![]() |
Alıntı:
peki Platycerium'lara türkçede ne diyoruz ben hep geyik boynuzu farnı diye tercüme ediyordum da yazılarımda... siz duymamışsanız demek bu isim türkçede benim uydurmam oldu...ben almancadaki adından bire bir tercüme edince platycerium güme gitti... bir de COLOCASIA'ları soracağım fil kulağı diye bir isim var aklımda ben hep bu bitki ile ilişkilendirdim... bu da mı yanlış? cevaplar için şimdiden teşekkürler |
Erkan Bey,
Sanırım benim yanlış ifademden kaynaklanan bir sıkıntı oldu. Platycerium'um Türkçesi elbette geyik boynuzu. Euphorbia tirucalli ye geyik boynuzu dendiğini hiç duymadığımı ifade etmek istemiştim. Colocasia'ya fil kulağı deniyor.Ancak Alocasia ve Syngonium a da fil kulağı dendiğini biliyorum. |
ok...
teşekkürler mine hanım konu anlaşılmıştır. sayenizde ben de terim kargaşamı yeneceğim yavaşdan da olsa :) Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkürler... saygılar |
1 Eklenti(ler)
bu çiçeğin adını ne bilen varmı , bende bol bol var isteyenede gönderebilirim :p
|
Merhaba
Arrowhead Vine: Nemli, ilik ve isinin 20 derece civari oldugu ortamlari sever. |
Syngonium sp.
Singonyum diye bilinir. |
mine hanım , elfogi
teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Aslında hepimizin gözünün önünde olan bir şey ama yerlere dökülmüş halde daha ilk defa dikkatimi çekti bende merak ettim belki bilmediğimiz bir şeyi öğreniriz diye. Meşe yapraklarının altında bulunan bu şey nedir. Mantar gibi bir yapısı var. Hatta yaprağa yapıştığı yerde kök gibi tutungaçları bile var. Çabucak yapraktan ayrılabiliyor ve bu özelliği ile bitkinin bir parçası olmadığı kesin. Hafif dişlerimle ezdim sanki tanenli bir madde ısırmış gibi bir izlenim verdi tadına baktım ama toz gibi o da. Şimdi bunun ne olduğunu bilen var mı?
Eklenti 5434 |
Bendede var bende bilmiyorum adını
|
bu çiçeğin adı ne?
1 Eklenti(ler)
buna burada fesleğen diyorlar.fakat internette baktım.bir reyhan var.bir de bu hangisi doğru
|
1 Eklenti(ler)
diğeri bu
|
Reyhan ve fesleğen aynı bitkidir; Ocimum basilicum.
|
afyonda pazarda üstteki resimdeki fesleğen diye satılıyor.ve çoğu işyeri ve evde bulunuyor.
|
1 Eklenti(ler)
bu ne çiçeği :(
|
Resim net değil ama Ruscus sanırım. Meyve yaprağın üzerinde mi duruyor?
|
1 Eklenti(ler)
mine hanım buda yapraklarının görünümü
|
evet meyvesi yaprağın üzerinde duruyor , şimdi bu dış mekan bitkisimi oluyor ,
|
Evet Ruscus hypoglossum, Bir dış mekan bitkisi, çalı formunda. Meyveliyken harika durur. :) Yarı gölgede daha iyi gelişir. Ruscus aculeatus da var. Ancak onun yaprakları daha küçük olur.
|
teşekkürler mine hanım
bişey daha sorucam meyveleri bi işe yararmı yoksa süsmü ;) sokak satıcısından alınmış bir çiçek bu satıcı gül gibi çiçek açtığını söylemiş |
Kesinlikle gül gibi filan açmaz. İşte çiçeği,
http://www.plantoftheweek.org/image/ruscus.jpg Meyvelerinin kullanımı hakkında bir bilgim yok Papatyam. |
ilginize teşekkürler
bu arada bahçesi olan arkadaşlardan isteyen olursa gönderebilirim , |
Marmara ve Karadeniz bölgelerinde ormanlık alanlarda yetişen, zor olarak bahçelerde de ormandan söküm yolu ile yetiştirilen bir bitkidir. Tohumundan üretme konusunda bildim yok. Fidanlıklarda da bu bitkiye rastlayamazsınız. Yaprak uçları gül dikeninden daha da sert ve batıcıdır. Hayvanlara karşı korumak için çitler arasına dikilebilecek bir çalıdır.
|
sukranayalp teşekkürler,
elimde bir buket halinde var kökleride aynı aşk merdiveni gibi soğanlı |
Türkçe adını bilmiyorum ama Latince adı Cymbalaria. Yerden yüksekliği 5 cm. Taşların arasında rahatlıkla ömrünü sürdürüyor. Kışın kayboluyor. Yazın Mayıs tan Eylül e dek İstanbul şartlarında varlığını sürdürüyor. Duvar dipleri dışında killi toprakta saksı içinde yetiştirilebiliyor.
