![]() |
Derya hanım, her ikiside Cirsium. Ama hangi modeller bilemiyeceğim. Ama forumda 180 türünün olduğunu okumuştum. Yerel isimleri ise farklılık göstermekte; bu isimler arasında eşek kangalı, deve dikeni gibi isimler var.
|
Teşekkürler Yaşar Bey, iki resimde aydı dikene ait. Dediğiniz gibi çok türü var.
|
Alıntı:
|
Mesaj 1264
1-Glaucium sp. Papaveraceae Boynuzlu Gelincik 3-Salvia sp. Lamiaceae Adaçayı 4-Onosma sp. Boraginaceae Mesaj 1265 1-Phlomis sp. Lamiaceae 3-Sideritis sp. Lamiaceae |
2 Eklenti(ler)
Saksıda ki çiçeklerimin yanında kendiliğinden çıkan ve kocaman olan bu davetsiz misafiri tanıyan var mı?
|
Sayın Penelophe, sanıyorum bu bir karpuz:)
|
Kesin mi?
Nerden girmiş benim saksıya yahu.:) |
Penelophe bu bir Citrillus vulgaris...
|
Teşekkürler.
|
Herbaryum, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Şimdi galeride ki isimlerini değiştiriyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumuzda ki bu güzeliğin ismini bilen varmı?
|
bu bir AMARYLLİS (Hippeastrum)aşağıdaki siteden hakkında bilgi alabilirsin.
http://www.humeyraozdamar.net/ |
Derya hanım, bu çiçeğn türkçe ismi bildiğim kadarı ile mis zambak.
|
2 Eklenti(ler)
Bence de bu Hemerocallis - Güngüzeli.
|
bendede bu çiçekten var ve sayenizde adını şimdi öğrendim teşekkürler.
|
Bolubey, Mis Zambağı beyaz renk ve kokulu olur. Bunlar benim bildiğim kadarı ile güngüzeli.
|
5 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar yine yeni ismini bilmediğim ve sizlere sormak zorunda olduğum doğa bitkileri. Bu resimleri bugün yani 15. Temmuz. 2007 de çektim.
|
4 Eklenti(ler)
devamı da bunlar
|
Arkadaşlar, cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim sorduğum çiçek, Sayın Ferda Ülkümen'in resmini yüklediği çiçekle aynı. Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu dikenli çiçeğin ismini bilen varmı acaba? Yaşar Bey, yine harika çiçeklerin fotoğrafını çekmişsiniz.
|
Mesaj 1305
1-Cistus sp. Laden 2-Silene sp. Nakıl 3-Saponaria sp. Sabun otu 4-Centaurium sp. Kantaron 5-Daphne sp. Yabani Defne |
Mesaj 1306
1-Lysimachia vulgaris Altın Kamışı 2-Alkanna sp. 3-Sideritis montana 4-Cephalanthera sp. |
Mesaj 1308
Scolymus hispanicus Şevketibostan (Compositae) |
3 Eklenti(ler)
Mesaj 1305 deki ilk üç çiçeğin ya isim sırası değişti **** isimler uymadı. Ama herşey için herbaryum a teşekkürler. Işığı yeter. 1. çiçek, çiçek olarak değil de yaprak ve gövde olarak benzemedi.
Neyse şimdi yeni bitkilerle yine karşınızdayım. |
Yaşar bey "Cistus laurifolius" a benziyor isterseniz tekrar aratın, resimden yanılıyor da olabilirim.
|
Mesaj 1312
1-Calendula sp. 2-Pilosella sp. 3-Helianthemum sp. Yine söylüyorum, resimlerde yanılma payı yüksek, :) |
#1305'teki üçüncü resim: Silene compacta (sık çiçekli yapışkanotu) olmalı.
|
3 Eklenti(ler)
Marmariste Bahcede gördüm.Çicekmi yoksa bir meyvemi bilmiyorum. yardımcı olursanız memnun olurum.
|
Sevgili Nesrin,
Bence bunlar OYA ağacının çiçekleri. Pembe, beyaz ve siklemen renkleri mevcut bizim bahçede. Bu zamanlarda çiçeklenme başlıyor. Acı ama onlar çiçek açınca kimilerine göre yaz bitmeye başlıyormuş. |
Güler, teşekkür ederim ismide güzelmiş, ama yazın bittiğinin habercisi olması kötü.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025