deyımı)çalıştı emeklı olunca birikimi araba almaya yetmedı bır yıl elma öyle para ettıkı o parayla hemen alamanydan alamadıgı mersedesi aldı geldı.. bir efsane olarak anlatır dururuz hikaye bol bir tane daha anlatatım yine aynı elma bahçesı sayesınde (5 dönüm-150 agaç)bir yıllık parayla 6 dönüm susuz arazı satın alındı alınan o 6 dönüm bahçe su anda meşhur elmalıktan daha degerlı oldu uzatmayalım... bunlar eskıde kaldı o karları asla aramayın çok çok çok araştırın elmanın bereketı çoktur ancak türkıyede en çok üretılen meyvedır ve boldur çogu zaman deger bulamıyor yenı çeşitlerden bodur çeşitlerden modern bahce kurarsanın biizm ailemızın bereketını yaşamanızı umarım kolay gelsın... gönlüne göre olsun |
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|