|
İzmir güzeli
3 Eklenti(ler)
Bu çiçeği baharda bir seradan almıştım. Satan hanım izmir güzeli demişti adına. Sarkıcı bir çiçek olduğunu söylemişti. Sonra yerini beğenmemiş olacak ki bayağı kötüledi. Yerini değiştirdim, göge bir yere aldım. Ondan sonra bayağı toparladı. Satıcının dediğine göre çok güzel kokulu çiçekleri varmış. Bunun latincesi nedir bilen var mı acaba?
Resimlerde tam belli olmasada yapraklar kabartılı. Eklenti 6006 Eklenti 6007 Eklenti 6008 |
Bu bir Pilea cadierei. Topçu çiçeği.
|
Teşekkür ederim Mine Hanım.:)
|
bu çiçeğin adını arıyorum
bu çiçeğin adını arıyorum.. Paquereta diye yazılmış fakat bu isimle araştırdığımda bir şey bulamadım. eğer varsa türkçe **** latince adını bilenlerden yardım bekliyorum:rolleyes:
http://www.agris.gr/proddetail_uk.asp?prod=46%2D21 |
Latince adı : Helipterum
Türkçe adını bilmiyorum. Kurutulmuş kesme çiçek olarak kullanıldığı yazıyor.Genelde Temmuz-Ağustos aylarında çiçek veriyor.Boyu 30-35 cm. Rhodanthe diğer bilinen ismiymiş. Ayrıca türe inersek : bu bitkinin adı Rhodanthe clorocephala subsp.rosea oluyor synonim : Helipterum roseum, Acroclinium roseum olarak da geçiyor.Kesme çiçekçilikte kullanılıyor, bulutlu havalarda çiçekler kapanıyor, güneş isteyen ve iyi drenajı olan toprakları seven bir çiçek,Tohumla üretiliyor.Kurutmak için başaşağı asılarak kuytu, karanlıkve serin bir yerde bekletiliyor. |
Alıntı:
Bunlar melez Bellis perennis çiçekleri. Bellis perennis yem bitkileri tanımlamasında çayır papatyası olarak geçer. Mevsimlik çiçek yetiştiricileri arasında da adı ponpondur. |
Alıntı:
|
ilginize teşekkür ederim mine hn. ve sahin 002 , emeğinize sağlık :)
|
Sükran Hanım teşekkürler.
|
BEN onu yabani ot die söküp atıyordum:)
|
Bende de var. Ben de yabani ot diye söküyordum. Geçenlerde bonsareef in bir yazısında onu bonsai saksısına ektiğini yazıyordu. Fakat alıp başını gidiyor ve yumruları saksının heryerini sarıyormuş. Bu açıdan dikkat etmek lazım...
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu bir Aloe sp.
|
1 Eklenti(ler)
selam
bu bitkiye 2 senedir bakıyorum ancak ne adını biliyorum ne de nasıl bakılacağını çünkü yaprakları sürekli dökülüyor ve sürekli resimde görüldüğü halde yani ne ölüyor ne de büyüyor yardım ederseniz sevinirim Eklenti 6353 Mine Pakkaner'in cevabı: Aphelandra sp. Afelandra diye geçer. Afelandranın yaprak dökmesinin ana sebebi düşük hava nemidir. Aşırı sılama veya toprağı kuru bırakma da yaprak dökülmesine sebep olur. |
2 Eklenti(ler)
birde bu bitkiler yeni geldi ismlerini bilen varsa ve nasıl bakılacaklarını
yardım ederse sevinirim Eklenti 6354 Mine Pakkaner'in cevabı: Bu bitki Dieffenbachia sp. Difenbahya diye bilinir. Difenbahya aslında bakımı zor olmayan bir bitki. Yalnız kireçe hassas, kireç ve klorsuz suyla sulayın. Saksısını değiştirince organik maddece zengin bir harç koyun. Doğrudan güneş almasın ama aydınlıkta dursun.Yüksek hava nemini sever. İlkbahardan sonbahara dek haftalık olarak sıvı bitki besini verin. Azotu çok yüksek besin kullanmayın, bu alacalı renginin bozulmasına sebep olur. Eklenti 6355 Mine Pakkaner'in cevabı: Bu bitki Dracena marginata. Drasena diye bilinir. Drasenanız için Kardeş kanı (Dracena marginata) başlığını okuyunuz. |
bu başlıkta salon çiçekleriyle ilgili konulara bir göz atın, epey bilgi bulacaksınız.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025